Last news in Fakti

31 Май, 2018 15:52 1 868 21

Цветанов отговори на Нинова и Радев

  • цветан цветанов

Премиерът Бойко Борисов се извини в Русия за това, че "Южен поток" е направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки всички европейските разпоредби.

Това каза в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи novini.bg.

Той отговори на коментарите на лидерът на БСП Корнелия Нинова относно посещението на премиера Борисов в Русия.

"Проектът "Южен поток“ беше грешно конструиран и заложен. Там лъхаше само корупционен механизъм и схеми. Времето ще покаже дали посещението на премиера е било успешно или не. Трябва да отчетем, че премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. До ситуацията с АЕЦ "Белене" пак стигнахме благодарение на Корнелия Нинова и партията й, която днес каза, че посещението на министър-председателя в Русия не е било успешно. В момента има два платени реактора от българската страна. Трябва да се вземе ясното политическо решение в парламента дали проектът може да продължи, само и единствено на пазарен принцип, защитавайки националния интерес. По данни на експертите проектът е на стойност около 20 млрд. лева. Държавата е платила около 3 млрд. лева. Трябва да е ясно дали проектът ще се реализира, или просто ще забравим за него. Трябва да дадем възможност правителството да води разговори с потенциални купувачи на АЕЦ „Белене. Когато говорим за Русия обаче, не бива да забравяме позицията на ЕК и на всички евроатлантически партньори - нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случаят "Скрипал", заяви той.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и вчерашното изказване на президента Румен Радев. "Чух коментар от президента, който пряко обвини премиера Борисов в намеса в законодателната власт. Съвсем отговорно мога да го уверя, че по никакъв начин премиерът не се е намесвал в законодателната власт. Като председател на ПГ на ГЕРБ имам пълната свобода за взимане на становища и отстояване на позиция в пленарна зала. Не прави чест на президента да напомня събития и случки от преди няколко месеца. През този ден трябваше да има коментар за посещението на премиера и министри в Русия. Премиерът е и председател на ГЕРБ, позицията винаги трябва да бъде съгласувана и на най-високо политическо ниво в партията“, уточни той.

По повод заявеното от ДПС, че премиерът Бойко Борисов трябва да дойде в парламента, за да докладва за резултатите от посещението си в Русия Цветанов заяви: "Удачно и разумно е да има диалог между изпълнителната и законодателната власт. В предстоящите дни министърът на енергетиката е напълно достатъчен, за да обясни какви са резултатите от проведените разговори“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 4 Отговор
    Ууууууу
  • 2 Просия

    20 6 Отговор
    Да бе да, БСП и непрозрачност ??? БСП са най-родолюбната партия. При тях всичко е прозрачно и лесно за разбиране. Те направиха толкова много за България...

    Коментиран от #5, #11

  • 3 Снайпериста

    16 3 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Гост

    21 10 Отговор
    Аз тоз съсел немога да го дишам, да ме извинява .... и не толкова! Може ли такова безочие!?! Какви простоии приказва тоз нещастник!?! Защо не го взе ББ в Москва? Щото ей този е ЦРУ-подлога! Сега ще изпадне малко в немилост, ако ББ иска да има руска връзка в предмет газов хъб, втора атомна и т.н. Аз лично се радвам за бъдещата изолация на тоз мерзавец!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 goni

    18 3 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Съгласен съм с теб, ама нема да изпадне в изолация! Ако, не го държаха от САЩ тоя отдавна щеше да е в пандиза! Не мога да разбера защо си избират толкова неподходящи хора!:)

    Коментиран от #12

  • 7 Десант

    4 11 Отговор
    08 Март 2011, Вторник


    Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на 3,5 тона злато !!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Просия

    5 4 Отговор

    До коментар #5 от "Боко Мазника от БРЕГ":

    Я кажи за кой би гласувал ТИ ? Хайде да те видя как изброяваш именца ? Коi са пример за грамотните и трезвомислещи граждани като "теб" :D
  • 9 Бесен Язовец

    18 8 Отговор
    ГЕРБ скапаха държавата само за 19 г.турците не оспяха за 500 г.а ГЕРБ само за 10г. !!!

    Коментиран от #10

  • 10 Просия

    9 14 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    По-точно Руското робство уби интелигенцията...и останаха такива като теб, чакащи някой от някъде да дойде и да им оправи мизерията :D
    БСП не "О"спяха да я погребат напълно...макар, че техни подлоги са в най-високите етажи на всяко едно държавно учреждение
    Да живее БЪЛГАРИЯ !!!
  • 11 Творец

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Просия":

    Направиха много и за партизаните СИ...
  • 12 Реалист

    4 9 Отговор

    До коментар #6 от "goni":

    Ами щото сигурно не са те виждали тебе какъв си фотогеничен и на мама красавеца.

    А за Цветанов - явно отговаря на някакви критерии които изискват американците за да работят с него. Пред станигей, вагинин, гергов, курни, ровч, ташко и сие, определено предпочитам цецко.

    Коментиран от #18

  • 13 Румяна Бъчварова

    9 2 Отговор
    Я да вземем да припомним думите на Румяна Бъчварова от 2015

    „Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Тогава била високо оценена неговата откровеност. От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна.
  • 14 онзи

    11 2 Отговор
    Преди няколко години когато се заговори за строежа на Белене милиардите бяха 6-7,по късно "скокнаха"на 10-12 сега вече са 20.До като почнат ще станат 45-50.Идеални "математици" от ГРОБ.Ще окрадат заедно с комунягите де що остана в бедната ни държава,а ние спим ли,спим.СЪБУДЕТЕ СЕ!
  • 15 El comandante

    5 1 Отговор
    слаботоков е.и си майката ти казвам ,ти си прЗД милиционер и с теб не искам да приказвам!!!!!
  • 16 Кака Кури

    3 8 Отговор
    Начи вижте ся: посещението на президентчето Радко беше много успешно.........бяха договорени големи неща...,.хи-хи-хи. Обаче посещението на бате Гойко беше провал.Аз съм много искрена и винаги държа на партията............ВЕНСЕРЕМОС.
  • 17 лида

    2 1 Отговор
    Тоя не разбра ли най-после, че Крим е открай време руска земя, явно намеците на някои негови зложелатили относно вида на образоването му, са близки до действителността. А това, че като стар комунист, Цвети поддържа силовото партийно решение на комунистическия генерален секретар на КПСС украинеца Хрущов, за административно присъединяване с партиен декрет, а не с държавен документ, за прехвърляне на Крим от РСФСР на СССР към Украинската ССР, е пак въпрос на необразованост и на вярност към КПСС и комунизма.
  • 18 муха

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Реалист":

    и затова явно и: Цецка Цачка, Мента Кинта, Бико Попиков, Питекантрьо Керилов, Джуко Лигов, Главура Поповолъжичка Газенотенекева, Хитрьо Главчов Самонатресов, Пекина Виетнамска, Мълчанки Рибови, и т.н. и т.д.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Един

    4 1 Отговор
    Е, за този кога ще построят затвор !
  • 21 КЩшшиии

    0 0 Отговор
    Цецко го харесвам! Говори грамотно и не запъва като другите 90% депутати! супер е
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове