1 421 6

"Росатом" готов да преговаря за АЕЦ "Белене" веднага

Руската компания "Росатом" е готова да започне преговори за АЕЦ „Белене“ веднага, но преди това иска да види какво ще бъде решението на парламента за проекта. Това каза директорът на "Росатом" за Централна Европа Вадим Титов, който участва в международна ядрена конференция, организирана от БУЛАТОМ край Варна.

„Ние сме готови за такива преговори, имаме добри отношения с нашите български партньори. Мисля, че няма да е много трудно да се проведат подобни консултации най-скоро. В последно време се състояха няколко официални срещи както с президента Владимир Путин, така и с ръководството на „Росатом“. „Росатом“ на тези срещи потвърждаваше на българската страна готовността си да окаже подкрепа за осъществяването на проекта – в качеството си на изпълнител на АЕЦ „Белене“.

Тъй като този проект е разработен от нас, оборудването е произведено от нас и под наш контрол, е логично този проект да бъде довършен от нас, ако се реши той да бъде построен“, каза Титов, цитиран от "Гласове".

Варна / България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Верно ли ?
  Отговор
  1 09:19  08.06.18
  За толкова ПАРИ всеки ще е готов да преговаря ВЕДНАГА !!!

  Коментиран от #3

 • един там
  Отговор
  2 09:29  08.06.18
  Логично е естествено да е Росатом от който идва оборудване, техника, системи и т.н. В нормална държава обаче е нормално. В ненормална в каквато ни превърнаха с0р0с0идната пасмина и пишман евроатлантиците не е нормално най-нормалното да се случи. От Козяк ще врътнат един телефон на тиквата и всичко ще спре още преди да е почнало. Там се решават съдбините на нашата държава. От това посолство ни управляват и всички проекти от стратегическо значение там се решават дали да се случат. Тиквата може да е всякакъв, но е хитрец. Учил се е лично от Т.Живков на когото беше охрана. Рестарта на Белене е един пиар и нищо повече. Прави си го,защото рейтинга му много падна и при евентуални избори ще е зад борда. Сега леко побутва нещата, които са чувствителна тема за голяма част от народа, макар да знае, че нищо няма да направи, защото първо няма капацитет, а и второ няма да му разрешат началниците.
 • един там
  Отговор
  3 09:35  08.06.18

  До коментар #1 от "Верно ли ?":

  Не е всеки явно! Само Росатом са тези,които преговарят. Къде са другите за които говориш? Или те са на сянка, защото знаят, че руснаците нищо няма да направят по простата причина, че ние сме колония и всичко у нас се решава от друго място. Също така тези дето са на сянка знаят, че с0р0с0идното лоби на хранилка ще обърнат нещата в полза на някой друг. Само малко щу развържат кесиите, за да "договорят" съответните условия в своя полза и за да могат този път наистина да ни заробят 100% за поколения наред.
 • Просия
  Отговор
  4 09:37  08.06.18
  Абе бутат се ушанките, много искат да си станем отново руска република...
 • незнайко
  Отговор
  5 11:38  08.06.18
  Точно така трябва да стане ! Загубихме 20 години и милиарди приходи от електроенергия !!! ЗАПАДА НЕ ИСКАШЕ БЪЛГАРИЯ ДА ИМА МОЩНА ЕНЕРГЕТИКА !!! ТОВА Е ИСТИНАТА !!!
 • Мъ да
  Отговор
  6 21:31  08.06.18
  въобще не се учудвам. Така и ще бъде, и ще ни го ТУРHАТ рАЗИЯтския ядрен самавар, щото нсички дращете по форумите, а на площада идваме 100 човека. ЗАтова - бой по кратуните и по джоба, по джоба, по джоба, докато търбусите ви залепнат за гърба от глад!!!

Напиши коментар:


Публикувай