1 289 10

Румен Радев за Марешки: Невежеството е опасно

Има напрежение между институциите, но трябва да гледаме националните интереси, заяви президентът

Венцислав Михайлов

"Модернизацията на българската армия няма алтернатива. Невежеството в сферата на сигурността не само е опасно, но накрая винаги излиза скъпо." Така президентът Румен Радев коментира искането на Веселин Марешки за налагане на мораториум върху средствата за армията.

Радев заяви, че война между институциите няма.

"Има напрежение, но трябва да гледаме националните интереси и целите пред нас да бъдат такива, че гражданите да имат по-голяма сигурност и по-високо качество на живот", коментира президентът.

Държавният глава смята, че ситуацията в момента е много благоприятна за българската делегация в Москва.

"Виждаме съживяване на отношенията с Русия. Аз поставих много въпроси при моята визита за възможностите на руската страна да оптимизира доставките и цените на енергийни ресурси, а също за по-добри условия за нашия бизнес в Русия. Много се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности", заяви в Пловдив президентът.

При посещението си в Русия поставих въпросите за оптимизация на цените и условията за доставки на руски енергийни ресурси за България, а също така и за по-добри условия за присъствието на българския бизнес в Руската федерация. Много се надявам българското правителство да оползотвори всички тези възможности след възобновяването на диалога на най-високо равнище между двете държави. Това заяви президентът Румен Радев днес пред журналисти, попитан какви договорености очаква от днешната визита на българска правителствена делегация в Русия.

Държавният глава призова да се даде възможност на правителството да анализира всички варианти по отношение на обявената идея за възобновяване на работата по проекта АЕЦ „Белене“ и за вдигане на мораториума върху реализацията на проекта. „Това решение трябва да изключва финансовия риск за държавата и да има действени механизми за контрол на ядрения риск“, подчерта президентът.

В отговор на въпрос дали в България има автокрация, Румен Радев попита реторично: „Дайте ми определение за политическа система, в която премиерът може да се отбие на кафе в Народното събрание и да си тръгне след двадесет минути с оставката на председателя на парламента, който би трябвало да го контролира“, заяви държавният глава. Президентът добави, че министър-председателят изобщо не се отзовава на исканията за изслушване в парламента, но може с вдигане на телефона да “завърти” на 180 градуса всички народни представители от мнозинството, за да прегласуват обратно решение, което са приели вчера.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Червената шапчица
  Отговор
  1 16:39  30.05.18
  На всички състезания по невежество соросите първйййй!
 • Նվիրում
  Отговор
  2 16:48  30.05.18
  не само, в "сферата на сигурността" и не просто, опасно! невежеството е пагубно за обречените обитатели на този свят. a, невежа и обречен е този, който го затваря в сфери.
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 17:05  30.05.18
  ПРЕЗИДЕНТ - ФЪРЧИЛО.ТОЯ МИ ПРИЛИЧА НА КОН С КАПАЦИ.

  Коментиран от #5, #6, #7, #9

 • deadman1488
  Отговор
  4 17:08  30.05.18
  и аз тва казвам ама кой да чуе

 • тасс
  Отговор
  5 17:24  30.05.18

  До коментар #3 от "ПЕЕВ":

  ПРЕЗИДЕНТ С НАД 60 % ОДОБРЕНИЕ ОТ НАРОДА!
 • гост
  Отговор
  6 17:26  30.05.18

  До коментар #3 от "ПЕЕВ":

  Пеев, що не му запееш на микрофона на президента а?
 • Зрител
  Отговор
  7 17:45  30.05.18

  До коментар #3 от "ПЕЕВ":

  Президента има ум, ала ти какво имаш не се знае...? Чете ли какво е поискал Марешки... да се спрат париге за армията...? Знаеш ли какво е това? Луквидация на БА... И този щеше да ни оправя? И СДСарите и Веселин и хиляди като тях ни съсипват дедетилдтия.
 • с големия черпак
  Отговор
  8 17:54  30.05.18
  Впрочем това варненското тарикатче Марешки служил ли е в армията или се е писал НГВС ??? А тоя дежурен гербераст ПЕЕВ #3 'дето коментира погоре да го питам аз днес обслужил ли е Боко, облизал ли му е торбичките под висулката, че е тръгнал да коментира президента, ако не е да побърза деня не е свършил, а после да заповяда с "коментарите соросни", че да му сипя доволно !
 • Диди
  Отговор
  9 19:39  30.05.18

  До коментар #3 от "ПЕЕВ":

  Ти си пиеш церовете от магарешки.Ама накрая ше пъпчашеш като него
 • ПЕЕВ
  Отговор
  10 10:47  31.05.18
  ФЪРЧИЛОТО ИСКА САМОЛЕТИ И ТО НАЙ СКЪПИТЕ, НО КОЙ ЩЕ ГИ ПЛАЩА НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА ,ТОЙ НАЛИ ЩЕ ИМ НАПРАВИ ЕДНО КРЪГЧЕ ПЪК ТЕ И НАЩЕ ВНУЦИ ЩЕ ПЛАЩАТ.Е ТОВА ЛИ ЕПРЕЗИДЕНТ МИЛЕЕЩ ЗА БЪЛГАРИЯ ПИТАМ АЗ .

Напиши коментар:


Публикувай