2 Юни, 2018 18:50 10 478 34

Нено Димов: Няма да вдигаме данъците за стари автомобили

  • кола-
  • данък-
  • екотакси

Правителството вдига екотаксите

Не се обсъжда увеличаване на данъка за автомобили, по-стари от 15 години, на 1000 лева, заяви министърът на околната среда Нено Димов. Той каза това в Соазопол, където се проведе изнесено заседание на ресорната парламентарна комисия.

Министър Димов поясни, че не става въпрос за данъците, а за екотаксите. Той допълни, че определянето на данъците е в правомощията на Министерството на финансите.

„Към днешна дата изобщо не се коментират данъци. Става дума за екотаксите, които се плащат еднократно при регистрация.“, каза пред БНР Нено Димов.

Министърът допълни, че проблемът с вноса на старите автомобили се засилва заради рестрикциите, които се правят в някои градове от Западна Европа.

Европейският съюз да забрани износа на най-замърсяващите дизелови коли от една държава към друга, призова от Созопол министърът на екологията Нено Димов.
Реакцията му бе по повод решението на някои държави да спрат от движение дизеловите автомобили.

„Като забраниш в определен град да влиза някакъв вид кола, нейната цена естествено пада, защото тя става половин използваема. Очаква се този наплив на коли да залее Източна Европа. Ние ще искаме на ниво Европейски съюз такава корекция в законодателството, че който създава подобен проблем, т.е. подобни ограничения, да носи отговорността и за решаването им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    68 77 Отговор
    Най- мръсните коли са нафтовите печки. В България са предпочитани по две причини: Традиция е да се краде нафта и втората е, че българите искат "ряз" на кашона си, да се правят на мъже.

    Коментиран от #2, #5, #6, #15

  • 2 222

    49 35 Отговор

    До коментар #1 от "някой си":

    Аре къш!
  • 3 Онзи

    37 4 Отговор
    Пълни глупости
  • 4 бай Станой

    40 5 Отговор
    Тази година екотаксите, догодина данъците. Макар че, това е местен данък и го вдигат общините - по свое желание.

    Коментиран от #26

  • 5 Никой си

    25 25 Отговор

    До коментар #1 от "някой си":

    Аре бегай вземи си тролей.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Не не

    50 4 Отговор
    То и билета в София нямаше да стане 1 и 60
    и Гинка нямаше да купи ЧЕЗ
  • 8 прост българин

    42 4 Отговор
    ША ГИ ПИПНИ НАРОДА ОЩЕ МАЛКО ИМ ОСТАВА А ЗА нено димов заминава ТРАНЗИТ ЗА АНОДОЛА ЕДНО ПОСОЧЕН БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА
  • 9 гост

    57 6 Отговор
    То беше ясно ,че няма да го вдигнат данъка на старите коли защото 90% от хората карат такива коли . Ако иска правителството да падне предсрочно нека да го вдигнат данъка , и стой да гледаш тогава тяхното чудо.
    На времето бай Тошо казваше всичко може да се вдигне ,но хляба на хората НЕ. Сега е същото със старите коли , вдигнат ли данъка значи са си вкарали автогол.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 guest

    2 10 Отговор
    и да ги вдигат и да ги свалят тая си е
    българинът ще стисне зъби и ще ги даде защото знае че после всичко ще му е евтино.
  • 12 Гост

    21 10 Отговор
    Данъка за старите коли няма да го вдигнат , защото не им стиска ..и като всички мутромилиционери са тъпи и страхливи .Ще пробват с нещо друго , но цялата работа накрая ще стане играчка -плачка , Народа ще се вдигне и ще помете цялата русофилско-кумуноидна пасмина ....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 гнида

    20 0 Отговор
    Герб прекаляват !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ТНКДЗ

    31 2 Отговор
    Проба - грешка - това е вече от както ГЕП са на власт. Старите коли и старите хора какво ви пречат? Такива само като вас могат да си купят нова кола, нови дрехи, хубава и качествена храна не второ качество. България си отива не виждате ли ?
  • 17 тарикатлъ

    9 15 Отговор
    Защо няма да вдигаме щото сме тъпанари направи 12000 лв данък за ОПЕЛ кадет 1992 година и гледай сеир за два месеца ще докараме преизпълнение на плана за скраб за 2018 г
  • 18 Plovdiv

    27 1 Отговор
    Допреди около 15-20 години, понятието "Нова кола" беше символ на здрава, надеждна и стабилна кола. Сега това понятие е символ на повече или по-малко скъп, лъскав боклук, с дефекти и баснословно скъпо обслужване. И така е във все повече държави. Най-добрият вариант е около 5-6 годишен автомобил, чиито дефекти са отстранени и на който задължителните обслужвания са минали... Защото тия дългогодишни гаранции, с които производителите се хвалят, са истински камък на шията на притежателите на нови коли.
  • 19 Хората вече не издържат

    19 3 Отговор
    Вдигайте таксите и на изборите ще има изненади. Двигат ги за да пълнят гушите на няколко техни фирми. Не ви ли е срам ! Хората изнемогват а вие не стига че живеете от техните данъци правите така, че да не могат вече да ги плащат!!!
  • 20 гу дуат

    22 2 Отговор
    всъщност при много висок данък ще се наблюдава следното: не плащане на налога и възстание!!! четете историята!
  • 21 ГЕРБ

    14 4 Отговор
    Чели сме историята! Този народ и 500 години да го мачка Боко пак няма да възстане, само отделни единици които ще бъдат елиминирани!
  • 22 Смог

    1 25 Отговор
    Значи предпочитате да си давате парите по доктори за вас за децата за целите семейства отколкото да си купите нова кола и да я карате с кеф. Що за хора сте вие? Ако нямаш пари за нова, обществен транспорт докато си събереш.....
    Иначе през зимата простестирате заради мръсния въздух, а като тръгне някой да прави нещо по въпроса пречите. На такива хора казвам "Остави го да умира".

    Коментиран от #27

  • 23 Бял Негър

    20 2 Отговор
    Никъде не се споменава за данъчни облекчения за тези, които карат на lpg и природен газ?! По цял свят има различни стимули за това. До кога в България ще има единствено санкций и вдигане на цените!? КОГА ЩЕ ИМА ПО-НИСКИ ДАНЪЦИ ЗА КОЛИТЕ ДВИЖЕЩИ СЕ НА ПРИРОДЕН ГАЗ И ПРОПАНБУТАН?!
  • 24 Гого

    11 1 Отговор
    Ако решат ще ги вдигнат и никой няма да им попречи и без това във България има 6,5 милиона роби
  • 25 о(-_-)о

    8 0 Отговор
    Социологическото правителствено проучване приключи, благодарение на поредната фалшива новина. :) Бъдете горди, че сте поне част от "статистическият" процес в България, за разлика от изборният...,и т.н.
  • 26 Гад

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "бай Станой":

    Общините могат да го вдигат само с определен процент. Базата се задава от МФ
  • 27 шоп

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Смог":

    Като ти пречи мръсния въздух отивай на село , там въздуха е чист. Никой не те кара да седиш в града , на мен въздуха в София не ми пречи. На който му пречи на село.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    5 7 Отговор
    Нафтата е за печки.
  • 30 бай АНАНИ

    7 1 Отговор
    ПИТАНЕ лично до м н ДИМОВ къде отиват парите от ЕКО таксите и само колите ли замърсяват колко колко по големи и вредни замърсители има но тях ги криете Б Г горивата одговарят ли по качество на ЕВРОПЕИСКИТЕ не автомовилите са стари а горивата са боклуци КАЖЕТЕ КЪДЕ в БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗГАРЯТ ВСИЧКИ ТОКСИЧНИ ОТПАДЪЦИ отГЕРМАНИЯ ОДГОВОРЕТЕ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ НАРОДА ДА ЗНАЕ ИСТИНАТА И ТОГАВА МИСЛЕТЕ ЗАВДИГАНЕ НА ЕКО ТАКСИ ЩЕ ДОИДАТ НОВИ ИЗБОРИ И ТОГАВА ЩЕ ПИТАМЕ И ЩЕ СЕ ТЪРСИ ОДГОВОРНОСТ
  • 31 СубаруЛеворгВарна

    6 7 Отговор
    Най-доброто е пет - до шест годишен максимум малък комън рейл - 1.6 турбо дизел 115 - 120 коня - 300 НМ от 1900 об. - купува се такъв 2013 г. за около 16 500 - 17 000 лв. и си кефиш! Или малък турбо бензин 1.6 - 1.7 турбо на Хюндай със 140 коня. Кеф ти икономия 7-7.5 л. градско и нямаш нерви със скъпи пишман премиум кошници на 15 години и 550 000 реални км! Ама Бай Ганяо е добитък и не може като гърците - словенците - австрийците с новичък до пет годишен максимум - малък комън рейл! Бай ганьо си иска дъртия 3 литров ръждилник течащ като лейка....да му налива по 13-14 л. локомотивна нафта и по 5 литра антифриз на месец. Ял съм им попарата на дъртите премиум марки - и бмв 740д. 2001г....14 л. на 100 км...не му стигат....всеки месец доливане по 2 л. масло и по 3 л. антифриз! - таралясник до безбожие!
  • 32 БАЙ ОНЗИ

    3 3 Отговор
    О НЕРАЗУМНИ ПИШМАН ЕВРОПЕИЦИ НЕ ЩЕ ДА СЕ ВЪРНЕ ТОДОР ЖИВКОВ ДА УПРАВИ ЕКОЛОГИЯТА 20 год ЧАКАНЕ ЗА ЛАДА И СЕЛЯНИТЕ НА СЕЛО на къра и тогава СОФИЯ ще отговаря на всички Европеиски показатели
  • 33 Суйо

    1 0 Отговор
    Те забраняват за да се купуват нови консерви.
  • 34 СМЪРТЗАВСИЧКИ

    5 0 Отговор
    То само това и остана и ще ни ебат майка*а, то и без това всичко друго е скъпо и горивото стана скъпо, и храните болкук с двоен стандарт, и лекърите болкук, и зъболекарите боклук, и тока и водата скъпа, апък уШ имаме АЕЦ,ТЕЦ, ВЕЦ и всякакви уш наши предприятия, който май не са наши вече СМЯХХХХХХ и медийте платени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове