802 3

Отново спор за достъпа до плажа Корал

От сдружение "Да запазим Корал" настояват да бъде извършена проверка

Венцислав Михайлов

От сдружение "Да запазим Корал" настояват да бъде извършена проверка за законността на огражденията около плажа. В края на април в пясъчните дюни там бяха забити дървени колове, които ограничават достъпа до ивицата.

От сдружението припомнят, че това е територия, представляваща изключителна държавна собственост, предназначена за публично ползване.

До плаж Корал има два пешеходни достъпа, единият от които минава през общински път. Това е установила инспекция на Министерството на туризма със съдействието на община Царево. Проверката е по разпореждане на министър Николина Ангелкова и е по повод сигнал на сдружението "Да запазим Корал", че няма пешеходен достъп до ивицата.

От министерството посочват, че има възможност за пешеходно преминаване и през частния терен, като собствениците на имота са уверили, че през летния сезон няма да възпрепятстват туристите да стигат до плажа.

Предстои още една проверка с ръководството на РДНСК Бургас. Според регламентите на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие задължително трябва да бъде подсигурен пешеходен достъп до всички морски плажове и за "Корал" изискването е спазено, съобщават от пресцентъра на Министерство на туризма.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • веско
  Отговор
  1 12:06  05.06.18
  НА НИКОЙ ПЛАЖ НЯМА СВОБОДЕН ДОСТЪП,..ИЛИ ТРЯБВА ДА ПЛАТИШ НА НЯКОЙ ,ЦЕНА КОЯТО ТОЙ ТИ ОПРЕДЕЛИ...ТАКА Е И СЪС СВОБОДНИТЕ МЕСТА ЗА ПЛАЖУВАНЕ....БОГАТИТЕ ОТДАВНО СА ЗАЕЛИ И БЕЗПЛАТНИТЕ.....ТОВА Е ИСТИНАТА ..ПАЗЕТЕ СИ НЕРВИТЕ ПЯСЪЦИТЕ НА ЕРДОГАН...СА СВОБОДНИ ЗА ВСИЧКИ ,..ЗАЩОТО ПАЗИ РЕПУБЛИКАТА...
 • О.Р.кЛио„
  Отговор
  2 13:18  05.06.18
  „като собствениците на имота са уверили, че през летния сезон няма да възпрепятстват туристите да стигат до плажа” Благодаря, че през летния сезон ще спазват закона!
 • Министър
  Отговор
  3 13:22  05.06.18
  Аз пък обещавам да не крада в неделя!

Напиши коментар:


Публикувай