3 Юни, 2018 08:43 1 549 11

Антон Кутев: Ако АЕЦ "Белене" не е държавно предприятие няма да има смисъл от него

  • аец белене-
  • саниране-
  • кредити

Правителството на Бойко Борисов изтегли 16 милиарда лева кредити

Борисов няма културата и познанията за външна политика, на него му личи. Срещата в София беше до някъде успешна, но нищо от това, което се заяви, че ще се случи не се случи. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Председателството ни свършва след по-малко от месец и нищо за България не се случи. За страната ни беше важен Шенген. На България и трябват 7-8 години последователна политика, за да дръпне", каза още той.

"Правителството на Борисов изтегли 16 милиарда лева кредити. За саниране се изхарчи много. Нека сега да се върнат за АЕЦ "Белене", допълни зам.-председателят на ПГ на БСП.

"Ако АЕЦ "Белене" не е държавно предприятие няма да смисъл от него. Десетките ни предприятия бяха продадени и когато това стана, те спряха да функционират", завърши Антон Кутев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синя трева

    14 6 Отговор
    И това саниране беше една голяма лапачка.., иди ги стигни сега гробарите.
  • 2 Николов

    11 1 Отговор
    Какво Белене? АЕЦ, а инфрастуктура за повишаване и пренис? Това са оше поне 3 милд. от НЕК. В Козлодуй има инфраструктура за 6 реактора, а работят 2 от време на време. Има струпване на инжинери, града е развит и построен. Ако се строи реактор по-добре е там, це излезе на НЕК поне на 50%. Другото е ДАЛАВЕРА и точене на НЕК. Белене си имат затвор, да приемат всички министри в него.
  • 3 ПЕЕВ

    20 1 Отговор
    АНТОНЕ ВСИЧКИ ПРЕДПРИЯТИЯ СЕ ПРИВАТИЗИРАХА ОТ ВЪРХУШКАТА НА БСП -БКП И СЕ ИЗПРОДАДОХА ЗА СКРАБ.С КАКВО ЛИЦЕ ПРИКАЗВАШ ЗА КРАЖБИ.
  • 4 ток

    6 4 Отговор
    Всички на власт теглят милиарди.Кои ще ги врьщат.АЕЦ Белене е безумие с цел рушвети за стотици милиони
  • 5 Факт

    8 4 Отговор
    Ако АЕЦ Белене бъде само частно, токът в никакъв случай няма да стане по евтин, ще затрият останалите държавни централи, а след това ще си въртят каквито игри си поискат със собствениците за сметка на българските граждани. За нас ще остане само рискът от ядрена авария и ядрените отпадъци. Дори да купуваме ток от Турция ще е по изгодно защото отпадат двата риска. В случая Кутев е абсолютно прав.
  • 6 Кутата муфтата

    7 2 Отговор
    А бе, другарю защо като видя вашта партия и мама тоже, че се разпадна системата СССР не започнахте да решавате въпросас енергийната независимост на България, като търсите начини за придобиване нанови мощностти, като строеж на язовирни съоражения, използване на геотермалната енергия(на 3-то място сме), от боклуците хората от кога на север произвеждат строителни материали и ел енергия. АМИ ГАЗ БЕ, що не започнахте проучвания в морето. Там огромни залежи от кристализиран метан, а нефт е ясно че има след сондажите на французите..
    Само Масква, та масква и ще се гарантирала неьависимостта,,,тъпаци дотъпака
  • 7 Карамишев

    11 1 Отговор
    Със или без "Белене", токът ще продължи да расте! И ние целокупно ще продължим да плащаме на американските "Марици 1и 3" всяка година по над 800 милиона над пазарната цена на електричеството. Такава е цената на приятелската американска инвестиция! И ще чакаме още сто години да разберем кой подписа този договор и защо правосъдната ни система не се занимава с него?
  • 8 Иван Бонев

    8 0 Отговор
    За целия преход на нашата родина нито един политик управлявал и бил на власт не направи нищо за народ и държава Факт . Как нито един от тези национални предателите не му трепна душицата докато продадоха всичко на безценица и обезкървиха България ?!?!
    Да в ЕС сме , пътуваме и работим но , държавата е разграбена , всичко ценно е в небългарски ръце а , народа беден , необразован , манипулиран , озлобен и разделен . Слуги и обслужващ персонал ни направиха . Как не се намери един родолюбец да ни обедини , да постави България и народа и на първо място пред алчността и слугинажа, да дава но и да взима за България и народа да е добре , да не бяга а да си се радва на прекрасната ни родина , да живее спокойно , как ???
  • 9 Ефтини сензации

    4 1 Отговор
    Поради липса на нови подпорни точки,
    Кутю взе да прави комбинации между старите.

    Комунистическа работа...
  • 10 Браво

    2 0 Отговор
    Верно е , ако е държавно ще смучиш и лапаш вечно.
    Ако е асвалт , еднократно и чакаш да го ремонтираш
  • 11 Владо Вр

    0 2 Отговор
    До # 6 АЕЦ"Козлодуй", 6 блока(1-4 по 440мвт,5-6 по 1000мвт).Среден живот на блок 30+20г.Питай куКунева защо ги затвори предсрочно. Първи блок можеше да работи до 2024г.АЕЦ"Белене" трябваше да заработи 1992-1993г.Питай зелените и екогласност за протестите и лъжите, които сипеха тогава. Питай и корифея Костов, който казваше :"ние сме незаобиколим фактор", ама "Син поток" отиде директно в Турция.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове