892 1

Среща на здравни медиатори в Пловдив

Венцислав Михайлов

По повод на предстоящата национална среща в гр. Пловдив на 14-15 юни на здравните медиатори към общини, социални работници към дирекции ,,Социално подпомагане” и Националната мрежа на здравните медиатори, кметът на район ,,Северен” инж. Ральо Ралев и неговият заместник д-р Красимир Асенов се срещнаха със здравни медиатори, които ще участват в националния форум.

Целта на Програмата ,,Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулозата”, която е организатор на националната среща и която се реализира и финансира съгласно Рамковото споразумение за сътрудничество на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, и Министерството на здравеопазването, е да се насърчи устойчива обществена система, с качествена превенция, диагностика, грижи и лечение на туберкулозата. Основният фокус е да се установи ранна диагностика на случаите на заболяването сред ключовото население, с цел превенция на общото население.

На срещата, която се проведе по инициатива на инж. Ралев в районната администрация, се дискутираха въпроси свързани с оптимизирането на дейността на здравните медиатори, практиките за профилактика на заболяванията, възможностите за съвместна работа с регионалните структури на Агенцията за социално подпомагане, здравните заведения в града и др.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Живущ в Северен
    Отговор
    1 00:07  07.06.18
    Михайлов стига с Ралев!

Напиши коментар:


Публикувай