647 5

Разбит път води до детска почивна база в Обзор

Пътят е общински

Светослава Ингилизова

Разбит път води до детска почивна база в Обзор. Отсечката до някогашните държавни летни лагери липсва в кадастралния план на курортния град. По дългата по-малко от километър отсечка колите се движат на зиг-заг и често пропадат или губят товара си, съобщи бТВ.

Пътят е проблем и за детските групи, които провеждат тренировъчни лагери в една от базите край морето.

„Шофьорите на автобусите категорично отказват да минават по него и понякога са принудени да оставят децата горе на разклона”, признава Ивайло Каснаков, управител на детска почивна база.

Първите групи това лято ще дойдат след около седмица.

„Сметоизвозването също се извършва по този път и често колите, които извозват сметта, не минават именно поради тази причина”, казва още Каснаков.

Зимните бури са разрушили крайбрежната алея, по която са минавали и автомобили за почивните бази.

„Сега този път е алтернативен, обаче е изоставен и действително е много лош. Беше в съвсем друго състояние, преди да построят този хотел, преди да построят там и други неща. Тук бяха пионерски лагери, не минаваха бетоновози, не минаваха самосвали с пръст и пясък”, спомня си Христо Янчев – жител на Обзор.

„Пътят не е наш, общински е, няма как сами да го направим”, коментира управителят на почивната база Камелия Райчева.

От кметството в Обзор обясниха, че регулацията на жилищна зона „Южен плаж” е в проект. Пътят ще бъде разширен, но след отчуждаване на парцели. Средства за асфалтиране община Несебър не е предвидила. Няма и пари за ремонт на алеята, по която след дни ще вървят туристи.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 08:58  01.06.18
  Това е проблемът на летния ни туризъм- липса на безплатни паркинги край плажовете и липса на нормални пътища за подход към плажовете. А този път специално всяка година се руши все повече. Несебърските общинари повече мислят за рушвети, отколкото за отчуждаване, регулация, кадастър. Поначало е недоразумение Обзор да е към Несебър, а не към Бяла или какво пък- един Балкан само ги дели, какво толкова.

  Коментиран от #3

 • кмета
  Отговор
  2 09:29  01.06.18
  Така е защото обзорци, а и всички по морето, пълнят домовете си с почиващи, но не плащат и стотинка данък. Така е вече повече от 40 години.

  Коментиран от #4

 • Кабагайдаров
  Отговор
  3 10:24  01.06.18

  До коментар #1 от "mediator37":

  Що трябва да бъде Обзор към Бяла............що не мине Бяла към Обзор и да образуват една община.
 • Пурко
  Отговор
  4 10:29  01.06.18

  До коментар #2 от "кмета":

  Малко ме съмнява ти да си кмета......
 • гост
  Отговор
  5 23:35  03.06.18
  Демокрацияяяя.

Напиши коментар:


Публикувай