4 Юни, 2018 10:11 7 176 17

Две деца и баща им са парализирани след мелето с дрогиран край Пловдив

  • труд-
  • катастрофа-
  • дрогиран

Общо 8 души бяха ранени при катастрофата край Труд

Тежко е състоянието на част от пострадалите в катастрофата на главния път Пловдив-Карлово в района на Труд.

Председателят на движение "Възраждане" в община Карлово Антоанета Ценева заедно със съпруга си и трите им деца са сред пострадалите в инцидент, предизвикан днес следобед от дрогиран шофьор.

Младата жена е шокирана. Тя разказа, че съпругът й Тенчо е шофирал семейния автомобил Рено, Антоанета е била до него на предната седалка, а трите им дечица били отзад, вързани с колани.

Само това ги е спасило, тъй като Маздата с дрогирания шофьор се ударила силно в задницата на колата им - точно там, където седели децата.

"Ударът беше толкова страшен и неочакван, че децата силно отхвръкнаха напред, ръцете и краката им блокираха, започнаха да пищят от болка. В момента мъжът ми е в болница и не знам какво е състоянието му, но не можеше да се движи. Големият ми син Тошко, който е на 15 години, не може да си мърда ръцете. Другото ми дете - Минко не си движи краката. Двамата бяха откарани в Окръжна болница - Пловдив и продължавам да не знам какво точно е състоянието на мъжа ми и синовете ми. Дъщеричката ми, която е на шест, е до мен в колата и не е сериозно пострадала. Не е необходимо да има война при нас, дрогирани шофьори ще ни избият по пътищата, бясна съм. Най-тежко е пострадала жена от третата кола, която също е участвала в катастрофата. Лекарите ми казаха, че има счупени ребра, които са пробили белия дроб и има спукан далак. Само това, че пред нас се движеше линейка, която идваше за друг случай, спаси жената, защото можеха да реагират навреме", разказва още Ценева пред Блиц и признава, че е ужасена за живота на сина си и съпруга.

"Възмутена съм и съм втрещена как по пътищата на България могат свободно да се разхождат дрогирани шофьори. Виновният водач го видяхме, държеше се нагло и арогантно. С него имаше млада жена. Въпреки цялата трагедия, не прояви съчувствие, а само каза: "Не бойте се, нещата ще се оправят, нали знаете!"

Както TrafficNews.bg съобщи по-рано 8 души са пострадали в тежка катастрофа между три автомобила на пътя Пловдив-Карлово в района на село Труд.

Верижната катастрофа е станала около 15,30 часа. Дрогиран водач се е забил в автомобила пред него, след което е ударена още една кола. По първоначални данни са пострадали четирима възрастни и четири деца. Те са откарани в болница. Най-млядият водач на 27 години е тествен с драг чек, който е отчел положителен резултат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оп саа

    20 32 Отговор
    Абе най ми е интересно ако те претрепе не дрогиран дали ще ти е по-хубаво???Че гледайки статистиката на 1000 катастрофи ако има един дрогиран най-много.Повечето са си трезви и читави ужким ама се изтрепаха.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 666

    23 2 Отговор
    ЗАБРАНА НА ПРОДАЖБАТА НА КОЛИ И КОНФИСКУВАНЕ НА ДРУГИТЕ,САМО КОЛЕЛА И ФАЙТОНИ,ТОВА ЗАЩОТО ТУК СА НЕАНДЕРТАЛЦИ
  • 4 гост

    23 0 Отговор
    Те и без наркотици ги правят тези неща. Да си понесе наказанието за глупостта на пътя, това е. Но с добър адвокат няма да му докажат вина, я колата няма да е била изправна технически, я нещо друго. И най-много да му вземат книжката за година, да плати разхдои по делото, това е. А факта, че е инвалидизирал 4 души на правосъдието и МВР хич не им дреме. Въпреки това жертвите му трябва да повдигнат гражданско дело срещу него за стотици хиляди. Аз като нях 27г. не съм карал нов джип за 50 бона, явно той или тате има възможности.
  • 5 Родител

    36 0 Отговор

    До коментар #1 от "оп саа":

    Когато е дрогиран или пиян процентът на злополука нараства многократно,няма смисъл от философия тук.

    Коментиран от #9

  • 6 Коментар

    24 0 Отговор
    Колкото и да Караш Внимателно и да Спазваш Правилата за Движение.Оня Като Лети Срещу Тебе като Камикадзе Няма Спасение.
  • 7 ужасен

    10 6 Отговор
    Спешно трябва да се организират държавни клиники за алкохолици и наркомани - да се лекуват там със закон ! В противен случай, ще си шетат по улиците пияни и дрогирани....законите от ЗДвП не ги спират, защото те са болни хора. Докато това не се разбере от политиците, ще продълват да ни избиват и нас - здравите.

    Коментиран от #8

  • 8 БГБГ

    18 4 Отговор

    До коментар #7 от "ужасен":

    Да бе държавни клиники, че да се дават още народни пари за надрусани изроди. За наркомани - затвор, и як гърч вътре - пък там - колкото изкарат. Ако наркоман е направил и друго престъпление под въздействието на дрога - разстрел на място.

    Коментиран от #12

  • 9 ай стига бе

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Родител":

    Не философия а има статистика тука от 700 трупа миналата година има 1-2 ма дрогирани.95% от катастрофите са причинени от чисто трезвени водачи.
  • 10 Расулюлах

    2 6 Отговор
    Требва да се купува жипка за по голема сигурностт едно х5 на 10 годинки за без пари е добро решениеее
  • 11 me be re

    17 2 Отговор
    Дрогирани и пияни шофьори трябва да се съдят като за умишлен опит за убииство.
  • 12 Иван

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "БГБГ":

    Браво !!!
    Един смислен коментар.
    Подкрепям !!

    Коментиран от #16

  • 13 Е Николов

    5 1 Отговор
    По скоро ние като общество също сме виновни.Когато видим пред нас някой който брутално и нагло погазва правилата 9 от 10 човека почват да снимат ,а не да му се направи забележка.Това е всекидневно като например с паркирането кой където свари с наглото и нахално престрояване по светофари а да не говорим когато определен човек е физически нападнат.Докато подминаваме всичко това около нас освен че ще става по-лошо , малко по малко ще приемем ненормалното за нормално и всекидневие.
  • 14 Иоуееееее

    3 1 Отговор
    А кога неандерталците у БГ дето си возят дечищата на задната седалка ще се научат да изискват от дечищата им да си слагат колани?
    Не заради друго, ами нямаше да има фъркати дечища и изпочупени кокали...

    Удряли са ме с почти 50 бех спрел на светофар и малумника така ме заши отзаде, че отидох на другия край на кръстовището. Жената и дечията беха отзаде, но беха с колани. Уплашени имаше ама не и пострадали щото всички отзаде се беха вързали!
  • 15 Иван

    5 0 Отговор
    Няма значение дали е причинил ПТП, убил човек или не, щом го хванат дрогиран, трябва да го съдят като за убийство. Това, че не е станало най-лошото, а просто са имали късмет хората, не означава, че трябва да му се размине, на тази ГНИДА!!! Ние сме малък, но прост народ!!!
  • 16 Драган

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Иван":

    То от такива "смисоени" сме в това положение
  • 17 Asdfghjk

    2 0 Отговор
    Не разбрахте ли,че българите са най- големите негодници на тоя континент? Всичко друго им е виновно, колите им били стари,пътищата неравни, ограниченията безсмислени.Само кухите им глави са наред. На всякъде стават катастрофи, но у нас това е спорт. То е супер яко да напиеш на диво прасе и да се прибереш с колата. Или след гледане на Кен Блок да дигнеш 200 с отпадъчната си кола , опърдяна и изхвърлена от некой немец, незнайно кога-даже и той е забравил ,преди колко десетилетия е била нова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове