1 159 12

Ангелкова атакува: Панаирите на Симеонов пречат на туризма

Нямало нарушения на "Слънчев бряг-юг". По закон концесионерите могат да ползват до 2% търговска площ

Венцислав Михайлов

Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на атаките на вицепремиера Валери Симеонов. По време на участието си в ресорната парламентарна комисия тя обясни, че министърът на туризма няма никакви права да продава плажове, а само управлява плажовете, предаде news.bg.

Аз не споря с Валери Симеонов, поясни тя и предположи, че неговите съветници са го подвели. По закон Ангелкова била длъжна, когато един плаж се подготвя за концесия или се отдава под наем, да се прави проверка дали специализираната карта съответства на кадастралната. Изобщо не става дума, за каквато и да е продажба, на каквото и да било, коментира тя задочния спор с Валери Симеонов.

По повод на намерението на Симеонов да внесе сигнал в прокуратурата, че 5 заведения от "Слънчев бряг-юг" са незаконни, Ангелкова заяви, че си говори с вицепремиера, но всеки има мнение. Моето мнение е, че изцяло се придържам в рамките на своите законови правомощия, отсече ресорният министър.

Нито съм инженер, нито съм ДНСК, нито съдия, нито вещно лице, за да ходя да правя изследвания на обектите дали са строеж, дали не са или имат метална или не знам си каква конструкция, подчерта тя.

"Разрешението за поставяне се издава от главния архитект на Община Несебър. Това не са заведения, които са се появили миналата година. Това са заведения от 10 години там", посочи още Ангелкова.

Нямало нарушения на "Слънчев бряг-юг". По закон концесионерите могат да ползват до 2% търговска площ. Като министър, както и моите служители в Министерство на туризма, категорично спазваме закона и се произнасяме в рамките на нашите компетенции, увери Ангелкова. Освен това Законът за устройството на територията дефинира що е то преместваем обект. Министърът на туризма заяви, че съдебната практика показва, че преместваем обект е такъв, който се изгражда от материали, които не са трайно прикрепени към земята и същият може да бъде разглобен, без да се налага да се разрушават тези материали.

Много важно е да се прочете трайната съдебна практика на съда, който е компетентният орган да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не, заяви още Ангелкова. Панаирът за преместваемите обекти се прави в началото на летния сезон и изключително много уврежда имиджа на българската държава като туристическа дестинация, заяви пред депутатите в ресорната комисия министърът.

Не мога да си обясня мотива, подчерта Ангелкова. Това по никакъв начин не подпомага имиджа на българския туризъм, отсече тя.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 08:26  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Краен
  Отговор
  2 08:52  07.06.18
  Оставка на този корумпиран дъргел и в панделата !
 • 3 08:55  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 4 09:01  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

 • моделът герб
  Отговор
  5 09:49  07.06.18
  Интересен поглед на герберастката министърка ??? Тази жена определено е за очен лекар щом не вижда огромен хотел построен върху дюните и мит от вълните на морето ???? Г-жо министър каква сума ви увреди зрението ??? Отговори конкретно на въпроса и не се обяснявай ква си и ква не си !!!
 • Борис
  Отговор
  6 10:46  07.06.18
  Панаирите пречат на теб и на шушумигите около теб.Окрадохте държавата но при господ никой нищо не е занел.

  Коментиран от #11

 • ИВАН
  Отговор
  7 10:53  07.06.18
  Ахаа, това ли ви е туризма - да промивате на младите мозъците, пияни, заляни, недоспали, само секс и наркотици - това е туризъм значи ... щастие голямо :)
 • дедо Шишарко
  Отговор
  8 10:57  07.06.18
  Бойко веднага да и вземе скалпа!
 • патриотъ
  Отговор
  9 16:30  07.06.18
  Панаирите на Симеонов пречат на далаверите на Ангелкова!Това е по-точното заглавие.И какво не могат да разделят тия двамата?Сигурно кокала е у Ангелкова,а Симеонов иска той да го налапа,най-вероятно!
 • турист
  Отговор
  10 18:43  07.06.18
  -50% с чъдъри/ 60 % от плажа до вълнолома и в морето, -50 % свободни площи, но от тях 2% са търговски, 20% развлекателни игри/джетове , лодки и други в/у главите на хората на сухото и във водата, да не говорим за търговията на прехвалените спасители, които много са заети да гледат в страни и да цъкат по телефоните, вместо да гледат къпещите се. Най- лесно е слагаш червен флаг и отиваш за бира. Но стига, нека и дрегите си кажат!?
 • 11 14:56  13.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 12 15:02  13.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай