Last news in Fakti

7 Юни, 2018 08:35 1 814 22

Борисов: Бил съм слуга на Путин, а Радев пръв отиде при него?!

  • путин-
  • бойко борисов-
  • русия-
  • аец белене

Президентът беше надпартиен, но заедно със своя шеф Корнелия Нинова всеки ден се изказват срещу правителството, заяви той

Президентът Румен Радев беше надпартиен, но заедно със своя шеф Корнелия Нинова, всеки ден изказванията му са срещу правителството. Това каза пред журналисти министър-председателя Бойко Борисов, предаде репортер на Радио „Фокус“.

„Не мога да разбера – приятелите ни отдясно пишат, че аз съм слуга на Путин, а президентът Радев беше пръв там, а за него няма плакат . Не мога да ги разбера“, обясни Борисов.

"От една страна ме атакуват защо съм отишъл, от друга страна аз съм бил слуга. Не мога да ги разбера, но казвам, радвам се на това, на което България заприлича. И казват, виждате министрите на държавите, които ни гледат отвън, сега атакуваме чакалнята на Еврозоната, влизаме в Банковия съюз, който да гарантира дългосрочност на бизнеса, не само чуждия, но и българския. Това, което на Западните Балкани и изобщо на Балканите се случва, дава възможност и на българските фирми вече да инвестират и доста има там. Премиерите им са гарант за нашите инвестиции. Оставям на съвестта на всеки, когато се изказва, да си носи отговорност за това. Аз съм човекът, който нито веднъж не е повдигнал темата. Всеки ден ние слушаме упреци към правителството, всеки ден. Нито дума за опозицията, нито дума за това, което през годините са сторили. Нито дума! Само срещу правителството. Това не е равноотдалечен човек!", посочи Борисов.

По повод протестите на десницата пред Парламента срещу рестартирането на проекта за АЕЦ „Белене“, той уточни, че десницата е ГЕРБ, а останалите десни партии определи като „отломки, които не успяха да влязат в Парламента, биейки се кой е вожд“.

Министър-председателят бе на официалната церемония по откриване на нов завод за вакуумни опаковъчни машини „Мултивак“ в Индустриална зона Божурище.

"Да виждам българското знаме до това на Германия и ЕС ме прави истински щастлив", заяви премиерът. Той уточни, че гръбнакът на немската икономика са семейните фирми като „Мултивак“, а България има огромни инвестиции именно в заводите на такива фирми.

„Отложихме среща с вашия министър, за да ви посрещнем тук, защото все пак идвате с 40 млн. инвестиция“, пошегува се Борисов. Той допълни, че прави уточнение за опозицията: „Инвестициите в България са с над 2 млрд. повече в производство, а не в сферата на услугите и това е много важно за инвеститорите – имаме икономически растеж, стабилен курс на лева към еврото, огромен финансов резерв и най-нисък дълг в ЕС“.

"Истинско удоволствие ми доставя на голи поляни, защото тук бяха голи поляни, разрушени военни предприятия, вече да има над 20 големи компании да си изграждат заводи, да работят и виждате, най-съвременни стругове, фрези. 150 работни места, милиарди инвестиции и то в България, във фабрики, в заводи, в износ, това са фактите, подчерта Борисов.

И продължи: "Неслучайно през декември „Стандарт енд Пуърс” ни вдигна кредитния рейтинг, сега ни вдигат перспективата и то именно за това, че имаме 4% растеж икономически в сфери на производството, което гарантира дългосрочно, дори и когато спрат еврофондовете, че държавата и икономиката ще работят добре. Факт е, че немският министър е дошъл тук, за да покаже, че над 700 немски фирми вече са инвестирали, работят и заводите им вече работят, особено в Севлиево, Габрово и т.н. Така че ливадите, които вече са магистрали, ж.п. линии, пречиствателни станции, конкурентоспособността, която я има. Това, че си намалихме външния дълг до 25%. Безработицата на практика е под 5% и тези, които не искат да работят, внасяме работна ръка в момента. Преди години имахме над 12%. Аз знам, че много неща трябва да се направят и полагам усилия да се направят, но не бих искал да коментирам ..."

Премиерът се обърна към немските инвеститори и каза, че за по-голяма сигурност на вложеното от тях, България кандидатства за чакалнята на Еврозоната и Банковия съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAAB

    26 3 Отговор
    Ученичка.......:)
    Каква чакалня бе ? .....Объркал си перона :)
  • 2 куку руку ку

    31 3 Отговор
    Господи, моля Те, слез и си прибери вересиите...
  • 3 sadisty

    35 3 Отговор
    хахахаха и това нещо управлява.... апък иванчо ми взе гащичките пръв... потресаващ премиер
  • 4 Гост

    31 3 Отговор
    Последен мандат
  • 5 регулировчик

    25 4 Отговор
    Не са "срещу правителството", Бойко, а са ЗА БЪЛГАРИЯ. Но ЗА БЪЛГАРИЯ, вече означава срещу идиотите и гадовете в управлението, т.е. срещу правителството.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 123

    5 18 Отговор
    Верно е, Радев му е по-голям слуга. ;)
  • 8 ГОСТ

    16 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Да виждам българското знаме до това на Германия и ЕС ме прави истински щастлив", заяви премиерът. Той уточни, че гръбнакът на немската икономика са семейните фирми като „Мултивак“, а България има огромни инвестиции именно в заводите на такива фирми.


    Не стига че лъжли ами и нагъл. Инвестициите от 2008 до сега са спаднали 3 пъти.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Просия

    11 26 Отговор
    Борисов ще управлява още доста време... колкото и да не ви се иска на вас комунистите, просто няма друг в кофата с лайната...както се казва е по-малкото зло ! Видяхме ви вас като управлявахте за какво идеше реч, до ден днешен не можем да се освободим от вашето присъствие на постове изискващи умствен потенциал... вие сте една нежелана пародия, само в тоя форум си драскате тука 3-ма платени трола ама сте жалки "хвърляте брашно да правите мъгла" пълен смях !
  • 11 Тодоров

    15 4 Отговор
    Борисов, естествено, че Президента ще отиде първо при Путин. Протокола е ясен - президент при президент. Като станеш президент, ходи Първи където искаш. А Президентът Радев НЕ ТИ Е онзи му..ьо Плевналиев, когото шляпаше по врата и му казваше къде да ходи и какво да прави. Твойто ниво е Медведев.
  • 12 Има надежда

    17 2 Отговор
    10 години управление.Избягал народ Непрекъснати реформи в силовите структури .Резултат неефективни големи разходи и излишна централна администрация.Ниска мотивация,лошо заплащане и неудовлетворение .Свръх политизация в общински и държавни структури.Наши и Ваши..
  • 13 бръммм

    11 2 Отговор
    щото в бг всичко е ок се наложи да си преместя бизнеса в чужбина,няма такава държава с толкова малоумни и пречещи на бизнеса закони,а тоя да обясни на хората ми що са из европа а не в бг
  • 14 боби

    17 2 Отговор
    боже какьв идиот,идиота винаги си остава идиот даже когато е Бойко Борисов
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Исус

    5 2 Отговор
    Не се оплаквайте, преходът е труден ! По времето на комунизма нямахте избор ! А, който се измъкнеше, го обявяваха за държавен предател и караха роднините му да се отричат от него ! В момента държавните предатели са свободни тук в нашата родина ! Забавям, но не забравям ! АМИН !
  • 17 бял

    10 3 Отговор
    Радев сам отиде,а теб те извикаха на килимчето,портиерче просто
  • 18 Ford Prefect

    3 6 Отговор
    Не се карайте. И двамцата 'убавци сте слуги на джуджето.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ЪРП

    6 0 Отговор
    ТОЗИ ТИП ТАКА И НЕ ЗАГРЯ, ЧЕ ПУТИН ПОКАНИ ПЪРВО РАДЕВ, ЗА ДА ДЕМОНСТРИРА ,ЧЕ ИМА МНОГО ПО-ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ РАДЕВ, ОТКОЛКОТО КЪМ НЕГО.......ПРОСТО ПУТИН ИНДИРЕКТНО МУ ЗАЯВИ , ЧЕ ВЕЧЕ НЕ ГО ЗАЧИТА ЗА НИКОЙ И ЗА НИЩО!!!!!!......НО МУ ТРЯБВА ВРЕМЕ НА НАШЕТО МОМЧЕ ДА ЗАГРЕЕ НЯКОИ РАБОТИ....НИЩО, НИЕ СИ МУ ЗНАЕМ КАПАЦИТЕТА!!!!!
    ПРОСТО КЛАСАТА, ИНТЕЛЕКТА, СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ УМ НА РАДЕВ, Е НАПРАВО ОБИДНО ДА СЕ ПОСТАВЯТ НА КАНТАР С ХИПОТЕТИЧНИТЕ "КАЧЕСТВА" НА НЕКОИ ДРУГИ!!!!!!!!!!
  • 21 патриотъ

    3 0 Отговор
    ББ и в Африка да го пратиш,пак си остава ББ-тъп,завистлив и не много умен!И къде ги видя тия свои постижения?Ами бъди благодарен,че народа е овце,та се не знаеше иначе,къде можеше да бъдеш!

    Коментиран от #22

  • 22 истина, истина ви казвам

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "патриотъ":

    Народа е безпомощен от идването на „царя”провал след провал,открадна Б.Б. истинската демократична десница.
    18годишно100%во комунистическо управление,искате ли още от това управление(ГЕРБ,БСП,ДПС,ВМРО,НАЦИОНАЛИСТИ,АТАКА)
    Навярно НЕ,НЕ И НЕ не искаме.Само като се сетя как същите тези компартии ще ни лъжат на следващите избори за благоденствие,ще се опитват да подкупват гласове и т. н.Истина истина ви казвам да не се поддавате на следващите избори да гласувате за тях,пълно осъзнаване преди гласуване!!! Този парламент с днешните управляващи не трябва да съществува!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове