3 353 23

Ивайло Пенчев: Глупостта на българина ме натъжава

Влизането в ЕС е отказ от национален суверенитет

Стопкадър: bTV
Стопкадър: bTV
Константин Карагьозов

Швеция и Норвегия нямат особени проблеми като не ползват еврото и не са го „окъсали”. Това коментира пред bTV бизнесменът Ивайло Пенчев по повод приемането на единната европейска валута и в частност влизането на България в еврозоната.

Той посочи, че влизането е ЕС е отказ от национален суверенитет, както и влизането в еврозоната.

"Хората с огромно удоволствие, даже с порив, искат еврозоната и са готови да се откажат от националния си суверенитет. Всичко това се дължи на липса на национално самочувствие. Българите си мислят, че ако се откажем от национален суверенитет и не ни управляват тези, които ни управляват, Бойко Борисов и останалите, едни други от Европейския съюз, които по-милеят за нас и нашите тегоби, ще ни управляват по-добре", иронизира възмутен Пенчев.

"Това е свещена глупост. На ония там хич не им дреме какви са нашите тегоби. Това ме натъжава, че българите си мислят, че някой ще ги оправи. Никой няма да го стори. Сами трябва да го сторим", заключи бизнесменът.

Пенчев е категоричен, че за бизнеса е важна икономическата среда, а валутната единица няма особено значение.

Поскъпване на цени няма да има, смята бизнесменът. Конкуренцията ще реши този проблем, защото има свободен пазар.

По темата за внедряване на агенти на ДАНС по частни компании Пенчев коментира, че идеята не изглежда страшна и ѝ се обръща повече внимание от нужното.

„ДАНС трябва да лови бандити и частните фирми не могат да са защитени области само, защото са частни. Само да не им плащам аз заплатите”, категоричен беше той.

България


Още по темата

 • Гласим се за чакалнята на Еврозоната

  Гласим се за чакалнята на Еврозоната

  До края на юни България ще подаде молба за влизане във валутно-курсовия механизъм ERM II, предхождащ въвеждането на еврото или т..нар. "чакалня ...
  1.06.2018
  1 216
  14

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • вес
  Отговор
  1 20:12  01.06.18
  Ха ха Ивайло Пенчев- новата емблема на ГЕРБ. Човека прави изкуствени стени за спортно катерене и от ГЕРБ го убедиха, че може да коментира компетентно всяка тема. Той пък взе, че им повярва
 • Пенчо
  Отговор
  2 20:16  01.06.18
  Наглоста на Пенчев също ме натъжава . Иска да изнася катерачни стени в евро, но да плаща заплати в левове, и то обезценени. Защото политиците ни винаги печатат левове, ако им падне възможност.

  Коментиран от #6

 • волен сидеров
  Отговор
  3 20:21  01.06.18
  27 години все българи на управляват,до сега обвинявахме дпс ,а сега кой ни е виновен -все по зле става,а бсп на вкара в един омагьосан кръг който няма измъкване-а кажете Господин бизнесмене на кой да се надяваме... на геноцида прилаган от българи към собственият си народ на геноцида който и сега се прилага от европейските дъртаци капиталисти към българският народ мисля си да си отговорите сам-ето джокер-Защо Терминал 2 е пълен ,а вие прословутите български псевдо бизнесмени търсите работници вкарайте си албанци,македонци,сирийци,бесарабски булгари,украинци,виетнамци-много ще ми е интересно после като дойде време за заплати и да им се подигравате както на нас българите...
 • Новият
  Отговор
  4 20:21  01.06.18
  Каролев. Да се оженят и да се катерят заедно

 • Така де
  Отговор
  5 20:23  01.06.18
  Така или иначе ни управляват от Запад. По - добре да ни управляват директно Западняците, отколкото да плащат на Разбойковците да са подставени владетели, защото тези пари, с които плащат на Разбойковците, ги взимат от нашия джоб!!! Аз съм 100% да се премахнат българските политици и министри и да ни управляват от Брюксел. Партия ГРОБ е защитник на Истанбулската конвенция и Брюксел е защитник, но народа не е. Тогава защо Разбойковците трябва да получават милиарди от народа за да прокарват интереса на Брюксел??? Нека народа си спести тези милиарди и Брюксел да си ни управлява!!!
 • онзи
  Отговор
  6 20:24  01.06.18

  До коментар #2 от "Пенчо":

  А я попитай работниците му дали и колко редовно им плаща.В неговата фирма има голямо текучество точно поради тази причина.
 • Garrincha
  Отговор
  7 20:24  01.06.18
  Наглостта на селският тарикат ме дразни ! - Пенчо Ивайлов
 • Ристе
  Отговор
  8 20:24  01.06.18
  Попедния повярвал си бизнесмен
 • Бесен Язовец
  Отговор
  9 20:30  01.06.18
  Мине не мине и Лаурицен напомни за комплесарската си личност!
 • Доктор Ох Боли
  Отговор
  10 20:35  01.06.18
  ... тука чета и коментарите и... статията..... ха хах а.... Некой трее ви управлява вас... а?... ха хах а...... За еврозоната....Германия, Франция, Италия... Барселона.... Реал Мадрид..... са у Еврозоната.... що и виа да ни стие а?... ха хаха..... Убаво е.... нема да има КТБ... щото ше има надзор... и така..... ха ха ....

  Коментиран от #11

 • Бесен Язовец
  Отговор
  11 20:42  01.06.18

  До коментар #10 от "Доктор Ох Боли":

  За много оригинален ли се мислиш?
 • 12 20:43  01.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЕееХ
  Отговор
  13 20:58  01.06.18
  Ивайло най голямата радост на глупака била ,че е по умен от другите !
 • Къртев 🐓
  Отговор
  14 21:08  01.06.18
  Този нещо не ми е чист. Качил се 2 пъти на Копитото и алпинист бил
 • ЦК на БКП
  Отговор
  15 21:12  01.06.18
  А на кой му пука за тоя, поредния комсомолец с куфарче?
 • МОМЧЕТО СИ ОТИВА
  Отговор
  16 21:12  01.06.18
  Ало какъв суверинитет ? Какви 5 лева ? Добре че е баба ми Меркел та няма канибали в BG . Кво произвеждаме ? Ква икономика имаме ? Работливите и кадърните се изнизаха от БГ , останаха само депутати и държавни служители които са на държавна ясла . Добвям и пенсионерите горките. Ромите също се изнизват на групи и тумби за да просят в ЕС , Гърми ромска музика в цяла европа та се нетрае . Ужас и кошмар по цяла европа от нашите и румънците. Бедният човек много малко избор има, това се отнася и за държавата ни. Обреченисме да бъдем с европа , иначе глад и може да избухне дори революция и анархия. Ние сме следващите гърци на ЕС , отиваме на фалитттт.
 • Българин
  Отговор
  17 21:23  01.06.18
  Поредния червен олигарх се упражнява в антиевропейско говорене.
 • 18 23:31  01.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • плевен
  Отговор
  19 00:31  02.06.18
  Сред всичките неоспорими истини ни пробутват лъжата,че няма да има поскъпване.Ще има ,и още как:1.У нас няма конкурентна среда.2.Никой икономист или политик не иска да застане зад това-ще му се смеят и ще му отиде кариерата.3.Още помня как пищяха гърците, че всичко е поскъпнало след еврото.

 • Манаф
  Отговор
  20 06:48  02.06.18
  Ивайло , щом ще подкрепяш " София прайд ", сложи си розовите прашки и шарена перушина , носи повече пари и ще ти излезе късмета !
 • Тед
  Отговор
  21 07:15  02.06.18
  Искам само съдебната система да е американска, икономиката германска, социалната политика френска, това е идеалната държава. Може и европейско управление директно без поръчков български политически елит. Ако направят един референдум с въпрос "Съгласни ли сте България да се управлява директно от Брюксел" 70% ще гласуват с да.
 • Шаран БГ
  Отговор
  22 08:23  02.06.18
  Ако този човек има някакво производство на нещо и му работят и работници, хубаво е да има коментар и на някой от тях ! Аз съм убеден , че няма да "цъфнем" с европейската валута. Но това няма нищо общо с националния суверенитет ! Това ще бъде поредното ограбване на българина !! При всички случаи ще има поскъпване на живота и то в голяма степен.Знам какво бе в Испания, когато" налапаха" еврото!? Ние и сега имаме много стоки, традиционни за България, които са внос /т.е. не се произвеждат или са в недостатъчно количество на родна земя/и са по-скъпи от тези в Европа!? Помните ли статиите за това, колко ни били евтини електрическия ток , водата, топлото....? Това е знак, че просто трябва да имаме ПРОИЗВОДСТВО !!! После аз си задавам и друг въпрос: "Защо дългогодишни членове на ЕС не приемат общата валута?" Само преди няколко дни чехския президент изказа задоволство, че са си запазили кроната !?!? Явно работата опира, не до валутата, а до икономическата политика на нашите алчни политици! Тука И.Пенчев има право !!!Преди дни Кольо Паръмов се бе засилил да ни обяснява, колко по- добре щяло да ни бъде с еврото. Не съм съгласен с него !! Не е възможно да рушиш и крадеш третина век време и да разсипващ една държава всячески и да ме убеждаваш, че като приемеш една друга валута ти ще станеш по-умен, по-човечен и по-добър към своя народ. НЕ Е ВЪЗМОЖНО !!Ще си останеш същият хайдутин !!
 • Паткан
  Отговор
  23 10:57  02.06.18
  На този тип само като му погледнеш физиономийката и ти става ясно, какво човече е

Напиши коментар:


Публикувай