5 347 8

Земеделски шеф подарил държавна земя на гаджето си за срок от 50 г.

Пореден случай на конфликт на интереси в земеделието

Георги Христов Борисов
Георги Христов Борисов
Константин Карагьозов

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) установи конфликт на интереси по отношение на бивш директор на Областна дирекция „Земеделие“ в гр. Варна.

Проверката започнала след подаден сигнал срещу Г. Х. Б., назначен за директор на Областна дирекция "Земеделие" - Варна през юли 2013 г., и срещу шефа на "Напоителни системи", клон "Черно море", по същото време с инициали Ц. Ц., предаде OFFNews.

В хода на проверката е установено, че пет месеца след назначаването си като директор на ОД „Земеделие“-Варна, в качеството си на лице, заемащо публична длъжност по смисъла за закона, той е упражнил правомощията си в частен интерес. В условия на конфликт на интереси е подписал договор за аренда с фирмата, в която е бил управител преди назначението си и където към настоящия момент съдружник е жената, с която се намира във фактическо съжителство. Договорът е за срок от 50 години за безвъзмездно ползване на земя от Държавния поземлен фонд (общо в размер на 754,193 декара) с цел създаване и отглеждане на трайни насаждения – орехи.

Наред с това нарушение е допуснал и още едно – не е изпълнил задължението си да депозира декларация за конфликт на интереси при обявяване на класирането на участниците в търга, когато става ясно, че същата фирма заема първо място. Такава възможност е предвидена в ЗПУКИ (отм.) - при наличие на частен интерес по конкретен повод лицето да направи самоотвод от упражняване на правомощията си по служба. От решението става ясно, че Г. Б. е управлявал още една фирма - "Матерна". От фирмените регистри става ясно, че името на управителя е Георги Христов Борисов, а фирмата, с която е сключен договорът в конфликт на интереси - "Нептун-2". Също от регистрите става ясно и името на жената, управляваща "Нептун-2" - Камелия Ангелова Пархова.

Двамата нямат брак и на документи живеят на различни адреси и в различни населени места, но имат две деца, става ясно от решението.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • онзи
  Отговор
  1 14:45  07.06.18
  То да беше само този, цялата държава е на това дередже.НО НИЕ СМЕ СЛЕПИ!!!
 • е ба ги другарко
  Отговор
  2 14:47  07.06.18
  давам му 10 години строг тъмничен затвор само заради физиономията му!

  Коментиран от #3

 • гост
  Отговор
  3 15:01  07.06.18

  До коментар #2 от "е ба ги другарко":

  Е 5 години ли им трябва да установят и да започнат проверка по този търг? Ами колко време ще им отнеме да завършат делото? 10г, 13г. или пък 20г.? На никой ли не му е стискало да си каже, че 750дка не се дават безвъзмездно ей така на някаква фирма, която по случайност е на това говедо от снимката? 5г. какво са правили съответните органи?
 • Димитров
  Отговор
  4 17:45  07.06.18
  БОРИСОВ зве 50 милярда външен дълг на наш гръб Вие ни занимавате с глупости

  Коментиран от #5


 • onq s konq
  Отговор
  5 18:42  07.06.18

  До коментар #4 от "Димитров":

  Е що гласува за ?
 • 6 21:32  07.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • JPower
  Отговор
  7 23:07  07.06.18
  Айрие Ремзиева Ибрямова ДИРЕКТОР НА ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ – ВАРНА Ето го новия директор, мисля,че не е от АТАКА....срам и позор за Варна ,айше да е шеф на земеделието в БЪГАРСКАТА морска столица!!!!
 • въх
  Отговор
  8 18:09  08.06.18
  егатии изрода. и тоя ли няма да влезе в затвора! да подаряваш земя, която е на всички българи - това си е мутренска наглост! точно изрод е тоя!

Напиши коментар:


Публикувай