975 11

Антон Кутев: Ако АЕЦ "Белене" не е държавно предприятие няма да има смисъл от него

Правителството на Бойко Борисов изтегли 16 милиарда лева кредити

Венцислав Михайлов

Борисов няма културата и познанията за външна политика, на него му личи. Срещата в София беше до някъде успешна, но нищо от това, което се заяви, че ще се случи не се случи. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Председателството ни свършва след по-малко от месец и нищо за България не се случи. За страната ни беше важен Шенген. На България и трябват 7-8 години последователна политика, за да дръпне", каза още той.

"Правителството на Борисов изтегли 16 милиарда лева кредити. За саниране се изхарчи много. Нека сега да се върнат за АЕЦ "Белене", допълни зам.-председателят на ПГ на БСП.

"Ако АЕЦ "Белене" не е държавно предприятие няма да смисъл от него. Десетките ни предприятия бяха продадени и когато това стана, те спряха да функционират", завърши Антон Кутев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • синя трева
  Отговор
  1 08:48  03.06.18
  И това саниране беше една голяма лапачка.., иди ги стигни сега гробарите.
 • Николов
  Отговор
  2 09:00  03.06.18
  Какво Белене? АЕЦ, а инфрастуктура за повишаване и пренис? Това са оше поне 3 милд. от НЕК. В Козлодуй има инфраструктура за 6 реактора, а работят 2 от време на време. Има струпване на инжинери, града е развит и построен. Ако се строи реактор по-добре е там, це излезе на НЕК поне на 50%. Другото е ДАЛАВЕРА и точене на НЕК. Белене си имат затвор, да приемат всички министри в него.
 • ПЕЕВ
  Отговор
  3 09:05  03.06.18
  АНТОНЕ ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ СЕ ПРИВАТИЗИРАХА ОТ ВЪРХУШКАТА НА БСП -БКП И СЕ ИЗПРОДАДОХА ЗА СКРАБ.С КАКВО ЛИЦЕ ПРИКАЗВАШ ЗА КРАЖБИ.
 • ток
  Отговор
  4 09:08  03.06.18
  Всички на власт теглят милиарди.Кои ще ги врьщат.АЕЦ Белене е безумие с цел рушвети за стотици милиони

 • Факт
  Отговор
  5 09:18  03.06.18
  Ако АЕЦ Белене бъде само частно, токът в никакъв случай няма да стане по евтин, ще затрият останалите държавни централи, а след това ще си въртят каквито игри си поискат със собствениците за сметка на българските граждани. За нас ще остане само рискът от ядрена авария и ядрените отпадъци. Дори да купуваме ток от Турция ще е по изгодно защото отпадат двата риска. В случая Кутев е абсолютно прав.
 • Кутата муфтата
  Отговор
  6 09:18  03.06.18
  А бе, другарю защо като видя вашта партия и мама тоже, че се разпадна системата СССР не започнахте да решавате въпросас енергийната независимост на България, като търсите начини за придобиване нанови мощностти, като строеж на язовирни съоражения, използване на геотермалната енергия(на 3-то място сме), от боклуците хората от кога на север произвеждат строителни материали и ел енергия. АМИ ГАЗ БЕ, що не започнахте проучвания в морето. Там огромни залежи от кристализиран метан, а нефт е ясно че има след сондажите на французите.. Само Масква, та масква и ще се гарантирала неьависимостта,,,тъпаци дотъпака
 • Карамишев
  Отговор
  7 09:26  03.06.18
  Със или без "Белене", токът ще продължи да расте! И ние целокупно ще продължим да плащаме на американските "Марици 1и 3" всяка година по над 800 милиона над пазарната цена на електричеството. Такава е цената на приятелската американска инвестиция! И ще чакаме още сто години да разберем кой подписа този договор и защо правосъдната ни система не се занимава с него?
 • Иван Бонев
  Отговор
  8 09:34  03.06.18
  За целия преход на нашата родина нито един политик управлявал и бил на власт не направи нищо за народ и държава Факт . Как нито един от тези национални предателите не му трепна душицата докато продадоха всичко на безценица и обезкървиха България ?!?! Да в ЕС сме , пътуваме и работим но , държавата е разграбена , всичко ценно е в небългарски ръце а , народа беден , необразован , манипулиран , озлобен и разделен . Слуги и обслужващ персонал ни направиха . Как не се намери един родолюбец да ни обедини , да постави България и народа и на първо място пред алчността и слугинажа, да дава но и да взима за България и народа да е добре , да не бяга а да си се радва на прекрасната ни родина , да живее спокойно , как ???
 • Ефтини сензации
  Отговор
  9 10:11  03.06.18
  Поради липса на нови подпорни точки, Кутю взе да прави комбинации между старите. Комунистическа работа...
 • Браво
  Отговор
  10 10:36  03.06.18
  Верно е , ако е държавно ще смучиш и лапаш вечно. Ако е асвалт , еднократно и чакаш да го ремонтираш
 • Владо Вр
  Отговор
  11 11:23  03.06.18
  До # 6 АЕЦ"Козлодуй", 6 блока(1-4 по 440мвт,5-6 по 1000мвт).Среден живот на блок 30+20г.Питай куКунева защо ги затвори предсрочно. Първи блок можеше да работи до 2024г.АЕЦ"Белене" трябваше да заработи 1992-1993г.Питай зелените и екогласност за протестите и лъжите, които сипеха тогава. Питай и корифея Костов, който казваше :"ние сме незаобиколим фактор", ама "Син поток" отиде директно в Турция.

Напиши коментар:


Публикувай