648 1

БСП и ГЕРБ се скараха за пакета „Мобилност“

Депутатите  няма да могат да ползват нито седмичната, нито дори намалената седмична почивка в кабината

Венцислав Михайлов

Пакетът „Мобилност“ отново противопостави евродепутатите Петър Курумбашев от БСП и Андрей Новаков от ГЕРБ. Курумбашев направи изявление в Народното събрание, в което отхвърли твърденията на ГЕРБ са успех в преговорите в транспортната комисия на Европейския парламент:

"Франция има три национални катастрофи реално. Първата е, когато е загубил Наполеон при Ватерло. Втората тяхна загуба много тежка безспорно е голът на Емил Костадинов през 1993-та година и сега вече третата загуба, която Макрон получи директно от генерал Новаков, който нанесе съкрушителен удар върху френското национално достойнство".

Според Петър Курумбашев най-големият пробив в Брюксел е, че Директивата за командировани работници няма да се прилага по отношение на международния транспорт, но тя ще се прилага по отношение на каботажа, съобщи БНР. Под въпрос обаче остават регламентът за почивките в кабината:

"Няма да могат да ползват нито седмичната, нито дори намалената седмична почивка в кабината, освен ако не са паркирани на паркинги, които изобщо не съществуват в Европа, тъй като там са изредени около 10 изисквания: маси за пикник, навеси за слънце, определен брой душове, определен брой пенки. Всички тези неща да са построени така, че да са съобразени с пола, тоест оригиналът на английски е "джендър френди", което мисля, че е един от най-сериозните проблеми на международните шофьори".

От своя страна евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков увери, че ще работи за решаване на проблема с текстовете за каботажа в Пакета "Мобилност". Според Новаков има още една година, в която ще се водят преговори.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гсдсад
    Отговор
    1 15:21  08.06.18
    ...я си оправете заглавието,депутатите откога са в кабини...

Напиши коментар:


Публикувай