637 13

ВМРО иска МВР да забрани гей парада, излизал много скъпо

В сигнала се изтъква, че има очевидно противоречие в действията на МВР

Светослава Ингилизова

ВМРО иска МВР да забрани гей парада като заплаха за обществения ред. Това съобщиха от партията.

Според тях "София прайд" е противозаконен и опасен.

В сигнал до вътрешния министър Валентин Радев общинският съветник от ВМРО – Българско национално движение в СОС Карлос Контрера настоява МВР да забрани провеждането на София прайд на 9-и юни.

Заместник-председателят на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет Карлос Контрера изтъква, че съгласуването на провеждането на гей парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

Според него е недопустимо да се правят контролно-пропускателни пунктове, да се пречи на гражданите часове преди гей парада да преминават през парка. Също така той посочва, че са недопустими практиките да се блокират цели улици и тротоари като зони за сигурност за едно де факто частно парти.

Общинският съветник поставя остро и въпроса за охраната на парада от полицейските органи и сумата, която отново ще бъде платена с парите на данъкоплатците за разходите по пазенето на гей парада. Представителят на ВМРО посочва, че не е нормално 1200-1300 полицаи да охраняват това мероприятие и да се харчат по над 160 000 лв. от бюджета на МВР. Именно в тази връзка в сигнала се изтъква, че има очевидно противоречие в действията на МВР.

При толкова охраната от полицейски служители това означава, че има данни за заплаха за обществения ред. В този случай МВР трябвало да ги предостави на Столична община и парадът или да се забрани, или да се премести на друго място, в друг ден и час. Ако не съществуват заплахи за сигурността и обществения ред съгласно чл. 12, ал. 1 и 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, то не е нужно МВР да охранява това мероприятие или поне не с такъв интензитет.

Карлос Контрера упреква министъра на вътрешните работи, че за втора поредна година не взема отношение по темата и допуска явно нарушаване на закона, за да се угоди на организаторите на гей парада, които никога не са изявявали желание да си покрият разходите по охраната. Заместник-председателят на комисията по обществен ред и сигурност в СОС се възмущава, че се продължава с практиката служители на МВР да ходят по домовете на хората, които критикуват гей парада и да ги тормозят.

„Смятам, че МВР удобно се крие при всеки гей парад, отказва информация и същевременно с лека ръка праща кохорти полиция от половината държава да пазят това екзотично мероприятие, разбира се, с парите на българските данъкоплатци. Политическото ръководство на МВР трябва да отчете острата реакция на българското общество срещу Истанбулската конвенция - доказателство, че българите не приемат подобни постановки, в това число и провеждането на гей паради. Нещо повече, тихомълком съгласувайки гей парада, МВР върви и срещу Българската православна църква, и срещу другите вероизповедания, които ясно и категорично заклеймиха София прайд.

Ето защо поставяме пред вътрешния министър въпроса „или-или“. Или да даде данни, че има опасност за обществения ред и да забранят парада, или, ако твърди, че няма опасност, да не го охраняват. Просто е.“

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Stoich
  Отговор
  1 14:07  05.06.18
  Гей парада ще бъде най-голямото сборище на потенциални донори на органи. Това е единствената полза за обществото от обратните.

  Коментиран от #4

 • българче
  Отговор
  2 14:07  05.06.18
  Малко хора знаят, че подобни "паради" са се правили в края на Римската Империя (4-ти век сл.н.е.), като с това се е парадирало на събрания в Рим и няколко други градове. Упадъкът е бил толкова значим, че последвали Средните векове, известни с разбойници по пътищата, убийства навсякъде, грабежи и насилие. Това са фактите. Това се повтаря сега.

  Коментиран от #8, #9

 • куку руку ку
  Отговор
  3 14:09  05.06.18
  Освен, че излиза много скъпо, но е и чиста реклама на заразяване със СПИН, хепатит B и C, както и на порно индустрията.
 • куку руку ку
  Отговор
  4 14:11  05.06.18

  До коментар #1 от "Stoich":

  Какви донори, какви 5 лева. Кой ще вземе заразени органи?

  Коментиран от #13


 • Валя
  Отговор
  5 14:15  05.06.18
  Също и религиозните паради са опасни за обществото трябва да се забранят има риск от пожар или религиозен джихат
 • Боко от третия пол
  Отговор
  6 14:20  05.06.18
  Герберастите са близки по душевност и практики до прайдърите и затова ги подкрепят и финансират нагло с пари на данъкоплатците ?
 • onq s konq
  Отговор
  7 14:22  05.06.18
  Нема ми пипате прайда ДОЛО РАЦЕТИ ОТ НАЙ ЗНАЧИМУТО НЕЩО У НАШЕ ВРЕМЕ

  Коментиран от #12

 • goni
  Отговор
  8 14:32  05.06.18

  До коментар #2 от "българче":

  Последният император на римската империя е казвал:" Аз, съм мъж за жените и жена за мъжете!" Последното му забавление му е било да нареди да запалят Рим! И след това....! Дошли хуните!:)
 • Анонимен
  Отговор
  9 15:17  05.06.18

  До коментар #2 от "българче":

  Упадъкът е бил толкова голям и е довел до отслабване на Римската империя и нейният разпад на две.
 • Иван
  Отговор
  10 16:55  05.06.18
  Най-скъпо ни излиза пидер...ията на всички корупционни партии, в т.ч и на ВМРО :)
 • 11 20:20  05.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • goni
  Отговор
  12 16:58  07.06.18

  До коментар #7 от "onq s konq":

  Кон ного ме кефиш!:) Най-интересното е че хората ти се връзват?!:)
 • Stoich
  Отговор
  13 17:36  07.06.18

  До коментар #4 от "куку руку ку":

  Вярно, не се досетих. Тогава прегледи и тези, които са заразени да ги пращат в трудови лагери, докато са живи.

Напиши коментар:


Публикувай