Last news in Fakti

4 Юни, 2018 14:42 3 221 34

Българските превозвачи срещу Макрон: Ще инициираме референдум за напускане на ЕС

  • тир-
  • макрон-
  • протест-
  • референдум-
  • ес

Транспортни фирми готвят протести в Брюксел

"Днес с целия български транспортен бранш информирахме министъра, че ако тези мерки, предложени от ЕК, бъдат приети в този вид, на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго, освен да инициира референдум за излизане на България от ЕС. Ние ще бъдем принудени да работим против правилата, с които предварително ще бъдем обречени на фалит". Това каза Йордан Арабаджиев от Съюза на превозвачите след срещата с транспортния министър в интервю за предаването „12+3“.

„Ние отдавна с министър Московски сме уточнили всички предложения от българската страна и компромисните текстове, които бяха поискани от еврокомисаря по транспорта, са внесени от българското правителство в работните групи, на които се обсъждат възможни компромисни текстове. Но оттам насетне тези текстове не бяха възприети от Франция, Германия, Белгия и Холандия и ние сме притеснени, че въпреки всички компромиси, които правим, се отива в посока тези рестриктивни мерки да бъдат приети без оглед на мнението на голяма част от държавите в ЕС“, обясни Арабаджиев.

"Не е нормално да се търси подход, при който един бизнес да бъде изхвърлен чрез административни мерки", уточни той.

Арабаджиев посочи, че евродепутатът Ангел Джамбазки е инициирал действия за провеждане на протест в Брюксел.

Предстои в 17 часа българско време да бъдат гласувани мерките в ЕК. Евродепутатът Андрей Новаков заяви, че е направено всичко възможно: „Буквално всичко възможно, което можеше да се направи е направено. Буквално с всеки един колега, включително и с тези, които са абсолютно непреклонни спрямо тяхната позиция, им е отделено достатъчно внимание.

Единствената дума, която описва това, което се случва е ЕП е опълчение. Всичко се променя постоянно. Първоначално имахме пълната подкрепа на колегите от Централна Европа. Сега се наблюдава разколебаване. Имаме проблеми и с позицията на колегите от Италия, тъй като явно политическата нестабилност в страната им пречи да координират своите позиции“.

Новаков беше категоричен, че, ако бъдат приети мерките, предложени от Еманюел Макрон, това ще бъде катастрофа за българския бизнес: "Ако минем на вариант Б, това означава, че трябва да блокираме досието в Съвета, така че неговото прилагане да отнеме толкова време, че да изтече мандатът на Комисията".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ССС

    49 9 Отговор
    За първи път виждам хора толкова настойчиво да отказват европейски условия на работа и европейско заплащане.

    Коментиран от #21, #26

  • 2 Макрончо

    17 16 Отговор
    Да карат за п'Росия и Турция, където им е мястото.Мръсни червени боклуци.Всички им плащаме, винетки пък файда от тях никаква. Не може да подбиват пазара.Това е все едно някой да ми каже, че турските краставици са по-добри от българските.

    Коментиран от #5, #11, #25, #27

  • 3 Българина

    32 7 Отговор
    Рано или късно ще се стигне до тук, ес вече е мрежа от лъжи и лобизъм и ще става по зле! Немския министър на икономиката иска изключения от сащ за митата за специалната стомана, а сащ са склонни да отстъпят защото не можели без тях..... С други думи всеки се спасява по единично както трябва да е! Едно търговско споразумение е достатъчно е не политическо обединение като ес където богатите печатат парите и режат баницата, така не може повече

    Коментиран от #16

  • 4 Гост

    29 2 Отговор
    Никъде не прочетох и не видях да питат шофьорите,само шефове. ,"Журналистика "
  • 5 Българина

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Макрончо":

    Тъкмо България ще влезе в ес и всичко ще се разпадне..... На есен избори
  • 6 ГосТ

    28 10 Отговор
    Оффф,тея па референдум ше иницират. Да отива жандармерията и да ги пръска.Ами така е,далаверката ще им отпадне. Те не протестират шофьорите,а тарикатчетата с фирмичките,които експлоатират шофьорите
  • 7 guest

    15 5 Отговор
    Сигурен съм че обикновения гражданин изобщо не знае какви са предимствата и недостатъците на това България да е в ЕС и кое е по добре, дали да е в ес или да го напусне

    Коментиран от #14

  • 8 BILL

    34 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: на българския транспортен бизнес няма да му остане нищо друго, освен да инициира референдум за излизане на България от ЕС"

    Тези кои си мислят че са?
    Не е ли българския бизнес този, който има пали за s класи и джипове, този който има пари за силиконови к*рви, за iphone, със свалено ДДС през фирмата, но не и пари за достойни заплати и условия на труд на работниците и служителите?
  • 9 гост

    23 11 Отговор
    ЕС ... 10 години мизерия, кражби, корупция, престъпност, циганизация!
  • 10 БУМ

    13 4 Отговор
    Който напусне първи потъващия кораб, ще кяри! Да здраствует нерушимия съюз с братски Китай! Почваме магистралата София - газовия хъб - Пекин - Ванкувър... и обратно...
  • 11 Расулюлах

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Макрончо":

    Ми по хубави са турските краставици
  • 12 Morgoth

    16 4 Отговор
    Смях в залата! Ако напуснем ЕС не просто ще ви вкарат нечестни правила - директно ще ви изгонят всички.
  • 13 Bingo

    12 8 Отговор
    Да плашиш човек, който и без това не ни иска в ЕС с напускане е все едно да плашиш куче със салам.
  • 14 Morgoth

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "guest":

    За съжаление си напълно прав. А не е и само българския гражданин в такова неведение - англичаните показаха, че са също толкова неграмотни. Но докато те могат да се оправят и без ЕС ние бихме потънали като котва!
  • 15 Тряс

    18 2 Отговор
    Абе вие за некви кинти ли сте? По-важно е, че краставиците ни са прави, кокошките са щастливи, а гейпарадите се провеждат редовно!
  • 16 Тошко бързо

    7 9 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Доста комунистическо изказване. Само парите от емигранти които влизат биха били немислими ако не бяхме в ес.
  • 17 шшш

    14 0 Отговор
    какво ли ще стане когато ЕС реши да въведе минимална ставка за заплащането в рамките на съюза
  • 18 Шефьор

    15 2 Отговор
    Ей българския транспортен бизнес е ненаситен. Да правим скъпо платени от клиентите в Западна Европа курсове. Например тръгваме от България за Германия, разтоварваме в Германия и ни дават курс от Германия за Холандия. Да прекрасно е, курса е на територията на две държави дето стандарта на живот е много по-висок от българския. Товародателя плаща едни малко по-евтини цени от цените на местния пазар, на нашата транспортна фирма и идва супер печалба, щото заплата на геврека на волана е по българския стандарт. Ел за това не изнася бг босовете в сектоpа.
  • 19 Шефьор

    7 2 Отговор
    Ей българския транспортен бизнес е ненаситен. Да правим скъпо платени от клиентите в Западна Европа курсове. Например тръгваме от България за Германия, разтоварваме в Германия и ни дават курс от Германия за Холандия. Да прекрасно е, курса е на територията на две държави дето стандарта на живот е много по-висок от българския. Товародателя плаща едни малко по-евтини цени от цените на местния пазар, на нашата транспортна фирма и идва супер печалба, щото заплата на геврека на волана е по българския стандарт. Ел за това не изнася бг босовете в сектоpа.

    Коментиран от #28

  • 20 Стойчев

    4 0 Отговор
    А какво да кажем ние пчеларите? Мафията внася евтин китайски шербет и радиоактивен украински мед и заради това ни изкупуват меда без пари, щото били имали... Ще спра дотук, защото ще започна да ги кълна до трето коляно.

    Коментиран от #23

  • 21 СссереМ

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "ССС":

    Отказват ги оялите се собственици а не горките шофьори.
  • 22 Шефьор

    10 1 Отговор
    Българските превозвачи за курсовете в Западна Европа да плащат като на Западноевропейските шофьори и проблема ще изчезне.
  • 23 BILL

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Стойчев":

    Не зная какво да кажете Вие, но аз мога да Ви кажа, че нито от магазини нито от производители съм успявал да си купя нефалшифициран мед. Вие сте едни от най-големите измамници.
  • 24 пост

    6 2 Отговор
    Тези мутри с транспортните фирми са много нагли. Щели да предлагат референдум за напускане от ЕС. Нека те да напуснат ЕС и България. Чудя се на шофьорите, които им работят за без пари. На запад хората им дават 2200-2500 евро чисто.
  • 25 СтарТИРаджия

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Макрончо":

    Не си прав за винетката. 1608 лв. ми е на камион! За някои неща сте много заблудени, а се изказвате 'ей така, като политик в ма'алата!
  • 26 123.300д

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ССС":

    Страх ги е да не загубят голяма пара,ако съм на макрон ще ги принудя да плащат данъци защото им крадат работата на техните превозвачи...нека да се научат че хората не са балсами....АЗ ПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО МАКРОН
  • 27 СтарТИРаджия

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Макрончо":

    А 4000 лв. ГО на влекач. От тази година. Кво ще кажеш, а?!

    Коментиран от #29

  • 28 123.300д

    1 2 Отговор

    До коментар #19 от "Шефьор":

    Не говори за глупости-товарене и разтоварване,никой не се интересува от теб ти за глупости пишеш проблема друг-искат да ги накарат да си плащат подобаващо и да не подбиват цените,виж за какво ревът-ще им секнат парите за тях и не мислят изобщо за теб,никой не ти е забранил да почиваш 45 часа на хотел като бял човек,разбираш ли техните опасения-за това казват че има свобода на движение на хора и стоки, което и след това ще го има но ПАРИТЕ, ПАРИТЕ СА МАЛКО...
  • 29 123.300д

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "СтарТИРаджия":

    Ти мене пита ли ме дали да си купиш камиони,като ти е скъпо продай ги и няма да се харчиш или теб само приходи те интересуват-като караш вътрешен в Европа годишна винетка за България ли имаш или караш шофьорите да купуват след 12 вечерта...на колко осигуряваш шофьорите си-на 1900 € или 460 лв? Не мисли че си по-голям дявол от дявола-и на него някой му е сложил рога...аман от чорбаджии...

    Коментиран от #30, #31

  • 30 ivan4o

    1 3 Отговор

    До коментар #29 от "123.300д":

    То тоя ако оситурява на 1900 евро шофьорите си ше обяви фалит на 2рия месец. Та ще плашат еу с напускане, та ако стане нащо такова гладни ше умрем!
  • 31 СтарТИРаджия

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "123.300д":

    Значи първо "вътрешно" не карам! Карам си Източен ЕС, "нашите си хора"! Единият камион сиго карам лично, другият - приятелче, общо взето на франчайз (както се казва модно). Винаги се придвижваме с месечни винетки - привърженик съм на "икономията е майка на мизерията". Аз се осигурявам тройно - водач, управител, рък. тр. дейност!!! Другото момче общо на около 1000 лв.! Парите, които си ги изкарва чисто, отделно са около 2500 лв! Спазваме си стриктно почивките, че и отгоре! Другото което е важно, ако аз или такива като мен, а ние не сме малко, с по 1, 2, 3 до 5 камиона, зарежем това от което разбираме, а и бая влагаме от икономическа гледна точка, такива като теб, бюджетари, сигурно ще ни издържат, а! Ами дай всичките частници като имаме проблем да затваряме! И кво ша правите?!

    Коментиран от #32

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 123.300д

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "СтарТИРаджия":

    Щом е така защо се притесняваш тогава,ти не им крадеш работата,а такива като теб са много малко /ако е вярно всичко написано от теб/ и ако си бил принуден да стачкуваш ще те разбера...това че не приеха закона на макрон не бива да ги радва,това е затишието пред бурята,ще измислят нещо което ще попречи и на такива като теб
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове