868 3

Български и гръцки полицаи заедно в Ксанти за лятото

Служителите на реда ще се грижат за туристите

Смесени българо-гръцки екипи ще патрулират на територията на Ксанти през настоящия летен сезон. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Работна среща между директора на ОДМВР-Смолян ст. комисар Николай Димов и полицейския директор на полицейска дирекция Ксанти Йоанис Караманлис се проведе вчера в Златоград. На нея присъстваха директорът на РДГП – Смолян комисар Стоян Мандажиев, началникът на ГПУ – Златоград гл. инспектор Венимил Жухов и началникът на РУ - Златоград главен инспектор Дичо Беширов. Целта на срещата бе обсъждане на възможността за предприемане на допълнителни мерки с цел гарантиране на сигурността на българските граждани при пътуванията им до съседна Гърция през летния сезон.

Те отбелязаха постигнатите резултати от досега реализираните стъпки на взаимодействие и полезността от действията на смесените екипи на територията на Ксанти през миналата година. Участниците потвърдиха готовност тази полезна практика да продължи и през този летен сезон такива патрули да продължат работа на територията на полицейската дирекция в Ксанти. Бе припомнено, че смесени полицейски екипи са излъчени и на територията на полицейска дирекция Кавала.

В хода на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с мигрантския натиск на територията на Гърция, както и възможности за сътрудничество в тази област.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гилдирим
  Отговор
  1 05:17  07.06.18
  българи и гърци нямат работа там. Ксанти е Турски град. Марш от там окупатори!
 • Средна възраст
  Отговор
  2 06:11  07.06.18
  Марш в анадола!!!!
 • ХОХОХО
  Отговор
  3 09:18  07.06.18
  Българските полицаи ще наказват сега българите в Гърция - добре измислено.

Напиши коментар:


Публикувай