1 491 21

Цветанов отговори на Нинова и Радев

Мартин Христов

Премиерът Бойко Борисов се извини в Русия за това, че "Южен поток" е направен от социалистите, когато те управляваха, по един доста непрозрачен начин, заобикаляйки всички европейските разпоредби.

Това каза в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи novini.bg.

Той отговори на коментарите на лидерът на БСП Корнелия Нинова относно посещението на премиера Борисов в Русия.

"Проектът "Южен поток“ беше грешно конструиран и заложен. Там лъхаше само корупционен механизъм и схеми. Времето ще покаже дали посещението на премиера е било успешно или не. Трябва да отчетем, че премиерът Борисов се старае да защити националния интерес и не би искал да излезе от рамката на единната позиция на ЕС. До ситуацията с АЕЦ "Белене" пак стигнахме благодарение на Корнелия Нинова и партията й, която днес каза, че посещението на министър-председателя в Русия не е било успешно. В момента има два платени реактора от българската страна. Трябва да се вземе ясното политическо решение в парламента дали проектът може да продължи, само и единствено на пазарен принцип, защитавайки националния интерес. По данни на експертите проектът е на стойност около 20 млрд. лева. Държавата е платила около 3 млрд. лева. Трябва да е ясно дали проектът ще се реализира, или просто ще забравим за него. Трябва да дадем възможност правителството да води разговори с потенциални купувачи на АЕЦ „Белене. Когато говорим за Русия обаче, не бива да забравяме позицията на ЕК и на всички евроатлантически партньори - нарушаването на международното право, свързано с анексирането на Крим и случаят "Скрипал", заяви той.

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира и вчерашното изказване на президента Румен Радев. "Чух коментар от президента, който пряко обвини премиера Борисов в намеса в законодателната власт. Съвсем отговорно мога да го уверя, че по никакъв начин премиерът не се е намесвал в законодателната власт. Като председател на ПГ на ГЕРБ имам пълната свобода за взимане на становища и отстояване на позиция в пленарна зала. Не прави чест на президента да напомня събития и случки от преди няколко месеца. През този ден трябваше да има коментар за посещението на премиера и министри в Русия. Премиерът е и председател на ГЕРБ, позицията винаги трябва да бъде съгласувана и на най-високо политическо ниво в партията“, уточни той.

По повод заявеното от ДПС, че премиерът Бойко Борисов трябва да дойде в парламента, за да докладва за резултатите от посещението си в Русия Цветанов заяви: "Удачно и разумно е да има диалог между изпълнителната и законодателната власт. В предстоящите дни министърът на енергетиката е напълно достатъчен, за да обясни какви са резултатите от проведените разговори“.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:57  31.05.18
  Ууууууу
 • Просия
  Отговор
  2 15:58  31.05.18
  Да бе да, БСП и непрозрачност ??? БСП са най-родолюбната партия. При тях всичко е прозрачно и лесно за разбиране. Те направиха толкова много за България...

  Коментиран от #5, #11

 • Снайпериста
  Отговор
  3 16:00  31.05.18
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • Гост
  Отговор
  4 16:03  31.05.18
  Аз тоз съсел немога да го дишам, да ме извинява .... и не толкова! Може ли такова безочие!?! Какви простоии приказва тоз нещастник!?! Защо не го взе ББ в Москва? Щото ей този е ЦРУ-подлога! Сега ще изпадне малко в немилост, ако ББ иска да има руска връзка в предмет газов хъб, втора атомна и т.н. Аз лично се радвам за бъдещата изолация на тоз мерзавец!

  Коментиран от #6


 • 5 16:10  31.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • goni
  Отговор
  6 16:12  31.05.18

  До коментар #4 от "Гост":

  Съгласен съм с теб, ама нема да изпадне в изолация! Ако, не го държаха от САЩ тоя отдавна щеше да е в пандиза! Не мога да разбера защо си избират толкова неподходящи хора!:)

  Коментиран от #12

 • Десант
  Отговор
  7 16:15  31.05.18
  08 Март 2011, Вторник Тези дни бе осветлен един смайващ факт от нашата история, който досега бе огласяван по никакъв повод. От публикувания в Държавен вестник през януари в далечната 1884 г. Указ № 1144 става ясно, че „безкористната“ помощ на братушките-освободители е струвала на изстрадалия български народ повече 10 милиона и половина книжни рубли и 43 копейки. По онова време реципрочната стойност на 3,5 тона злато !!!!!!!!!!!!!!
 • Просия
  Отговор
  8 16:18  31.05.18

  До коментар #5 от "Боко Мазника от БРЕГ":

  Я кажи за кой би гласувал ТИ ? Хайде да те видя как изброяваш именца ? Коi са пример за грамотните и трезвомислещи граждани като "теб" :D
 • Бесен Язовец
  Отговор
  9 16:20  31.05.18
  ГЕРБ скапаха държавата само за 19 г.турците не оспяха за 500 г.а ГЕРБ само за 10г. !!!

  Коментиран от #10

 • Просия
  Отговор
  10 16:24  31.05.18

  До коментар #9 от "Бесен Язовец":

  По-точно Руското робство уби интелигенцията...и останаха такива като теб, чакащи някой от някъде да дойде и да им оправи мизерията :D БСП не "О"спяха да я погребат напълно...макар, че техни подлоги са в най-високите етажи на всяко едно държавно учреждение Да живее БЪЛГАРИЯ !!!
 • Творец
  Отговор
  11 16:32  31.05.18

  До коментар #2 от "Просия":

  Направиха много и за партизаните СИ...
 • Реалист
  Отговор
  12 16:35  31.05.18

  До коментар #6 от "goni":

  Ами щото сигурно не са те виждали тебе какъв си фотогеничен и на мама красавеца. А за Цветанов - явно отговаря на някакви критерии които изискват американците за да работят с него. Пред станигей, вагинин, гергов, курни, ровч, ташко и сие, определено предпочитам цецко.

  Коментиран от #18

 • Румяна Бъчварова
  Отговор
  13 17:24  31.05.18
  Я да вземем да припомним думите на Румяна Бъчварова от 2015 „Може би си спомняте, че в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Тогава била високо оценена неговата откровеност. От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект. Това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна.
 • онзи
  Отговор
  14 17:39  31.05.18
  Преди няколко години когато се заговори за строежа на Белене милиардите бяха 6-7,по късно "скокнаха"на 10-12 сега вече са 20.До като почнат ще станат 45-50.Идеални "математици" от ГРОБ.Ще окрадат заедно с комунягите де що остана в бедната ни държава,а ние спим ли,спим.СЪБУДЕТЕ СЕ!
 • El comandante
  Отговор
  15 18:21  31.05.18
  слаботоков е.и си майката ти казвам ,ти си прЗД милиционер и с теб не искам да приказвам!!!!!
 • Кака Кури
  Отговор
  16 18:38  31.05.18
  Начи вижте ся: посещението на президентчето Радко беше много успешно.........бяха договорени големи неща...,.хи-хи-хи. Обаче посещението на бате Гойко беше провал.Аз съм много искрена и винаги държа на партията............ВЕНСЕРЕМОС.
 • лида
  Отговор
  17 21:01  31.05.18
  Тоя не разбра ли най-после, че Крим е открай време руска земя, явно намеците на някои негови зложелатили относно вида на образоването му, са близки до действителността. А това, че като стар комунист, Цвети поддържа силовото партийно решение на комунистическия генерален секретар на КПСС украинеца Хрущов, за административно присъединяване с партиен декрет, а не с държавен документ, за прехвърляне на Крим от РСФСР на СССР към Украинската ССР, е пак въпрос на необразованост и на вярност към КПСС и комунизма.

 • муха
  Отговор
  18 21:34  31.05.18

  До коментар #12 от "Реалист":

  и затова явно и: Цецка Цачка, Мента Кинта, Бико Попиков, Питекантрьо Керилов, Джуко Лигов, Главура Поповолъжичка Газенотенекева, Хитрьо Главчов Самонатресов, Пекина Виетнамска, Мълчанки Рибови, и т.н. и т.д.
 • 19 22:52  31.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Един
  Отговор
  20 08:33  01.06.18
  Е, за този кога ще построят затвор !
 • КЩшшиии
  Отговор
  21 15:50  05.06.18
  Цецко го харесвам! Говори грамотно и не запъва като другите 90% депутати! супер е

Напиши коментар:


Публикувай