605 15

Петкова: Няма как да захвърлим 3 млрд., дадени от народа

Светослава Ингилизова

Мотивите за възобновяването на АЕЦ "Белене" са посечени ясно. Решението на Народното събрание има подкрепяща функция и е свързано с възобновяване на действията за централата. Това заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова в предаването „Още от деня“ по БНТ.

"Става въпрос за нов проект, с условията, които са поставени. Ситуацията от 2012 е променена, наличието на сериозен инвеститорски интерес и още много фактори промени решението за АЕЦ "Белене". Една от най-големите китайски компании имат интерес към централата", каза още тя.

"Няма как да имаме фиктивна роля, интересуваме се от финансите, които са инвестирани и от това те да се оползотворят. Няма как с лека ръка да забравим 3 милиарда, дадени от българския народ", допълни министърът на енергетиката.

"Държавата няма възможност сама да построи АЕЦ "Белене", завърши Теменужка Петкова.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Гинка от Пазарджик
  Отговор
  1 09:31  08.06.18
  Права е кака Теменужка, народните пари не трябва да се харчат безразборно! Ако не взема ЧЕЗ, ще взема АЕЦ Белене!
 • SAAB
  Отговор
  2 09:34  08.06.18
  Тия се оплетоха много ......роднини , приятели ,кумове и сватове , гинки .....с акъл ,без акъл ! Мазало .....:) Всички са по образ, подобие и потенциал на Западно Балкански "месия" от Бянкя ....:)
 • Гого
  Отговор
  3 09:38  08.06.18
  Тези 3 милиарда са откраднати срещу тези пари е една копка не е направена. Във момента почва втори сезон на голямото крадене като вдигнаха винетките да не би да почнахме да караме на хубави пътища. Във България корупцията и мафията е вечна всичко е като уестърн по силният убива.
 • гост
  Отговор
  4 09:39  08.06.18
  А народа кой го пита на времето дали иска комунистите да ги дават тия 3 милиарда на русия ?

 • гост
  Отговор
  5 09:40  08.06.18
  Бития бит, е..ния е..н! Пак са надушили, че има мищурия и ще се краднат парички и напъват сега.
 • ттков
  Отговор
  6 09:40  08.06.18
  Е как така ма стрино? Как така изведнъж почнахте да мислите за тези милиарди, а до онзи ден това беше само един гьол и бяхте категорични, че централа няма да се строи? А нещо за изтеглените 50 млрд. Заеми от тиквата да кажеш? Къде изчезнаха и за какво ги похарчихте тези милиарди никой не разбра. Сга обаче извуднъж започнахте за народа да мислите и за народните пари. Пълни нещастници сте. Пълни!
 • Минчев
  Отговор
  7 09:54  08.06.18
  Ами, вместо 3 милиарда откраднати за саниране, да бяхте инвестирали в някакво производство или в "Белене"? А ако не бяхте фалирали и КТБ по политически причини, заради което сега ЕС не ни иска в еврозоната, милиардите щяха да са доста повече!
 • Дедо Грую
  Отговор
  8 10:02  08.06.18
  Значи китайците проявяват интерес?! И те са сметнали, че ще са на печалба. И то от другия край на света! Едва ли някой би допуснал, че китайците са глупави! Защо тогава строим когато друг ще прибира печалбата?! Не е ли по - добре заемът, теглен от Кратун да бъде инвестиран в строежа на АЕЦ-а?! Или е тафен както пенсионния фонд на времето от дянков, кратун и съдружници?! Това много прилича на концесиите за златодобив, дадени на чужденци и то на символична сума. Ами електроразпределителните дружества и нефтопреработвателната промишленост, и БТК, и много други?!Такива обекти са от основно значение за националната сигурност. Явно има разни другари на % и въобще не им пука за държава и народ. Само задъхано като асматични жаби един през друг ни "обясняват" как това не можело да стане. Да ама нормалните не желаят такива глупости, а искат точно обратното.
 • Пеньо
  Отговор
  9 10:28  08.06.18
  Петкова: Няма как да захвърлим 3 млрд., дадени от народа! А трябва ли за целта да захвърлим още 17 млрд.?
 • Bingo
  Отговор
  10 10:36  08.06.18
  Понеже едните комуняги си откраднали едни 3 млрд. и другите комуняги от ГРОБ да не останат по-назад решили и те да си откраднат едни 3 млрд. 4 млрд. КТБ, 2 млрд. саниране, 1 млрд. Южен поток. 2 млрд. БДЖ. 20 млрд. еврофондове. Добре си я карат гробарите. Ако може троловите им да ми кажат при кое друго управление има "усвоени" толкова пари.
 • Сатаната
  Отговор
  11 10:43  08.06.18
  Вярно е, де да бяхте ги откраднали, нали.
 • Сатаната
  Отговор
  12 11:16  08.06.18
  Харесвам почти изцяло всички коментари. Сега ви предлагам друга /моята/ гледна точка. Нескромно е но имам претенцията че съм капацитет в областта. Към всички за и против изграждането, да кажем, че утре сутрин Белене е готова и работи на 95% да кажем, без значение на пари, инвеститор, Руска, Китайска, Българска и без значение от цена на kW/h. И така всичко работи на шест до 22 00h. след това има два варианта, или пускаме втория ПАВЕЦ /Чаира ще покрива Козлодуй/, или енергийната система започва да плаща на нас консуматорите да потребяваме колкото мажем повече, правилно разбрахте, да ни плаща, както скоро се случи в Германия. Да ни е честита новата АЕЦ. п.п. Всеки по свой избор да превърне 20 000 000 000 във солари, волтрици, вятърни генератори ВЕЦ или каквото му е на сърце.

  Коментиран от #13, #14

 • goni
  Отговор
  13 11:31  08.06.18

  До коментар #12 от "Сатаната":

  Не знам защо, но имам чувството че на нас енергетика не ни е необходима! Скъпата ми родина е населено място със затихващи функции! Не е необходимо да си пророк за да разбереш, че на нас ще ни трябва все по-малко и по-малко енергия! Просто няма, кой да я потребява! А, на бас!:)
 • Изчисления
  Отговор
  14 12:13  08.06.18

  До коментар #12 от "Сатаната":

  Ти разбираш толкова от енергетика колкото и прасе от кладенчова вода. В германия за няколко часа на борсата цената от ВЕИ беше отрицателна щото преди това са им дали субсидии. Ти ако ми дадеш 50 лв. а после аз ти дам 5 кой кого??? Белене ще се строи поне 10 години мин. след което Козлодуй ще е към края си а ТЕЦовете трябва да са на бунището Икономиката да е пораснала с около 30% мин и ел. колите да са 20% мин!!!!

  Коментиран от #15

 • фак..ти
  Отговор
  15 12:52  08.06.18

  До коментар #14 от "Изчисления":

  Пак се създава хранилка за комунистите наречена корупция. Милиарди,милиарди.....

Напиши коментар:


Публикувай