1 167 1

Бургас се побратими с град от Златния пръстен на Русия

Морският ни град и Ярославъл продължават успешните си двустранни отношения

Бургас се побратими с град от Златния пръстен на Русия
гр. Ярославъл
Константин Карагьозов

Бургас се побратими с руския град Ярославъл. Кметът Димитър Николов и кметът Владимир Слепцов подписаха споразумение за побратимяване на официална церемония в Община Бургас, съобщиха от местната администрация. Договорът е продължение на успешните двустранни отношения и съвместни проекти между двата града.

Първите постъпления за задълбочаване на връзките между Бургас и Ярославъл са отпреди 5 години. Общинските съвети на двата града имат решения, с които утвърждават и легитимират побратимяването.

"Бургас и Ярославъл имат много идентичен икономически профил. Свързват ни и близки приятелски отношения, които са отлична основа за успешно сътрудничество". Това заяви кметът Димитър Николов след подписването на договора за партньорство.

"Сигурен съм, че с нашите общи усилия, в рамките на подписаното споразумение, ще утвърдим приятелските отношения между Бургас и Яраславъл, както и българо-руските взаимоотношения като цяло:, сподели кметът на Ярославъл Владимир Слепцов след подписването на споразумението.

На церемонията присъстваха още зам.-кметът на Ярославъл Вячеслав Гаврилов, почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев и Сергей Терьохин - представител на Българо-руското дружество за приятелство "Шипка".

Бургаският градоначалник представи най-големите проекти, реализирани до момента и тези, които предстои да се изпълнят в краткосрочна перспектива.

Ярославъл е град в Русия, административен център на Ярославска област и Ярославски район в нея. Населението на града е около 600 000 души. Историческата му част е разположена край вливането на река Которосъл във Волга. Влиза в състава на старинните градове от знаменития Златен пръстен на Русия, които са изиграли значителна роля в развитието на Руската православна църква и пазят спомени за повечето от най-важните събития в руската история.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • юрист
    Отговор
    1 20:12  07.06.18
    Респект към Русия!

Напиши коментар:


Публикувай