8 Юни, 2018 09:15 2 008 6

"Росатом" готов да преговаря за АЕЦ "Белене" веднага

  • росатом-
  • аец "белене"

Руската компания "Росатом" е готова да започне преговори за АЕЦ „Белене“ веднага, но преди това иска да види какво ще бъде решението на парламента за проекта. Това каза директорът на "Росатом" за Централна Европа Вадим Титов, който участва в международна ядрена конференция, организирана от БУЛАТОМ край Варна.

„Ние сме готови за такива преговори, имаме добри отношения с нашите български партньори. Мисля, че няма да е много трудно да се проведат подобни консултации най-скоро. В последно време се състояха няколко официални срещи както с президента Владимир Путин, така и с ръководството на „Росатом“. „Росатом“ на тези срещи потвърждаваше на българската страна готовността си да окаже подкрепа за осъществяването на проекта – в качеството си на изпълнител на АЕЦ „Белене“.

Тъй като този проект е разработен от нас, оборудването е произведено от нас и под наш контрол, е логично този проект да бъде довършен от нас, ако се реши той да бъде построен“, каза Титов, цитиран от "Гласове".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно ли ?

    13 5 Отговор
    За толкова ПАРИ всеки ще е готов да преговаря ВЕДНАГА !!!

    Коментиран от #3

  • 2 един там

    6 13 Отговор
    Логично е естествено да е Росатом от който идва оборудване, техника, системи и т.н. В нормална държава обаче е нормално. В ненормална в каквато ни превърнаха с0р0с0идната пасмина и пишман евроатлантиците не е нормално най-нормалното да се случи. От Козяк ще врътнат един телефон на тиквата и всичко ще спре още преди да е почнало. Там се решават съдбините на нашата държава. От това посолство ни управляват и всички проекти от стратегическо значение там се решават дали да се случат. Тиквата може да е всякакъв, но е хитрец. Учил се е лично от Т.Живков на когото беше охрана. Рестарта на Белене е един пиар и нищо повече. Прави си го,защото рейтинга му много падна и при евентуални избори ще е зад борда. Сега леко побутва нещата, които са чувствителна тема за голяма част от народа, макар да знае, че нищо няма да направи, защото първо няма капацитет, а и второ няма да му разрешат началниците.
  • 3 един там

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Верно ли ?":

    Не е всеки явно!
    Само Росатом са тези,които преговарят. Къде са другите за които говориш? Или те са на сянка, защото знаят, че руснаците нищо няма да направят по простата причина, че ние сме колония и всичко у нас се решава от друго място. Също така тези дето са на сянка знаят, че с0р0с0идното лоби на хранилка ще обърнат нещата в полза на някой друг. Само малко щу развържат кесиите, за да "договорят" съответните условия в своя полза и за да могат този път наистина да ни заробят 100% за поколения наред.
  • 4 Просия

    17 9 Отговор
    Абе бутат се ушанките, много искат да си станем отново руска република...
  • 5 незнайко

    6 13 Отговор
    Точно така трябва да стане ! Загубихме 20 години и милиарди приходи от електроенергия !!! ЗАПАДА НЕ ИСКАШЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА МОЩНА ЕНЕРГЕТИКА !!! ТОВА Е ИСТИНАТА !!!
  • 6 Мъ да

    12 1 Отговор
    въобще не се учудвам. Така и ще бъде, и ще ни го ТУРHАТ рАЗИЯтския ядрен самавар, щото нсички дращете по форумите, а на площада идваме 100 човека. ЗАтова - бой по кратуните и по джоба, по джоба, по джоба, докато търбусите ви залепнат за гърба от глад!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове