10 Февруари, 2012 13:15 1 485 2

Аню Ангелов срещу Бойко: „Кугър“-ите ни могат да летят през цялата година

  • кугър-
  • хеликоптер-
  • аню ангелов-
  • бисер
Аню Ангелов срещу Бойко: „Кугър“-ите ни могат да летят през цялата година - 1
Снимка: БГНЕС

Ограничения за използване на хеликоптери „Кугър“ според сезона няма, тъй като те са сертифицирани да изпълняват задачи в температурен диапазон от плюс 50 до минус 30 градуса, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов.

Хеликоптерите имат необходимото оборудване и възможност да се използват в зимни условия, полети в облаци и нощем, посочи Ангелов.

Това той заяви в отговор на въпрос на депутата от БСП Ангел Найденов за възможностите на вертолетите "Кугър" за летене в сложни метеорологични условия и особено през зимата. Ангел Найденов визира думи на премиера Борисов, че „Кугър“-ите, изпратени да спасяват жителите на село Бисер не били подходящи за такова време.

Към момента са изправни 11 хеликоптера „Кугър“. Всички те имат противообледенителна система и са доставени с такава, каза още министърът.

В инструкциите на екипажа е записано като ограничение, че преднамерено влизане в зона с обледенение, е забранено. Целта на противообледенителната система е да осигури безопасен полет при непреднамерено, внезапно влизане в зони с обледеняване, докато екипажът излезе от опасната зона.

При изпълнението на задачи за търсене и спасяване на жертви се е пилотирало при тежки метеорологични условия. Трите вертолета са летели с включена противообледенителна система. Аз съм щастлив, че летците и БА като цяло непрекъснато е в помощ на българското население, обобщи Аню Ангелов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бате Ицо

    0 0 Отговор
    Някой е подвел Бойко да говори глупости,а народът много се притесни за летците,добре,че всичко е наред с хеликоптерите!
  • 2 ехото

    0 0 Отговор
    Тоз някой ще да е съседът му от Банкя, ПП, шифът на АО28. На него само едни пари му се виждат, тези за търсенето и спасяването, и сега явно "подготвя" почвата...