1 149 1

Работник падна от строителен обект и загина

Мартин Христов

Строителен работник падна от четвъртия етаж на строителен обект в центъра на Кърджали, докато разчиствал строителна площадка и е загинал на място.

Сигналът за инцидента е подадена в полицията чрез тел. 112 в 11,9 часа. Информацията потвърди директорът на Инспекцията по труда в Кърджали Ангелина Бабунска. По думите й представители на инспекцията са пристигнали на мястото на инцидента на 15-та минута и са започнали проверка по случая, съобщи "Дарик".

Строителният работник е извършвал почистване на строителната площадка на 4-ия етаж , бил е с работно облекло и каска, но при падането от 10 метра височина това не го е спасило, каза Ангелина Бабунска.

По думите й в момента обекта е затворен. Започнало е разследване както от инспекторите от Инспекцията по труда, така и от следовател от Окръжната следствена служба. Трябва да установим всички обстоятелства по спазването на безопасни и здравословни условия на труд, както е по закон, уточни Бабунска.

Кърджали / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Илиева
    Отговор
    1 19:43  07.06.18
    Има си хас каската да го спаси при падане от 10 метра. Тя пази от друго, ама журналистите само от каските се интересуват, че е най-лесно.

Напиши коментар:


Публикувай