560 2

Патриотите искат оставката на председателя на Комисията по политиките за българите в чужбина

Андон Дончев определял българите в Западните покрайнини като „народа на Югославия“

Венцислав Михайлов

С декларация от трибуната на Народното събрание днес от парламентарната група на „Обединени патриоти“ поискаха оставката на Андон Дончев като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина.

Народният представител от Обединените патриоти Красимир Богданов представи мотивите за настояването. С недопустими действия – изказвания и политически изяви, Дончев уронва авторитета на институцията Народно събрание и на България, както и внушава на сънародниците ни зад граница незаинтересованост по проблемите им от страна на българската държава.

На един от случаите с недопустимо поведение от страна на Андон Дончев е свидетел самият Богданов по време на посещението им в Западните покрайнини. По време на откриване на Културно-информационен център на българите в с. Звонци, общ. Бабушница, Дончев приветства присъстващите българи с думите „народа на Югославия“, обяснил им, че нямат нужда от членство в НАТО и ЕС, а в България в скоро време щял да се проведе референдум за излизане от НАТО, каквато политическа кампания напоследък обявяват от партия „Воля“, чийто представител е Андон Дончев.

Освен предизвикващите възмущение публични изяви на Дончев, Патриотите заявяват, че той е подхождал към задълженията си на председател на Комисията изключително непрофесионално.

Г-н Андон Дончев трябва незабавно да подаде оставката си като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина, завършва декларацията на Обединени патриоти.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • нещастник
  Отговор
  1 14:28  07.06.18
  Поредната руска подлога, защитаващ интереса на спонсорите му. На изстрадалите Българи в Сърбия гонени и унижавани десетки години да каже "народа на Югославия". Отнемете му и гражданството и да ходи при началниците си в Русия.
 • Кольо Николов
  Отговор
  2 15:14  07.06.18
  Поредния боклук и келява тиква в т.н.парламент/с малка буква/.

Напиши коментар:


Публикувай