2 089 10

153 сигнала за корупция в МВР за последния месец

Валентин Радев вярва, че институцията се бори и наказва служителите си, които престъпват закона

153 сигнала за корупция в МВР за последния месец
Снимка: БТА
Константин Карагьозов

153 са сигналите за корупция за служители на МВР през месец май, съобщи на редовния месечен брифинг министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той е на мнение, че МВР е може би единствената институция, която сама се бори със своите служители - открива ги и ги наказва.

Вътрешният министър припомни, че през месеца бяха проведени редица международни срещи. В рамките на календара на Българското председателство на Съвета на Европа на 4 май Министерството на вътрешните работи бе домакин на Първо заседание на УС на ЕВРОПОЛ, по време на което министър Радев се срещна с новия изпълнителен директор на европейската агенция Катрин де Бол.

По време на състоялата се в Солун четиристранна среща на министрите на външните и на вътрешните работи на България - Гърция - Албания - Македония, министър Радев проведе двустранни разговори с колегите си. Част от дискутираните въпроси по време на формата бяха трансгранична престъпност, миграционен натиск и терористични заплахи.

Сигурността на границите, резултатите в борбата с организираната престъпност и предприетите мерки за сигурност във връзка с летния туристически сезон бяха част от темите на проведената работна среща с посланици на страни от ЕС, Швейцария и САЩ.

Министър Радев се спря и на двустранната среща с еврокомисаря по въпросите на миграцията, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос. Той поясни, че акцент в разговора са били въпроси, свързани с трансатлантическия диалог, засиленото сътрудничество в борбата с тероризма и организираната престъпност.

Доброто сътрудничество между българските служби и САЩ бе оценено по време на срещата на Радев със зам.-секретаря по вътрешна сигурност на САЩ Клеър Грейди, която даде висока оценка за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Министърът посочи и организираната в Одрин конференция "Гранична сигурност и сътрудничество", в рамките на която проведе среща с министъра на вътрешните работи на Турция Сюлейман Сойлу . На нея бе изтъкната ролята на създадения Съвместен контактен център - България - Гърция - Турция за полицейско и митническо сътрудничество на ГКПП "Капитан Андреево", като ефективен инструмент за противодействие на трансграничната престъпност и укрепване на сигурността в региона.

На брифинга присъстваха още заместник-министрите Стефан Балабанов, Красимир Ципов и Милко Бернер, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и директорът на ГДНП главен комисар Христо Терзийски.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • смях
  Отговор
  1 16:44  31.05.18
  Ако има 153 сигнала, значи случаите на корупция са поне сто пъти повече. Хората отдавна са се отказали да подават сигнали, защото последствия няма. И нали Бойко казва, че всичко е наред. Работете като животни до 75 години, после мрете и това е, пък избраните вече не са с по 6 а по 600 апартамента, ама КПКОНПИ такива не проверява. Нито съдии, прокурори, митничари, полицаи. Абе идилия.
 • Дам
  Отговор
  2 17:31  31.05.18
  Радев дай да видим наказанията, мерките за предотвратяване... С две думи какво сте свършили, щото сигналите валят, а реакциите не са ми ясни... Помни за няколко смени митничари, които бяха зрелищно задържани и от тогава ни вопъл, ни стон...
 • Минчо мангала
  Отговор
  3 17:35  31.05.18
  България е най престъпната ,корумпирана, крадлива и бандитска държава на света ,,,,СРАМ И ПОЗОР,, всяка година Европа отпуска-- 60 милиарда лева на България ,, някой ако знае да ни обясни къде отиват тези пари
 • 4 18:24  31.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • Коментар
  Отговор
  5 18:31  31.05.18
  КОРУПЦИЯТА🤗 -ТЯ Е УСЕЩАНЕ🤗В Българина. Нея я Няма*ЦИТАТ ОТ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА*
 • 6 18:54  31.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЗАЩО
  Отговор
  7 18:56  31.05.18
  Г-Н РАДЕВ ОК УВОЛНЯВАТЕ ИЛИ НАКАЗВАТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР ХВАНАТИ В КОРУПЦИЯ А ЗАЩО ЗАЩО НЕ НАГРАЖДАВАТЕ ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО НЕ СА СА ПОДАЛИ НА КОРУПЦИЯ И СА РЕАГИРАЛИ СВОЕВРЕМЕННО КОГАТО СА ИМ ДАВАЛИ ПАРИ ЗАЩО Г-Н РАДЕВ
 • факт
  Отговор
  8 19:30  31.05.18
  не съм чул някой да е осъден, за това престъпление
 • възмутена
  Отговор
  9 20:42  31.05.18
  А освен МВР,защо не вземат малко и да погледнат кметовете на Варна най-вече на район Младост,че г-н кмета на Младост така се наяде по 15000 лв за общински жилища да взема от хората където им събаряха къщите заради тази магистрала,а тея които не дадоха влязоха в черния списък .
 • ГРАЖДАНИН
  Отговор
  10 07:50  01.06.18
  Тези 153 сигнала само според стъкмистиката иначе реално са много повече .Така МВР се бори срещу корумпираните служители допуснали тежки престъпления че от два месеца неможе да вземе решение как да постъпи с Граничните полица които пропуснаха цял приземен самолет с пристигащи пътници от Париж без да ги проверят .

Напиши коментар:


Публикувай