878 4

Христов: Безотговорно е да се блъфира, че сме се договорили за "Турски поток"

Не бих корил българската делегация за яловата визита. Тя е закономерна, твърди шефът на политическия кабинет на президента Румен Радев

Христов: Безотговорно е да се блъфира, че сме се договорили за "Турски поток"

"На самата пресконференция премиерът блъфира, че са се "договорили", докато руският президент информира, че е провел телефонен разговор с турския си колега (!) предния ден (!) и той не възразява едно отклонение на тръбата да премине през България. Сиреч Русия търси път за своята суровина към Европа, което ние представяме като постигната от нас договореност.Песков, за добро или за зло, разсея тази заблуда. Не бих корил българската делегация за яловата визита. Тя е закономерна", пише в свой статус във фейсбук Иво Христов, началник на политическия кабинет на президента Румен Радев.

Според стар виц Наполеон рекъл на Живков, че ако имал неговите медии, французите можело до днес да не научат за разгрома при Ватерло. Вчера медиите внушиха, че едва ли не Турски поток "завива към България". Наложи се лично говорителят на Кремъл да внесе отрезвяващи уточнения.

На самата пресконференция премиерът блъфира, че са се "договорили", докато руският президент информира, че е провел телефонен разговор с турския си колега (!) предния ден (!) и той не възразява едно отклонение на тръбата да премине през България. Сиреч Русия търси път за своята суровина към Европа, което ние представяме като постигната от нас договореност.

Песков, за добро или за зло, разсея тази заблуда. Не бих корил българската делегация за яловата визита. Тя е закономерна.

Безотговорно е обаче да се блъфира от трибуната в Кремъл, че сме се договорили.

И не завиждам на цялото коментаторско-журналистическо войнство, ангажирано с утвърждаването на "историческия характер" на визитата, приключила скоропостижно в късни доби. Самото посещение, макар и закъсняло с години, трябва да бъде приветствано, защото е стъпка към нормализацията и в средносрочен план можем да се надяваме усилията ни да принесат и определени ползи. Стратегическият момент бе пропилян преди години. Но няма място за нихилизъм, а още по-малко за триумфализъм.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 09:48  01.06.18
  Разбирасе че са гербераски лъжи! Айдучката Теменужка просто поддържа лъжите на господаря си! Какво стана с оставката и? Какво стана с близките и контакти с Гинчето в ЧЕЗ?
 • Ads
  Отговор
  2 10:36  01.06.18
  Ми нали ти и фатмака бяхте миналата седмица при Путин, затова ли визитата сега е закономерно ялова?
 • Рпг
  Отговор
  3 11:28  01.06.18
  Тоя кои беше
 • onq s konq
  Отговор
  4 12:30  01.06.18
  Др.Христов не е наясно с елементарни политически процедури,за което както на него така и та шефа му трябва да се гледа със снисхождение предвид пълното отсъствие на полит. опит.А редът е следният:Предварително се договаря среща на политическите водачи от дипломатите,като се уточнява ТЕМАТА НА РАЗГОВОРИ.При съгласие от двете страни екипите се подготвят ЕКСПЕРТНО ПО ВЪПРОСИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО.Затова и Путин е говорил ПРЕДНИЯ ДЕН С ЕРДОГАН,за да не говори празни приказки на срещата или да се правят "сметки без кръчмар".Естествено че Русия търси допълнителен ЕВРО пазар на суровината си,,но това може да стане САМО СЛЕД ДОГОВОР С БЪЛГАРИЯ при конкретния случай,ЗАЩОТО ТЕРИТОРИЯТА Е НАША И Е НЕОБХОДИМО РАЗРЕШЕНИЕТО НИ ЗА МИНАВАНЕ НА ТРЪБИТЕ!Но,...явно България трябва да има и подобно "президентство",за да може да оцени положителните качества на ПРЕДХОДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ!

Напиши коментар:


Публикувай