812 1

Крава-беглец премина границата през ГКПП със Сърбия (ВИДЕО)

Tази крава трябва да бъде умъртвена, след като влиза от страна извън ЕС

Крава-беглец премина границата през ГКПП със Сърбия (ВИДЕО)
Венцислав Михайлов

Крава-беглец премина границата със Сърбия и изкара повече от две седмици в босилеградстко. Тя е била на пасище в Мазарачево, където се е отделила от стадото на Иван Харалампиев от Копиловци.

„С моите синове я търсихме навсякъде. Бях уведомил граничните власти, полицията и кметовете на близките села. След повече от две седмици ми се обадиха, че кравата е в сръбско. Най- интересното е, че кравата е минала през граничният пункт Олтоманци и ГКПП- Рибарица. Оказа се, че за нея се е грижил един от жителите на Босилеград”, заяви собственикът на кравата. Премеждията с кравата започват след намирането й. Връщането в България не се оказало толкова лесно.

„Първо чакахме няколко дни сърбите да разрешат да преминем с кравата. Ветеринарите в Босилеград я прегледаха дали е здрава и след това дадоха документ за разрешение за преминаване на границата. Качих я на микробус и на нашият пункт митничарите не искаха да ме пуснат, докато не дойдат ветеринари от Кюстендил. Те от своя страна прегледаха кравата и видяха, че е здрава, но още от там бяха получили заповед, че тази крава трябва да бъде умъртвена, след като влиза от страна извън ЕС. Сега кравата се намира в имота ми в Копиловци и чакам да видя какво ще решат за съдбата й ветеринарите. Кравата е бременна в 6-тия месец”, каза още Харалампиев.

За умъртвяване на кравата, по думите на собственикът няма да получи обезщетение.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 22:07  31.05.18
    Новината на годината. Всичко супер е държавата, само та крава наруши нашият спокоен живот.

Напиши коментар:


Публикувай