10 Юни, 2018 06:01 2 333 28

Българинът е заделил 1600 лева за лятна почивка

  • почивка-
  • лято-
  • море-
  • ваканция

Средният брой дни планирана почивка е десет

Българинът е заделил 1600 лева за лятна почивка - 1

54% от сънародниците ни твърдят, че не планират да почиват това лято, 44% подготвят почивката си, а останалите 2% все още не знаят, сочат данните на „Галъп“.

Средният брой дни планирана почивка е 10. Повечето българи обаче не искат или не могат да слеят всичките дни почивка. Средните подготвени пари за лятна почивка пък са 1557 лв.

В България на море мислят, че ще могат да отидат 55% от заявилите, че ще почиват. За море в чужбина пък мислят 36% от онези, които планират почивка. 26% от възнамеряващите да почиват пък казват „планина в България“. Останалите споменават други форми на туризъм.

Проучването на „Галъп“ сочи още, че предпочитано за лятна ваканция остава Черно море.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Компетентен

    32 5 Отговор
    Кои българи са заделили 1600 лв. за лятна почивка ? Тези , които работят за 600 - 700 лв. на месец , или ония другите , тарикатите , които си клатят цял ден краката и вземат незаслужени високи заплати , защото са връзкари !

    Коментиран от #2, #4, #23

  • 2 onq s konq

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "Компетентен":

    Не бъркай българите с мизерниците

    Коментиран от #8

  • 3 Патриот

    18 1 Отговор
    Заделил съм спестявания за производството на ТОЯГИ! Ще ги раздавам безплатно за тези,които ще влязат с тях в ПАРЛАМЕНТА,а за назначените от БКП "бизнесмени-работодатели"ще предоставям по ДВЕ.
  • 4 СссереМ

    11 23 Отговор

    До коментар #1 от "Компетентен":

    Заделили са си кадърните и образовани българи,а вечно мрънкащите злобни човечета ще си стоят в панелката и ще хейтват.

    Коментиран от #7, #18

  • 5 злобар

    15 2 Отговор
    В Галъп май работят само идиоти!
  • 6 цоле

    8 1 Отговор
    журналята и повече от слугинаж натрупани
  • 7 Компетентен

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Точно в БГ образованите и кадърните получават по ниски заплати от некадърните връзкари !
  • 8 Компетентен

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Над 80% от работещите в БГ се превърнаха в мизерници , благодарение на бг "демокрацията" !
    България - единствената ддържава на РАБОТЕЩИТЕ БЕДНИ !!!

    Коментиран от #10

  • 9 пост

    10 2 Отговор
    За топло местенце мъжът трябва да е връзкар, а жената устно да източва ''кисиите'' на шефа.

    Коментиран от #14

  • 10 Stefko 88

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "Компетентен":

    Това не е вярно. Много източноевропейски държави са така. Що се отнася до парите българинът обича да харчи. Селяните дойдоха в големите градове повечето на нископлатена работа навзимаха кредити за да има с какво да показват класа на село , плащат наеми, само цигарите и алкохола сметнете. Затова нямат пари.

    Коментиран от #12

  • 11 а дано ама надали

    10 5 Отговор
    заделил заделил ама не е сигурно....по-сигурно е обаче, че ако е заделил, няма да ги харчи по българското лайноморие на мутри и набедени бизнесмени, а ще отскочи до съседна Гърция например.

    Коментиран от #16

  • 12 Статист

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Stefko 88":

    " Гражданино" , от кое село си ?
  • 13 Димитър Кънев

    10 2 Отговор
    Не обяснихте кой българин е заделил 1600 лв.за почивка.Публикувайте списъка за да видя дали и аз не съм там без да знам.
  • 14 Аааа

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "пост":

    Много точно казано .
  • 15 гост

    2 2 Отговор
    Имаме селски манталитет, а се правим на граждани! Купи си една от село ,нови обувки,та ги гледа ,та им се радва ,като на малко дете!Казва,-фърлих галошите!
  • 16 Ко -не

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "а дано ама надали":

    Па знаиш ли като иде "заделилият 1600"могат да го укошарят гърчолята или да му лепнат някоя космическа глоба
  • 17 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    голям рев падна че българина ходи на море и харчи!!!!ами тва не е таина за никого бе другари.морето ни е пълно с българи освен него пълним и гръцкото ,а и турското .само да стане топло и неможеш стигна до варна бургас или петрич от колони български туристи .и 1600 лева е нормална цена за 10 дни за семеиство дори е ниска.
  • 18 Густо Майна

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "СссереМ":

    Можеш ли да обясниш какво против имаш(имате) панелките и защо ги използвате като определител за мизерия?! Аз съм от апартаментните люде. Имам панелен апартамент (личен) и два ново строителство със съпругата ми. Е за нищо на света няма да се пренеса от комфортното, широко, с оптимално разпределение, функционално с диференцирани помещения панелно жилище! И да се трампя с наемателите от другите два нови (почти още) апартамента - трябва да ме е ... луд!!! Че кухнята с трапезария ми е кухня с трапезария, банята - баня (че и перално има) тоалетната отделно и още три просторни, и светли стаи?! Че 86 кв. м., са 86 кв. м., Ако ги сравнявам с "новото" са към 130-140 кв.
    Че входът и блока се поддържат, и е чисто, и спретнато навсякъде. Че паркингите са преизчислени и позиционирани така, че поемат средно по 1,5 автомобила на апартамент! Трябва да се срамувам от това ли?! Че живея подредено и спокойно!!!
    И друго, знаеш ли, че в страните от "нашата черга" (уж) - Словакия, Полша, Унгария, тези квартали ги санират и реновират тотално. Знаеш ли как изглеждат?! Точно като от приказките!!!
    Това, че част от нас са мърльовци и в личен, и в държавен план, не дава основание да се категоризират целокупно обитателите на някой квартал!

    Коментиран от #20, #24, #27

  • 19 Расулюлах

    3 0 Отговор
    С 1600лв ще изкарам точно месец на анталия хахахах в 5 звезден хотел и ол инклузив а тука ше ви оберат и рекетират дорде стигнете до големата локва с отходни води от бетонната жунгла
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Лост

    7 0 Отговор
    В паспорта ми пише българин, в банката ми няма заделени 1600 лв за лятна почивка. Тука има някаква грешка. Към кого да се обърна да си ги получа?
  • 22 Карбамид

    4 0 Отговор
    Аз имам 36лева на сметка. ПОмощите вземам на 15.06. - около 400лв. Платил съм си всички сметки, онзи ден си купих и шише Аляска, Дерби кола и газирана вода. На 18. имам вноска за гражданската-40лв. За море ще отделя 200лв. за пет дни. Висшист съм, офицер от реформата на Свинаров на 39години, безработен, живея сам в 45хиляден град. Нямам визия за след месец(08.2018), каквото дойде.
  • 23 Отпускар

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Компетентен":

    Аз съм човек който трудно може да си планира отпуската. Сега искам да си направя резервация за след 2 седмици от 25ти, е няма нищо хубаво за по-малко от 350 лева на ден(2+2 хора)!!!!!!!!!!!!
    Всичко е заето човек вярваш или не може да провериш, Българинът явно е или богат или си обича морето и за нищо на света не го пропуска.
  • 24 Втрещен

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Густо Майна":

    Ти се шегуваш нали????

    Илиииии не???
  • 25 гост

    3 0 Отговор
    Аз съм беден и няма да ходя на море!Който ходи ,като се върне по едно рапанче подарък!На пост съм! Предварително благодаря!
  • 26 гост

    2 0 Отговор
    За море нямам пари, но мога да отида на екскурзия! Ще донеса на тези,които ми са приятни алкохол и бонбони!
  • 27 аъъъъъъъъъъъъ

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Густо Майна":

    Ти си късметлия. Ела в Плевен, кв. Дружба ,да видиш. Асансьорите са наплюти,нахрачени,напикани,само не е срано в тях. Ората масово се отопляват на дърва и ги цепят на етажните площадки, нема да ти казвам кво се чува в целия блок.

    Коментиран от #28

  • 28 Иво Георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "аъъъъъъъъъъъъ":

    СЪЧУВСТВАМ ТИ, НАИСТИНА!
    ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ В БЪРЗИНАТА СИ ПРОПУСНАЛ ДА СПОМЕНЕШ ЗА ТЕРОРА НА БИДОНИТЕ С КИСЕЛО ЗЕЛЕ. СИГУРНО В БЛОКА/КВАРТАЛА ТИ НЯМА АПАРТАМЕНТ, КОЙТО ДА НЯМА БИДОН С КИСЕЛ ЗЕЛЬОК!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове