1 136 9

Московски: Няма напредък за българските шофьори

Московски: Няма напредък за българските шофьори
Мария Атанасова

Министърът на транспорта Ивайло Московски изрази надежда новите правила за международните пътни превози, чието обсъждане продължава, да отчетат всички мнения. Засега не е постигнат напредък, добави Московски.

"Пожелавам успех на австрийското председателство ... по същия начин да положат максимални усилия сектор Транспорт да бъде истински двигател на икономическия растеж и устойчивост в ЕС", каза пред БНР транспортният министър.

Припомняме, този пакет предизвика силно недоволство сред нашите превозвачи, които се опасяват, че промените в него могат да сложат край на техния бизнес.

Eврокомисарят по транспорта Виолета Булц посочи, че българското председателство на Съвета на Евросъюза е постигнало отстъпки по много части от предложенията по пакета "Мобилност" и че само няколко въпроса остават нерешени - каботаж, командировки, умни тахографи, почивка и време:

"Въпреки това съм твърде окуражена от коментарите, които чух днес - има сериозна откритост за постигане на общ подход до края на годината при австрийското председателство. Надяваме се това да стане достатъчно бързо, за да включим и парламента в триалога до края на тази година. Бих искала да призова страните-членки да подходят конструктивно към тези обсъждания и така да допринесат за по-ранното приемане на общия подход."

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 09:31  08.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  2 09:37  08.06.18
  Москалски, заминавай къде панделата, ка та не е срам?
 • АЛО АЛО
  Отговор
  3 10:15  08.06.18
  Не разбирате ли, че за да се стабилизира положението трябва да се работи от днес в период.... сега докато се избият всички с купени книжки, ще страдат и много невинни хорица. А от сега трябва да се изкорени корупцията та след време да няма останали такива....този проблем, като всеки друг, не се решава от днес за утре !!! Айде малко мисъл ей...стига лъгахте тоя народ
 • смях
  Отговор
  4 11:00  08.06.18
  Московски, подай си оставка не ставаш, просто си един лъжец. Преди няколко дни надухте фанфарите и успокоихте шофьорите, а днес няма напредък. Борисов, това ли са ти кадрите. Те малко като циганите тука има тука нема.

 • Петко
  Отговор
  5 11:56  08.06.18
  Тъп циганин
 • Ryty
  Отговор
  6 14:31  08.06.18
  Кво очаквате от един убиец, да има съвест, ако беше човек щеше да си подаде оставка, щеше да влезе в затвора... Това е подобие на човек само, загубило всякакъв морал и етика
 • Жабок
  Отговор
  7 15:09  08.06.18
  Кога стана шофьор кога министър Ти си за затвора една шейна не можа да подкараш а акъл даваш Убиец!!!!!!!!
 • 8 02:48  09.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГЕРО
  Отговор
  9 22:36  15.06.18
  Що не напускаш ве приател ? Спал си до сега и прецака нещата

Напиши коментар:


Публикувай