967 11

Родители на протест срещу задължителната имунизация

Жителите на Варна поискаха тя да стане пожелателна

Венцислав Михайлов

Родители излизат на протест във Варна против задължителното ваксиниране. Искането им е имунизация у нас да стане пожелателна.

4-годишният син на Младен от Варна е обездвижен от близо 3 години. Детето все още няма точна диагноза, но родителите са категорични, че процесът е отключен от поставянето на ваксина.

Сред исканията на родителите са създаване на фонд за диагностика и лечение на деца, пострадали от ваксини, както и информационна система, която да описва на достъпен език всички рискове от имунизацията.

„Рисковете от ваксинацията са изключително ниски. Ако трябва да сравним с риска от пътно-транспортно произшествие, което може да се случи на нас, на семейството, на детето ни, риска е многократно по-малък”, категорична е пред бТВ педиатърът Ружа Панчева.

Специалисти контрират, че пожелателния характер на ваксинирането у нас би бил твърде опасен.

„Ако спрем ваксините срещу морбили, срещу паротит, срещу рубеола и други инфекциозни заболявания, просто заболеваемостта ще скочи”, каза епидемиологът доц. Цонко Паунов.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пешо
  Отговор
  1 15:49  02.06.18
  Нещата са прости : Отказваш ваксинация. При заболяване на детето вадиш пари от собствения си джоб и плащаш лечението!

  Коментиран от #5

 • Гошо
  Отговор
  2 17:17  02.06.18
  А подтрадалите деца кой ги обещетява ??? А чакайте забравих, че в България е невъзможно да ти се случи нещо след ваксина. При нас няма такива случай защото ваксините са безвредни според “специалистите” нищо че на листовката пише неща от които ще припаднат повечето родители ако се информират разбира се. Но ние сме си овце и много не се интересуваме. В Щатите има фонд за пострадали от ваксини, ама те са прости американци ...
 • Прост лекар
  Отговор
  3 17:55  02.06.18
  Фонд, за изключително ниския процент на пострадалите от ваксина - това е добра идея. Забрана на ваксините - пълен абсурд.

  Коментиран от #4

 • Психолог
  Отговор
  4 19:36  02.06.18

  До коментар #3 от "Прост лекар":

  "Изключително ниският"? В детските градини децата с аутизъм, хиперактивност. обучителни трудности и други разстройства, никнат като гъби. Диагностицираните са огромен брой, а тези чиито родители отказват да признаят проблема са дори повече. Не знам какво трябва да стане, за да ви го проумеят тъпите лекарски кратуни.

  Коментиран от #11


 • Приказки
  Отговор
  5 19:51  02.06.18

  До коментар #1 от "Пешо":

  Имаш право да се откажеш от ваксина на детето си. Още преди 10 години се опитах и ти се разрешава, но ти се забранява детето ти да посещава учебни заведения и много други ограничения се сблъскваш за малкото си съкровище... дори няма право да получава и лекарска помощ, защото то е смъртна заплаха за околните. Това ми бе казано. Имаш право, но без права остава детето ти, а като горски обитател да живее сред цивилизацията. Двете деца на моя близка ги осакатиха от ваксина с прекомерно количество живак в нея. Сега от нормално родени и развиващи деца са с диагноза аутизъм. Родителите се страхуват кой ще им подаде ръка под слънцето когато те пораснат, а те се споминат. Обещетения не получиха, а се сблъскаха само тежка бюрокрация, която уж ще им преразгледа случая.

  Коментиран от #6

 • Иван
  Отговор
  6 20:27  02.06.18

  До коментар #5 от "Приказки":

  Когато пишеш простотии, хубаво е да не си криеш името. Айде кажи и името на тези твои близки с осакатени деца, че нещо не ти вярвам.

  Коментиран от #7, #8

 • Тома НЕ верни!
  Отговор
  7 21:09  02.06.18

  До коментар #6 от "Иван":

  Ако искаш му вярвай!!ти пък кой си та да ти се доказва нещо!!!да не си съдия???има много деца пострадали от поставянето на ваксини и постоянно протестират(излизат на яве)ходи и ги виж на живо!
 • Приказки
  Отговор
  8 21:15  02.06.18

  До коментар #6 от "Иван":

  Не си крия името, но едва ли би било интересно за теб или някой друг. Ваксината от която пострадаха двете деца на моята близка е Полиомиелит и не е идентичен случай в България. Няма как да си измислям нещо на което станах жив свидетел и най-вече последствията от здравната система към тези деца. Ваксината беше поставена преди 3 или 4 години, а усложненията не закъсняха до месец. Не знам как се изтегля живак от тялото на дете, но те ходеха по мъките над година, за да помогнат на децата си. В крайна сметка децата са с разрушени физически способности, а лекарите поставиха диагноза аутизъм.
 • Бачо
  Отговор
  9 22:36  02.06.18
  Всички Вие които, Сте против задължителната ваксинация-ваксинирани ли сте?? Навярно ще видите и правнуците си! Мислители че тези които няма да бъдат ваксинирани ще имат тази радост.Защо не прочетете повече литература за началото на ваксинациите а вярвате на публикации на профани които не разбират от епидемиология , микробиология и биохимия.Прочетете статистика за държави където не се правят цял наборваксини -продължителност на живот ,усложнения.Поръчкови изследвания на фармацевтични фирми които продават своите препарати на уж болни от някакви нагодени заболявания.Ибора е ваш!

  Коментиран от #10

 • Зорлем
  Отговор
  10 07:05  03.06.18

  До коментар #9 от "Бачо":

  А ти като си чел, нали знаеш за разликата между отровата и лекарството? Дай сега да сравним колко и какви ваксини се слагаха през 70-те и 80-те, и колко и какви след 2000-та например.
 • 11 19:14  03.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай