Last news in Fakti

7 Юни, 2018 08:10 1 609 12

Ангелкова атакува: Панаирите на Симеонов пречат на туризма

  • слънчев бряг-
  • николина ангелкова-
  • туризъм-
  • валери симеонов

Нямало нарушения на "Слънчев бряг-юг". По закон концесионерите могат да ползват до 2% търговска площ

Министърът на туризма Николина Ангелкова отвърна на атаките на вицепремиера Валери Симеонов. По време на участието си в ресорната парламентарна комисия тя обясни, че министърът на туризма няма никакви права да продава плажове, а само управлява плажовете, предаде news.bg.

Аз не споря с Валери Симеонов, поясни тя и предположи, че неговите съветници са го подвели. По закон Ангелкова била длъжна, когато един плаж се подготвя за концесия или се отдава под наем, да се прави проверка дали специализираната карта съответства на кадастралната. Изобщо не става дума, за каквато и да е продажба, на каквото и да било, коментира тя задочния спор с Валери Симеонов.

По повод на намерението на Симеонов да внесе сигнал в прокуратурата, че 5 заведения от "Слънчев бряг-юг" са незаконни, Ангелкова заяви, че си говори с вицепремиера, но всеки има мнение. Моето мнение е, че изцяло се придържам в рамките на своите законови правомощия, отсече ресорният министър.

Нито съм инженер, нито съм ДНСК, нито съдия, нито вещно лице, за да ходя да правя изследвания на обектите дали са строеж, дали не са или имат метална или не знам си каква конструкция, подчерта тя.

"Разрешението за поставяне се издава от главния архитект на Община Несебър. Това не са заведения, които са се появили миналата година. Това са заведения от 10 години там", посочи още Ангелкова.

Нямало нарушения на "Слънчев бряг-юг". По закон концесионерите могат да ползват до 2% търговска площ. Като министър, както и моите служители в Министерство на туризма, категорично спазваме закона и се произнасяме в рамките на нашите компетенции, увери Ангелкова. Освен това Законът за устройството на територията дефинира що е то преместваем обект. Министърът на туризма заяви, че съдебната практика показва, че преместваем обект е такъв, който се изгражда от материали, които не са трайно прикрепени към земята и същият може да бъде разглобен, без да се налага да се разрушават тези материали.

Много важно е да се прочете трайната съдебна практика на съда, който е компетентният орган да прецени дали са извършени законосъобразни действия или не, заяви още Ангелкова. Панаирът за преместваемите обекти се прави в началото на летния сезон и изключително много уврежда имиджа на българската държава като туристическа дестинация, заяви пред депутатите в ресорната комисия министърът.

Не мога да си обясня мотива, подчерта Ангелкова. Това по никакъв начин не подпомага имиджа на българския туризъм, отсече тя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Краен

    18 1 Отговор
    Оставка на този корумпиран дъргел и в панделата !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 моделът герб

    13 0 Отговор
    Интересен поглед на герберастката министърка ??? Тази жена определено е за очен лекар щом не вижда огромен хотел построен върху дюните и мит от вълните на морето ????
    Г-жо министър каква сума ви увреди зрението ???
    Отговори конкретно на въпроса и не се обяснявай ква си и ква не си !!!
  • 6 Борис

    8 0 Отговор
    Панаирите пречат на теб и на шушумигите около теб.Окрадохте държавата но при господ никой нищо не е занел.

    Коментиран от #11

  • 7 ИВАН

    6 0 Отговор
    Ахаа, това ли ви е туризма - да промивате на младите мозъците, пияни, заляни, недоспали, само секс и наркотици - това е туризъм значи ... щастие голямо :)
  • 8 дедо Шишарко

    3 0 Отговор
    Бойко веднага да и вземе скалпа!
  • 9 патриотъ

    1 1 Отговор
    Панаирите на Симеонов пречат на далаверите на Ангелкова!Това е по-точното заглавие.И какво не могат да разделят тия двамата?Сигурно кокала е у Ангелкова,а Симеонов иска той да го налапа,най-вероятно!
  • 10 турист

    1 0 Отговор
    -50% с чъдъри/ 60 % от плажа до вълнолома и в морето,
    -50 % свободни площи, но от тях 2% са търговски, 20% развлекателни игри/джетове , лодки и други в/у главите на хората на сухото и във водата, да не говорим за търговията на прехвалените спасители, които много са заети да гледат в страни и да цъкат по телефоните, вместо да гледат къпещите се. Най- лесно е слагаш червен флаг и отиваш за бира. Но стига, нека и дрегите си кажат!?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове