Last news in Fakti

30 Май, 2018 17:47 9 465 39

Джигит профучал покрай камера на КАТ с 200 км/ч

  • кат-
  • нарушения-
  • 200 км/ч-
  • пътна полиция-
  • великотърновско

24 000 актове и фишове за нарушения на пътя във Великотърновско от началото на годината

Джигит профучал покрай камера на КАТ с 200 км/ч - 1

9876 видеоклипа за превишена скорост са събрали камерите по пътищата във Великотърновска област от началото на 2018 година, отчете директорът на Охранителна полиция при ОДМВР комисар Стефан Николов. Около 1400 от тях - с новата преносима камера, с която са оборудвани катаджиите.

Рекордьор е джигит, който профучал край стационарната камера на главния път София - Варна при село Джулюница с 200 км/ч. Случаят е от преди две седмици, а глобата, която ще отнесе за нарушението е 800 лв.

За петте месеца на т.г. са издадени 24 хиляди актове и фишове за нарушения по пътищата на областта. Снети от регистрация са 1411 автомобила, като най-много са за шофиране след употреба на алкохол - 206. 56 водачи са засечени зад волана с над 1.2 промила алкохол.

До 28 май тежките катастрофи в Търновско са 83, с 13 повече за същия период на м.г. Загинали са 8 души, а ранените са 98.

Основните причини за пътните произшествия са висока скорост, неправилно изпреварване и шофиране в нетрезво състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си там

    23 3 Отговор
    нищо особено няма в това ама вие новина направихте то почти всеки ден някой се движи по-бързо
  • 2 гъзар

    31 41 Отговор
    Малки са ни глобите,по-високи трябва, по пътищата е отврат,трябва да ги бесят направо на пътя идиотите.

    Коментиран от #4

  • 3 Гост

    45 4 Отговор
    Новите камери явно са доста доходоносни, да не излизат с номера, че искат да намалят катастрофите на пътя.
  • 4 Оня с Коня

    51 29 Отговор

    До коментар #2 от "гъзар":

    До гъзара. Карай си колелото и не коментирай кой, кого трябва да беси. Спрямо заплатите даже са високи глобите, а това че са лоши пътищата не е фактор, кой да го бесиш и колко глоба да плаща. В германия дето са 1000 години от нас си карат с 300 хората, ама имат и пътища и високи заплати.

    Коментиран от #5, #13, #34

  • 5 гъзар

    25 20 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с Коня":

    Като ти е малка заплатата карай разумно.

    Коментиран от #29

  • 6 Хан Солов

    19 3 Отговор
    Тоя батка с бе ен ве-то дет минал с 200 пред камерата, ако беше вдигнал над 250 нямаше да го снима! Така разправят батките от ауди форума, а те са големи разбирачи хаха
  • 7 haho

    25 2 Отговор
    Глобите не са малки, но не се събират. Да не говорим, че за много от системните нарушители изобщо не се образуват наказателни постановления - дали си плащат, дали работят в системата или са хора с положение - това е факт. Докато системата не започне да разпраща автоматично фиша на всеки нарушител без човешка намеса (както е по белите страни, нали уж така искаме да живеем) няма да се оправи системата. Но това си е паричен поток който ще секне на секундата и няма да бъде допуснато у нас. Нито от полицаите нито от тези които им плащат.
  • 8 леле мале

    10 0 Отговор
    ''24 000 актове''
    сериозно ли ве барт ми?
  • 9 чичотодор

    32 3 Отговор
    Хазната се пълни с глоби и нови налози - това е... Нищо , че ония горе окрадоха 6/7 милиарда чрез КТБ и над 16 милиарда от ДДС измами. Важното е народът да се стриже ...
  • 10 алабала

    31 4 Отговор
    Напълно подкрепям коментар 4, колегата е прав че глобите са високи спрямо заплатите . Голям рекет е това от към държавата. Друг е въпроса че ограниченията извън града въобще не са съобразени ,цапардосали 50 навсякаде че им е по удобно.

    Коментиран от #11

  • 11 filo

    12 21 Отговор

    До коментар #10 от "алабала":

    Ами карай по правилата и няма да плащаш глоби. Много просто, нали.
  • 12 onq s konq

    13 8 Отговор
    Проблемът с ограничението на макс. скорост е,че тя е съобразена със маломощните и евтини коли които нямат нищо общо със колите от по-висок клас.Ясно е че една кола с 300-500 коня,гуми широки 3 пъти повече от "сапунерките",с огромни спирачни дискове и значително по-нисък клиринс стои коренно по-различно на трасето и особено в завоите .Но,ограниченията са си еднакви-90,140км/ч и така е навсякъде по света.Евала на Германия,че поне на магистралите няма ограничения.Спец в БГ обаче има и друг аспект на нещата- че тия глоби едва ли ще намалят катастрофите,но със сигурност ще ударят болезнено по джоба на редовия водач.А логиката е,че тоя който кара кола за 90-100хил.лв и нагоре едва ли ще го сбъркат някакви 1000лв глоба примерно,докато за друг и 200лв че е минал в зона с 50км/ с 90 са безбожно много.Правилното рещение според мен е да си има закон,но ДА НЕ СЕ ПРЕКАЛЯВА С ТИЯ КАМЕРИ ПОНЕ ИЗВЪН НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА,като за компенсация пък се налагат макс строги санкции ПРИ ВИНОВНОСТ ЗА ПРЕДИЗВИКАНО ПТП.

    Коментиран от #17, #18, #21

  • 13 газо

    12 11 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с Коня":

    От 15 г. живея в Германия и не съм видял някой да лети по магистралите с такива високи скорости! Масово карат с около 140 - 150 км. Е, сигурно има и изключения, но това не са германци...със сигурност!

    Коментиран от #16, #25, #26

  • 14 Бай Тошо

    9 0 Отговор
    Оправихме държавата с тия глоби

    Коментиран от #15

  • 15 газо

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Тошо":

    Едва ли.... ако си тръгнат сите индийци дет ги хрантутиме и им отглеждаме децата и им плащаме сметките е тогава ше се опраим!
  • 16 onq s konq

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "газо":

    Е как ше ги видиш като са като нисколетящи самолети с 280-300?:)
  • 17 Ицо

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Евала за коментара!!! Ти колко пъти си минавал покрай въпросната камера извън населено място край село Джулюница...? Там има ограничение 60 км , малко преди това има 80, има и знак предупреждаващ за наличието на камера. Знаеш ли защо...? Защото това не е магистрала, има кръстовище, което прилича на гробище! Преди и след кръстовището има дълги завои и всеки, който се опитва да се включи в движението на главния път (особено при ляв завой) излага живота си на риск. Не случайно там е сложена камера, а и знак , който предупреждава малоумниците да намалят скоростта...
  • 18 456

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Не е вярно,че в Германия няма ограничение на скоростта. Има и много камери, които следят за спазването на правилата. И ако те снимат ще се изненадаш колко може да ти струва и другият път ще си помислиш да ли ще караш с колкото си искаш.

    Коментиран от #20, #27

  • 19 ;) джихит

    7 0 Отговор
    Абе тея дето карат бавно и неуверени са също толкоз опасни , доближаваш го на скорост да го изпревариш отпред идва автомобил намалявал зад него да го пропуснеш и пундяка бие спирачка , олигофрени нямат усешане че ще влезеш в него е имам над един милон км карам бързо и мито едно ПТП имам приятели примерни шофиори блъскат се редовно заспала раб . Пътища нямаме хора никъде няма вече насрещно движение
  • 20 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "456":

    Не са големи глобите в Германия,но шанса да не я платиш клони кум нула! Като ти идва по три глоби на месец по 100 евро,все ще ти се отще да нарушаваш! И тук таканще стане! Всеки чете за тия глоби,но докато не платиш някоя и друга,все си мислиш че за теб не важат тези работи! А що се отнася до приходите 24 000 по 200 лв. средно са 5 мил. За цяла година 10 мил. Макс 300 мил.на година от цялата страна! Не са малко,но не са и определящи за бюджета!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Townboy

    4 0 Отговор
    От статията разбрахме че новите камери вече са се изплатили.
  • 23 2Pac

    4 0 Отговор
    от 7 години съм в Германия и аз не съм видял немец да краде или говори мръсни думи, а да кара бързо, аааааа в никакъв случай. В Германия законите са измислени само за чужденците щото немците
    не са като хората те са немци
  • 24 2Pac

    1 2 Отговор
    Забравих да кажа, че в немският език мръсни думи няма само Bitte i Danke, мръсните думи са измислени от чужденците
  • 25 2Pac

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "газо":

    много си прав
  • 26 2Pac

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "газо":

    Публикувано във факти.бг: от 7 години съм в Германия и аз не съм видял немец да краде или говори мръсни думи, а да кара бързо, аааааа в никакъв случай. В Германия законите са измислени само за чужденците щото немците
    не са като хората те са немци
    Забравих да кажа, че в немският език мръсни думи няма, само Bitte i Danke, мръсните думи са измислени от чужденците
  • 27 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "456":

    Ясно съм написал че в Германия няма ограничение ПО МАГИСТРАЛИТЕ и то не по всички а мисля че само по няколкото ЦЕНТРАЛНИ МАГИСТРАЛИ,но да не издребняваме.Ти обаче на четеш внимателно и си останал с впечатление че говоря за всички пътища в Германия.Знам без да съм ходил в Германия че КАКТО ВЪВ ВСЯКА СТРАНА ОТ СТАРА ЕВРОПА Е БЪКАНО С КАМЕРИ,ЗНАМ И ГЛОБИТЕ КАКВИ СА,...затова и си ми е хубаво в България.
  • 28 777

    2 1 Отговор
    Да Германия се кара без ограничения. Но само за наколко км,до следващата отбивка, и пак пада 120км. А там напипатли те с 200 губиш книжка,проверочен,и много приятна глоба. Има много фактори,който не можем да сравняваме с тях. Първото е културата на каране. После, колите,прегледите,пътищата, гуми,итн. При нас всеки е най най диз! Знае, че ще плати и ще кара пак както си иска. А в съседна Сърбия, плаштали е някой от вас глоба? Имат по нисък стандарт на живот от нас. Ама глобите са доста по високи и от Германия. За не пресечена лента, 30.000 динара. Около 300 евро. Показа ми го полицаят в книжката с закона! Аз го питах,не е ли монго висока глобата. А той ми каза,не нее! Иначе всеки карал както си поиска. Дори вече,засичат от потрина до потарина. Макс 120 за време. Ако си надвишил, те глобяват на момента.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Bobo

    10 0 Отговор
    Кефете се на камерите и пълнете гушката на Боко Тикваря. Ако сте прочели добре статията щяхте да разберете че катестрофите даже са се увеличили ,така че полза от камерите имат само управляващите защото им се пълни гушката и ще си купят нови мерцедеси, а паричките за камерите са от бюджета които вие пчеличките пълните.да не кажа че и там има далаверка при закупуването на тези камери тоест кБогоров.се на тройни цени а пък Вие данъкопладците ще трябва много да работите за тях.също така всяка от новите им патрулки кия сте платили на поне двойна цена ,толкова бяха заслепени от сделката че не забелязаха че автомобилите са със соларни стъкла .Всеки от Вас има познат полицай попитайте го за далаверките на тиквата за дрехите които си купуват полицайте на какви пари ги плащат,и предпочитат да си купуват кубинките от пазара в Долавтомобили .Хора много сте найвни като си мислите че живеем в нормална държава,всичко е мафия мнозина от вас не подозират с каква мафия си имат работа.Всичко се прави против народа ,кой мисли за Вас - никой освен вашите близки.Не им плащайте глобите оставете ги да се гръмнат.Половината знаци са сложени за да могат да Ви мародерстват.Вече се карат модерни автомобили не казвам че трябва да се кара с 200 всичко е във Вашите глави ако шофирате разумно ще има по малко жертви по пътищата.
  • 31 незнайко

    1 0 Отговор
    Да при Джулиница няма магистрала и тази скорост е голяма !!! Там скороста е 90 км/ч. Наистина е джигит на този път !!!
  • 32 Хаха

    1 7 Отговор
    200км много ли е? Вие в села ли живеете хаха
    200км си е напълно нормална скорост, която аз вдигам ГРАДСКО дори камоли ако е извън града
  • 33 Бобо

    2 0 Отговор
    Извинявам се за двете грешки в текста ми по горе ,но те се обясняват с това че пиша от таблет през сайта на мобиле и че текста не го виждам за щотото е покрит с реклама ZAPLATA браво на администратора. кбогров се превежда с купуват,и другото е долавтомобили се превежда с Долни Богоров. Останете с здраве.
  • 34 Клъвтунь

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Оня с Коня":

    Оня с кон тоя път си прав, колкото и друг път да те критикуваме. Само храним милиционери, които бездействат с тия камери. А и вече още повече ще го правят. Основата за ПТП са “прекрасните’’ни пътища за които плащаме винетки с надути преди 2-3 години цени, данъци а си трошим колите, независимо каква марка са. Спокойно може да се намери и друга работа с която милицията може да е полезна.
  • 35 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    евала пич
  • 36 пич

    2 4 Отговор
    Аз като видя камера нарочно давам газ , па до сега един акт не ми е дошъл. Защо? Защото колата е без прехвърляне , не е на мое име, или е на инвалид който е починал. Ще ми вземат дедовия.
    Да си снимат колко искат , само снимките ще им останат.
  • 37 бат рамбо

    2 0 Отговор
    колкото и камери да има пак ще са избиват разни идиоти като кучета само дето ние си патим заради тях да плащаме глоби щото те си имат пари и не им пука 500 600 1000 лв акт
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 шофер

    6 0 Отговор
    Пьтищата пьлни с ями,спящи тираджии а те с камери засичат скорост.
    Дьржава-касичка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове