2 101 5

БДЖ закри цял отдел, за да съкрати "неудобни" служители

„Товарни превози” остана без вътрешнофирмен контрол

БДЖ закри цял отдел, за да съкрати "неудобни" служители

БДЖ-„Товарни превози” остана без вътрешнофирмен контрол. Целият отдел е закрит. В разследване на "Нова телевизия" двама служители разкриха документи за фиктивни ремонти на локомотиви с хиляди левове държавни пари. Според съкратените, това е наказателен акт на БДЖ заради думите им пред камера, а дружеството обяснява действията си със структурни промени.

Възможно ли е да закрият отдел от 10 души, за да съкратят трима? Според Петър и Борислав, които открито говореха за нарушения в БДЖ, това е очевидно.

„Една гимнастика с цел да бъдем отстранени, защото доказахме истината. Останалите 7 човека, доколкото знаем, ще бъдат назначени на други позиции в нови отдели”, коментира Петър Бръснаров.

„Не ни уволняват, а ни съкращават”, заяви Борислав Илиев.

„Значи ако ние не бяхме прави имаха 4 месеца ръководството на БДЖ да предприеме срещу нас нужните дисциплинарни мерки”, допълни Петър Бръснаров.

Петър е служител на „Товарни превози”. Работата му е да разкрива нарушения в държавната структура и да ги докладва на шефовете. Твърдят, че не били чути от тях и затова говорили пред камера - за кражби на гориво, за футболисти на заплати в БДЖ, които не идвали на работа, за афери с охраната на дружеството.

Съкращенията идват малко след като Министерството на транспорта обяви, че в БДЖ няма нарушения.

БДЖ пусна телеграма до служителите от цялата страна, съкратените да не бъдат допускани до сгради и обекти на „Товарни превози” и да не им се предоставят информация и документи по какъвто и да е повод.

„Това е страх от истината и страх някой да не разкрие как се управлява БДЖ в момента”, на мнение е Бръснаров.

„Нито сме крадци, нито сме убийци, нито сме престъпници, а сме едни хора, които сме си вършили работата в БДЖ”, коментира друг от съкратените - Георги Нешев.

Пред "Нова телевизия" от БДЖ обясниха съкращенията с решение на съвета на директорите за структурни промени – законът налагал да има два нови отдела - за предварителен и последващ вътрешен контрол в БДЖ, а Петър, Борислав и Георги не отговаряли на изискванията за образование. Зам.-министърът на транспорта и председател на съвета също коментира казуса.

По данните за афери за източване на пари от ремонти в БДЖ работи и прокуратурата.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Спасяват БДЖ с 20 млн. лв.?

  Спасяват БДЖ с 20 млн. лв.?

  В Министерството на финансите се обсъжда отпускането на безлихвена помощ на БДЖ - малко над 20 млн. лева. Това заяви пред журналисти в кулоарите ...
  1.06.2018
  662
  11
 • Кредитори наложиха запор за 40 млн. лева на БДЖ

  Кредитори наложиха запор за 40 млн. лева на БДЖ

  Кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на "Холдинг БДЖ", са запорирали сметките на БДЖ - Пътнически превози, съобщиха от БНТ. ...
  31.05.2018
  620
  6

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАБЛЮДАТЕЛ
  Отговор
  1 21:29  01.06.18
  АМИ ТО ВСИЧКИ СА ЗА СМЯНА , АЗ СЪМ НА 60ГОД И НА КОЯТО И АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ПОПАДНА ВСЕ СА ОТ ОНОВА ВРЕМЕ ЕДНИ И СЪЩИ , ЗА ТЯХ НЯМА ЛИ ПЕНСИИ ,ПОСЛЕ ИЗТИЧАЛИ МОЗЪЦИ АМИ ТИЯ СА ПУСНАЛИ ТАКИВА КОРЕНИ И КАТО ТРОСКОТА НЯМАТ ИЗКОРЕНЯВАНЕ
 • 2 21:35  01.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • вчера
  Отговор
  3 07:48  02.06.18
  На крадливото БДЖ пак им отпуснаха 20 милиона да си имат джобни.
 • Ужасен туристттттт
  Отговор
  4 10:36  02.06.18
  Ще наливаме в това министерство още още още понеже няма корупция в това министерство . КОГО ТРЯБВА ДА УВОЛНИТЕ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО ?????????????? Да се премахнели това министерство ?
 • Глупака
  Отговор
  5 10:51  04.06.18
  Къде е сега Бойко да каже каква демократична държава сме!

Напиши коментар:


Публикувай