847 5

Учители налагат ученици на екскурзия

Прокуратурата е разпоредила предварителна проверка

Учители налагат ученици на екскурзия

Скандал с побой над две четвъртокласнички разтърси Кърджали. Посегателството е извършено от директора и учителка от Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий".

Според разказите на децата – инцидентът станал по време на ученическа екскурзия до София в началото на месеца. Прокуратурата разпореди проверка по случая.

Учениците посетили столицата, тъй като трябвало да участват на фестивал. Вечерта обаче едната от майките получава обаждане от дъщеря си, че няма какво да вечеря.

В резултат на това родителят се обажда на един от учителите и последвал разпален диалог. След разговора с майката, която е колега в училището, учителят и директорката отиват в хотела и намират въпросната дъщеря и нейната приятелка.

"Започват да ги бият, скубят за косите, да им крещят. Свидетели на това стават две момчета. Двете с блъскане са отведени към тяхната стая, където боят и крясъците продължават. Всичко става в рамките на час. Забранено им е да се обаждат по телефоните. На сутринта, по време на закуската, директорката обявява пред всички, че е набила двете момичета", обясни пред Bulgaria ON AIR Илияна Стоянова, майка на едно от битите деца.

Илияна Стоянова решава заедно със съпруга си да се срещнат с директорката. Следва отказ от нейна страна с мотив, че приемният ѝ ден е във вторник.

Съпругът на Стоянова изчаква отреденото време и се среща с директорката, която обаче отрича това да се е случило. Семейство Стоянови се свързват с адвокат и подават жалби към отговорните институции.

Дни по-късно майката подава и втора жалба, в която е посочено, че директорката е използвала "гнусни епитети" спрямо дъщеря ѝ по време на оперативка пред останалите учители.

Директорката на учебното заведение отказа да застане пред камерата на Bulgaria ON AIR. Прокуратурата разпореди предварителна проверка от полицията. Засегнатите страни дават обяснения в полицията.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Александър
  Отговор
  1 10:49  01.06.18
  Като стане така с моето дете....... и в Мексико ще разберат какво е последвало!
 • олее
  Отговор
  2 10:49  01.06.18
  Нагли малки кифли,нямали какво да ядем! Родителите същите серсеми.
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 10:49  01.06.18
  ДВЕ ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЧКИ С ДВЕ МОМЧЕТА В ХОТЕЛА.МОЖЕ БИ ИСТИНАТА Е СЪВСЕМ ДРУГА.
 • Просия
  Отговор
  4 11:04  01.06.18
  Почнаха да използват и деца за да има как да се бутат хората на отговорни постове. Всичко е с цел, а на това му казват "скандал"... а самата гласност от медията говори сама по себе си. Сигурно името на майката Илияна Стоянова е Инджи Солейманоглу...
 • ПЕНКО
  Отговор
  5 13:45  01.06.18
  КОГАТО МОИТЕ ПЪРВОКУРСНИЦИ /1980Г.КУРСОВ/- ПО ВРЕМЕ НА ЕКСКУРЗИЯ ИЗВЪРШИХА ОПАСНИ ЗА ТЯХ ТЪПОТИИ ,ГИ ЗАВЪРЗАХ С ВРЪЗКИТЕ НА ОБУВКИТЕ ИМ ПО ДВАМА В 08.00 Ч. И ГИ ОТВЪРЗАХ ЗА ОБЯД!!! ЕДНА ОТ ТЪПОТИИТЕ БЕ ДА ПРЕСКОЧАТ ОТ БАЛКОН НА БАЛКОН НА 12 ТИ ЕТАЖ ,ЗА ДА ... !!!!!

Напиши коментар:


Публикувай