961 5

Обрат! Камен Плочев отрече да е подавал оставка

Написал писмо до Здравната каса, в което ги уведомява, че боледува

Венцислав Михайлов

Управителят на НЗОК, за когото гръмна, че е освободен от Надзора на Здравната каса, отрече по БНР да е подавал оставка.
В писмо до Надзора на НЗОК проф. Плочев информира, че не може да изпълнява задълженията си заради продължително боледуване. "Не подавам оставка", уточнява той до надзорниците.

"По закон, след като са минали повече от три месеца, трябваше да се вземе отношение", коментира той. От Касата са потвърдили, че са получили писмото му, но нямало насрочено заседание на Надзора. Надзорният съвет ще реши дали ще прекрати пълномощията ми, или пък ще ми ги продължат", допълни още д-р Плочев, цитиран от държавното радио. "Такъв е законът, но за оставка не е ставало дума", уточнява още шефът на НЗОК.

За писмото научили и депутати от здравната комисия, които бяха учудени, защото наистина в документа не присъствало никакво изявление за подобен ход от страна на Плочев.
През февруари на управителя на Здравната каса му беше поискана оставката от здравния министър заради писмото до депутатите, че Здравната каса има милиони стари дългове към лечебни заведения в чужбина. От МЗ отрекоха, а после твърдението на Плочев се потвърди. Той обаче излезе в болничен заради влошено здраве и дори беше хоспитализиран.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:54  30.05.18
  Става интересно 😂😂
 • Тони
  Отговор
  2 14:12  30.05.18
  Нашенска работа, излагация . Хубава работа ама ?
 • Bahti
  Отговор
  3 14:15  30.05.18
  Опитал е да спре да краде, но се е Разболял!
 • Арис
  Отговор
  4 14:54  30.05.18
  Деградацията на българското общество в морално-етичен план вече е нетърпима .Този дядо в напреднала пенсионна възраст тежко болен милиционер-професор от пералнята академия след като е установил финансови липси в огромен размер в НЗОК е редно да понесе отговорност , ако пък не е замесен е длъжен незабавно да уведоми т. н. компетентни органи и прокуратурата.Не е достойно да преструва на болен и да мишкува , ако министърът на здравеопазването му оказва натиск по партийна линия , почтенния и честен пенсионер може с омерзение да си подаде оставката като директор на НЗОК и с кеф да си изживява старините , ама пуста алчност за пари , жажда за власт и слава !
 • коки
  Отговор
  5 15:48  30.05.18
  Бе тоз дядо не си е пил гинко билобата и не знае кво е писал и кво не

Напиши коментар:


Публикувай