1 425 24

Социолог: Президентът пречи на външната политика

Президентът и парламентарното мнозинство са в конфликт от много време

Венцислав Михайлов

Българската външна политика отбеляза няколко позитивни точки. Големият успех на България, е че върна темата за Западните Балкани. Неоспоримо е това, че срещата на върха в София бе успешна. Това заяви социологът Димитър Ганев от изследователски център "Тренд" в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Президентът и парламентарното мнозинство са в конфликт от много време. Новата ситуация идва от това, че напрежението между ГЕРБ и Румен Радев беше концентриран на вътрешното поле, сега се пренесе във външната политика. Това не е добра линия на поведение", каза още той.

"Дистанцията, която Румен Радев слага с управляващите пречи на външната политика. Радев беше избран на вълната на промяната като беше абсолютно ново лице и олицетворяваше лицето на промяната", допълни Димитър Ганев.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • балама
  Отговор
  1 09:50  03.06.18
  Този "център "тренд", от кого си получава грантовете. За "изследователската" си "работа". Да позная ли от първия път.
 • 2 09:51  03.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • толерантен
  Отговор
  3 09:51  03.06.18
  Ти само му виж джендърската физиономийка и ще ти отпаднат въпросите.
 • 112345
  Отговор
  4 09:58  03.06.18
  Демек Боико е кучка на Турция а тоя няма как да бъде кучка.

 • Townboy
  Отговор
  5 09:59  03.06.18
  Някой преди време беше сравнил социолозите с леки жени.
 • Ефтини сензации
  Отговор
  6 10:06  03.06.18
  Някой нещо друго да е очаквал от комунист шапкар? То не гледа как може да е полезно, а как да разваля всичко което другите правят.

  Коментиран от #17, #18

 • Bingo
  Отговор
  7 10:11  03.06.18
  Ква външна политика, ББ като видя че нищо не може да направи за хората тръгна да се прави на велик международник, но много бързо му показаха къде му е мястото. Когато не си способен да вкараш държавата си в ред къде си тръгнал "Барабар Петко с мъжете". Успешна среща можеш да наречеш когато има положителни резултати за тези, които ги очакват а аз такива не видях. Да ти кажат в прав текст, че разширение на ЕС като с България и Румъния повече няма да има. Понеже се е оказа голяма грешка. Който иска да е в ЕС първо да покрие критериите, и тогава прием. Това ако не е цялостна оценка за управлението на Борисов щото той управлява почти през целия период на членството ни в ЕС.

  Коментиран от #8

 • наблюдател
  Отговор
  8 10:32  03.06.18

  До коментар #7 от "Bingo":

  Май със теб живеем в различни държави! Борисов не е идеален, но никой друг български политик не получавал толкова позитивни оценки и не е бил приеман като равен с равен в международната политика. Дори Путин говори с него повече от 2 часа на четири очи. Повече от час от определеното време. Нещо което не е правил с никой и никога! Какво да говорим за Меркел, Мей, Макрон и дори Ердоган. А пършивия ни президент прави по едно посещение годишно и предимно на изток. Но когато се държиш за три червени фусти, така е :)

  Коментиран от #11, #12, #15, #21

 • Бойко се дъни
  Отговор
  9 10:34  03.06.18
  Бойко се дъни, друг му е виновен Това го наблюдаваме през всичките 9 години и преди това (хващаме ги, пускат ги). И сега им трябваха4 дни да измислят кого да обвинят. Големо мислене е паднало. Бойко не ставаш и чеп на каца. Имаше пълната подкрепа на народа. Той искаше някой ербап да се справи с неправдите в държавата. Ти не си и имал намерение нещо да правиш и унищожи тази подкрепа. Сега може и да печелиш избори с манипулации, купуване на гласове и ЦИК, но си оставаш едно леке в историята. За да не възникват недоразумения, БСП е в това положение от 25 години. ДПС също, а индивиди като Симиончо кгб-иста отдавна е изхвърлем от историята.
 • Ххххх
  Отговор
  10 10:42  03.06.18
  България става символ на простотията Сигурно има централни и източни Балкани Срамно
 • Протоколчик
  Отговор
  11 10:42  03.06.18

  До коментар #8 от "наблюдател":

  Борисов за съжаление е начело на държавата, а за тези случаи си има протокол и трябва да си отявлен убиец, за да не се спазва протокола. Меркел, Макрон и другите (и Путин) просто се съобразяват с протокола, а с председателството са принудени да търпят изцепките на Борисов. Какво последва з България от тези дейности. Не виждам абсолютно нищо, а в някои случаи само отрицателни неща, както е в случая с Русия (загробване още повече). И това, че БСП, ДПС и други са още по-зле не означава, че ГЕРБ е добре, да не говорим за много добре или отлично. Просто и той е зле.

  Коментиран от #13

 • Хахаха
  Отговор
  12 10:45  03.06.18

  До коментар #8 от "наблюдател":

  Слепи тъпаци се наричат наблюдатели Хахаха
 • наблюдател
  Отговор
  13 10:52  03.06.18

  До коментар #11 от "Протоколчик":

  Ако си пишеш протоколите така несвързано и пълно с грешки като постовете, много си зле! Не казваш по същество нищо. Дори грешиш. С ББ много политици просто загърбват протоколите и го харесват защото е първичен и каквото мисли това говори. Дано само знае как да извлече полза от това, което направи до тук.

  Коментиран от #14

 • Проти
  Отговор
  14 11:01  03.06.18

  До коментар #13 от "наблюдател":

  Т.е. признаваш, че Борисов не знае какво прави. Това е стъпка в правилната посока. Това, което трябва да се отбележи, че все нещо трябва да прави и като не знае, прави каквото му подскажат. То може да е добре или зле. Но да ходиш в Западните Балкани и да повтаряш като Мирча Кришан: "бой да няма" 20 години след войните е смешно и жалко, т.к. хората там отдавна са загърбили този период (умните) и работят заедно за полза на народите си. А нашия тук ни е оставил в мизерия и се репчи като петел на бунище. Ще видим какво ще е след няколко месеца като прожекторът се отмести от нас.
 • Гадател
  Отговор
  15 11:42  03.06.18

  До коментар #8 от "наблюдател":

  Като хвърлих боба видях ,че от 2009 с 1година прекъсване управляват България.За това време сме най-бедната държава в ЕС с усещане за най-корумпирана държава.С обезверен народ без идея и идеал за бъдещето.Станахме медийна държава където частни медии определят политикита а не тези които са избрани на принципа /кво ще кажат/Голяма заслуга за това има зБ.Б още като гл.секретар.Няма значение какво е станало важното е да покажем каквото искаме.А за външната политика чети чуждите медии за оценката им.Накратко нищо в Русия, самоЛукойл ще строят завод за пропилен в Бургас за което до сега никой от нашите нищо не написа.
 • ПЕЕВ
  Отговор
  16 13:09  03.06.18
  ПО ПРОСТ И НЕОРИЕНТИРАН ПРЕЗИДЕНТ НЕ СМЕ ИМАЛИ ДО СЕГА .ДА КРИТИКУВАШ БЕЗ ДА ПОЗНАВАШ МАТЕРИЯТА САМО ЗАРАДИ МЕДИЙНА ИЗЯВА ЗА МЕН Е ПРОСТОТИЯ.

  Коментиран от #19

 • Херодот
  Отговор
  17 13:13  03.06.18

  До коментар #6 от "Ефтини сензации":

  Димитър Ганев - КОГА СТАНА КАЛАЙДЖИЯ, КОГА ОЦАПА ГАЩИТЕ.
 • татко Махно
  Отговор
  18 13:15  03.06.18

  До коментар #6 от "Ефтини сензации":

  Прав си - Боко хем е КОМУНИСТ, хем е ШАПКАР/макар че шапката му е като на портиер от хотел в Лас Вегас /.
 • доктор Менгеме
  Отговор
  19 13:21  03.06.18

  До коментар #16 от "ПЕЕВ":

  Пеев, ти по рождение ли си с девиация или си боледувал от менингит ?
 • СссереМ
  Отговор
  20 14:59  03.06.18
  Моментален инпийчмънт за това недоразумение на природата,обаче така става когато хората не гласуват,а турци и цигани му определят президента според това кой колко дава.

  Коментиран от #22, #23


 • Bingo
  Отговор
  21 17:38  03.06.18

  До коментар #8 от "наблюдател":

  Забрави да споменеш, че и трима папи са го "галили" по главата. Мислиш ли че ми пука с кой се прегръща след като опоскаха 16 млрд. евро пари и три пъти повече наши, а няма една реформа завършена в която и да е сфера. Ако ми кажеш поне една сфера където е започната реформа и е докарана поне на 70% мога да се съглася до някъде с теб. Не можеш нали? Скрии се някъде и недей пиши глупости ако обичаш.
 • Wolter
  Отговор
  22 18:23  03.06.18

  До коментар #20 от "СссереМ":

  Защо наричаш Радев '' недоразумение'' Гова е най,-добрият ни Президент досега - Жельо разсипа БА, с Филип Ьимитров и юромафията, Петър Стоянов ни съсипа с Костовци, Гоце ни досъфши с БКП и Мейсъните, Плевнелиев само лаеше срещу Россия и пръста си не мръдна да срита битовата и Боце за да ни защити. Цели 4 президента, които Омуртаг би разсгфелял за геноцид над БГ народ и не само тях... Този Радев е сдържан, балансиран, няма големи прасомощия институцията, но поне не е вреден като предните той е пърсия достоен за уважение Президднт тук. А ти пак си недоволен? Да не си платен герберски трол?
 • Уолтър
  Отговор
  23 19:08  03.06.18

  До коментар #20 от "СссереМ":

  Само да добавя, че това е първият реален тактик генерал, макар и летец, който има военно образование. Жельо бе философ, Стоянов адвокат, Гоце комсомолски секретар, Росен бизнесмен и бившо протеже на Политбюро. Кандидатката Цецка пък РабФак с право и васалче на Боце. Този Радев е реален пилот, има реална военна кариера и е практик. Военното не е достатъчно за тотална компетенция, но дава мащабност на светогледа. Мафиотите в парламента орязаха правомощията на президента за да няма кой да ги сритва, а те коват законите в своя интерес от 30 години насам. Какво не ги харесвав Радев, моля поясни...!
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  24 22:39  05.06.18
  ПЕЕЕВ КОЛКО СИ ПРОДАЖЕН ГРОБАР ЩОМ ТИ ХАРЕСВАТ ТАКИВА КАТО ПЛЕВНЯКА СИ МИ ЯСЕН . ПЪРЕН БОКЛУК СИ И ТВОИТЕ ПОДЛОГИ НАЧАЛНИЦИ КОЙТО БУТАТ БЪЛГАРИЯ В ОЩЕ ПО- ГОЛЯМА ПРОПАСТ КЪДЕТО НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕМ . БЕЛЕНЕ ВИ Е МАЛКО МРЪСНИЦИ ДОЛНИ.

Напиши коментар:


Публикувай