Last news in Fakti

4 Юни, 2018 09:52 1 425 10

Каракачанов: ЕС прецаква българските превозвачи, трябва да втвърдим тона

  • превозвачи-
  • ес-
  • макрон-
  • тир

Целта е много проста – тези 14 млн. лева да отидат в джобовете на някои други външни компании

Каракачанов: ЕС прецаква българските превозвачи, трябва да втвърдим тона - 1

България трябва да втвърди тона по отношение на проблема с превозвачите. С действията си Европейският съюз прецаква този бизнес у нас. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Крайно време е да излезем от тази приспивна песен, че в Европа ни третират като равни. Без абсолютно никакво основание ни принудиха да закрием първите четири реактори на АЕЦ "Козлодуй". Фаза две – може да участваме в "Северен поток 2", а в "Южен поток" не може. Тук става въпрос за оборот на българските фирми от 14 млн. лв. годишно. В бюджета на България това е третото перо след енергетиката и туризма. И никой не го интересува това. Крайно време е да излезем от този дълбок сън. Ако ние продължаваме да се държим мило и любезно, и разбиращо, и да ги молим, няма да стане. Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и от интересите на по-малка държава, освен ако няма интерес за нещо друго, заяви Каракачанов.

Руското правителство подкрепя българските превозвачи. Те си плащат данъците в България и хранят над 100 000 души. Целта е много проста – тези 14 млн. лева да отидат в джобовете на някои други външни компании. Когато тези български компании фалират, тези шофьори ще останат на улицата. Всъщност, няма да останат на улицата. Тези международни компании ще се опитат да ги пренаемат и така още няколко десетки хиляди българи ще се преселят от България в чужбина. А това не е добре за България, категоричен беше вицепремиерът.

По думите му България има интерес от развиване на отношенията си с Русия. Трябва да съживим отношенията си. Това не налага промяна на приоритетите ни – България е член на НАТО и на Европейския съюз, посочи Каракачанов.

Голямата опасност за националната сигурност на страната не е от Русия, а се нарича ислямски радикализъм и фундаментализъм. Сблъсък между два големи военно-политически блока не вярвам да има, добави той.

Той коментира и искането на лидера на "Воля" Веселин Марешки да бъде наложен мораториум върху разходите за модернизация на армията. Доктор по международни отношения съм, не по психиатрия, но на всички подобни хора могат да препоръчам съответното психиатрично лечение във ВМА. Това е глупав популизъм. Армията трябва да бъде модернизирана. Ще припомня поговорката "Народ, който иска не храни своята армия, ще храни чужда". Модернизацията на армията е част от управленската програма на правителството, заяви министърът на отбраната.

Армията си върши работата, но не можем заради евтин популизъм да загърбваме проблемите й. Вдигаме авиацията във въздуха, въпросът е, че тя има още десетина години живот. А покупката на самолети не е като да влезеш в аптека и да си купиш хапчета – от сключването на договора до излитането на тази техника минават 2-3 години. Няма за кога да чакаме повече. Същото е и състоянието във флота. Не можеш да говориш за сигурност и да казваш "Няма да харча пари, но искам сигурност". Няма развита държава без модерна армия, каза още Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    13 3 Отговор
    КАРАКАЧАНов, кой,какъв тон ще втърдява,че иска ли ти някой мнението,вие само слушате и изпълнявате,какъв тон,какви пет лева от вас😶
  • 2 Европеец

    7 2 Отговор
    Шкембе войвода да не се напъва,че може да нацапа платната-гащи..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ГОВЕДАР

    10 2 Отговор
    До оня ден лъжехте че нищо не е решено а сега обърна палачинката.Всички сте лъжци.Никой не ви вярва.Щом не можеш да направиш нищо си подай оставката да видим тиквата с КОЙ КОЙ КОЙ ще управлява и ще се пачи в Албания.Видяхме го каква мижитурка е пред Путин.
  • 5 Член

    11 1 Отговор
    Малее какви сте герои тука пред медиите,ама навън сте мишки и зайчета послушни.
  • 6 Русенец

    11 2 Отговор
    Българските "ПРЕВОЗВАЧИ" са еманацията на българския капитализъм, нагли, алчни и примитивни. Взели кредит, който няма да връщат, купили 10-15 камиона и давай да ги търкаляме из Европа, да не плащаме на шофорите, да караме скъпи джипове и да се правим на Баровци - това са българските превозвачи !

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ivan

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Русенец":

    100% 100% 100% istina istina istina
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове