1 375 6

В община "Младост" ври и кипи

Общинари твърдо зад заместника на Иванчева - Румен Русев

След корупционния скандал с Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова, от вчера проветривият стол на кмета на столичния квартал "Младост" се заема временно от арх. Румен Русев. Столичният общински съвет го предпочете пред Петър Кърджилов, за когото лобира от ареста Иванчева.

Секретарят по сигурността в общината в "Младост" Николай Христов е категорично доволен от назначението на арх. Русев за кмет.

"СОС взе изключително важно и правилно решение. Проблемът в "Младост" беше свързан с установяването на нормално подготвено ръководство. В лицето на арх. Русев виждаме точно такъв човек", заяви той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му Петър Кърджилов е направил опит да подмени легитимното ръководство на общината. Николай Христов подчерта, че категорично застава срещу Кърджилов.

Той посочи още, че в даден момент Десислава Иванчева се е изолирала от общината и е започнала да работи паралелно. Не се водеше диалог, прекъсна се връзката, отбеляза Христов.

"От този момент, когато арх. Русев бъде назначен за кмет, нещата ще потръгнат както би трябвало. Той е човек с управленски характер, знае много добре проблемите и може да ги решава. Ние сме зад гърба му", каза Валентин Колев, който е главен специалист по младежките дейности и спорта в общината.

Според него с действията на Иванчева от съда умишлено се работи против общината в "Младост".

В ефира на "България сутрин" Христина Велчева от ГРАО изказа огромната си благодарност към общинските съветници, които по думите ѝ са подкрепили тяхната позиция.

Архитект Румен Русев сяда на кметския стол в "Младост" на 4 юни.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Сиромаха
  Отговор
  1 11:55  01.06.18
  ЯСНО , Значи още има за КРАДЕНЕ и то , ДОСТА , правилно ли съм разбрал ??????
 • плевен
  Отговор
  2 12:04  01.06.18
  Този ще спре ли бетонирането на кварталите?Или е послушен ветропоказател ?
 • месара
  Отговор
  3 12:08  01.06.18
  абе голяма трагедия в тая община, подходящ кмет не можело да се намери. "невинните" кмет и зам. кмет, така са оплели цялото кметство, че скоро оправяне явно няма да има. едни се натискат за кмет, други се дърпат, щото ги е страх че могат и те да го отнесат.
 • Запознат
  Отговор
  4 14:08  01.06.18
  Коментиращите, не осъзнавате колко зле щеше да е положението ако тоя смахнатия ПР беше застанал на кметския стол - всяка община има бюджет и план, който следва да се изпълни до края на годината. За ради пъпчивото недоразумение Иванчева този план е до кривата круша - ако до края на годината парите по плана не се усвоят, за 2019г. бюджетът на Столична община и в частност на района ще бъде намален със стойността на неусвоените бюджетни средства, както стана миналата година. После рИвете по форумите защо общината ви нямала пари, като не разбирате механизмите, по които тя работи. Не е лошо и да се сетите, че Кърджилов щеше да е бухалката на Иванчева за заплаха на тези, дали показания - нека не забравяме, че още не са ги дали пред съдия и могат да бъдат тормозени да се откажат.
 • факт
  Отговор
  5 09:13  02.06.18
  поредния преврат
 • Наблюдател
  Отговор
  6 09:19  03.06.18
  "От този момент, когато арх. Русев бъде назначен за кмет, нещата ще потръгнат както би трябвало. ..." А как би трябвало? - Да се презастроява квартал Младост, нали? За това беше цялото театро с Иванчева. Валентин Колев е един от гешефтарите в общината. В блатото ще затъне новият кмет - арх. Румен Русев.

Напиши коментар:


Публикувай