877 2

Отстраниха Десислава Иванчева от кметския пост на Младост

Производството за заместничката ѝ Биляна Петрова беше прекратено, след като стана ясно, че тя е уволнена от и.д. кмет Румен Русев

Мария Атанасова

Специализираният апелативен съд окончателно отстрани от кметския пост кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, съобщи БНР.

Според прокуратурата, въпреки че е от почти два месеца в ареста, Иванчева продължава да управлява общината.

Решението стана факт след продължило над 7 часа заседание, което беше отлагано няколко пъти.

Производството за заместничката ѝ Биляна Петрова беше прекратено, след като стана ясно, че тя е уволнена от и.д. кмет Румен Русев.

Припомняме, по време на заседанието Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха въведени в съдебната зала с белезници. Днес, от третия път Специализираният апелативен съд даде ход по същество на делото за окончателно отстраняване от кметския пост на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместника ѝ Биляна Петрова, припомня news.bg.

Иванчева и Петрова, поискаха да не се дава ход на делото и още време да препишат всички СРС-та по делото, защото установили, че е започнала подмяна на страници.

Диалози между другия обвиняем Петко Дюлгеров и бизнесмена, от когото, според прокуратурата, тримата са поискали и получили 70 хиляди евро Александър Ваклин, които вече били чели, няколко дни по късно били редактирани в полза на Ваклин, твърдят Иванчева и Петрова.

Двете останаха в съдебната зала с белезници до влизането на съдебния състав. Те не успяха да осъществят комуникация с медиите чрез коментари и предварително подготвени написани листове.

Заместник-кметицата Биляна Петрова, освен това поиска отвод на всички съдии от Специализирания апелативен съд, защото били предубедени, както и цялата прокуратура.

Тричленният съдебен състав отказа да си даде отвод с мотив, че не смята, че е заинтересован от изхода на процедурата по отстраняване от длъжност на двете.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • За Ценко
  Отговор
  1 08:51  08.06.18
  Ценко им трябваха 10 години, а оня изтрепа суматоха народ. Много бързи тия съдии станаха
 • Ами Ценко
  Отговор
  2 09:10  08.06.18
  е от партията-майка, а Иванчева им свали техния кмет. Всичко е ясно, освен това кога българската съдебна система ще намали корупцията си под 100%

Напиши коментар:


Публикувай