743 3

Съдят София за мръсен въздух

На първото заседание се очаква да се установи какъв е кръгът на увредените лица

Венцислав Михайлов

Софийски градски съд най-после даде ход на делото заведено от „Група за чист въздух“ срещу Столична община. Датата на първото заседание е 12.07.2018г. от 10.30 часа в Софийски градски съд (Съдебната палата).

Това се случва след една година опити на „Група за чист въздух“ и след като трима съдии дадоха отвод.

На първото заседание се очаква да се установи какъв е кръгът на увредените лица, съответно - кой ще може да се присъедини към делото като част от колектива, с какви доказателства ще се доказва принадлежност към колектива, както и как ще бъде уведомен колектива за възможността за включване по делото. Съдът иска да изслуша становищата на двете страни по делото преди да се произнесе с решение. Твърдението на „Група за чист въздух“ е, че са увредени всички граждани, които живеят, работят или учат на територията на София. Всеки софийски гражданин диша този въздух и страда от замърсяването.

Исканията на "Група за чист въздух" са да се установи бездействието на Столична Община в периода 2015-2017-та година, което е довело до замърсяване и евентуално е увредило здравето на граждани; Да се преустанови противоправното бездействие; Да се предприемат мерки за компенсиране на увредения колективен интерес.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1234
  Отговор
  1 02:46  08.06.18
  София е най добрият град за живеене, на българската селяния! Не случайно там живее и твори Слави Трифонов, с неподражаемия си оркестър.
 • АнтиЕС
  Отговор
  2 06:39  08.06.18
  Ами напуснете София и отидете в което и да е балканско село,там въздуха е прекрасен!!!!
 • MT Гонтан
  Отговор
  3 13:09  10.06.18
  То мръсния въздух идва от замърсените мозъци и душички на всички самозабравили се софеанци

Напиши коментар:


Публикувай