1 101 4

7 дни депутатско нехайство за децата с увреждания

Палатковият протест никак не е стреснал политиците

7 дни депутатско нехайство за децата с увреждания

Майки на деца с увреждания протестират вече седем дни до Народното събрание. За целия този период само четирима депутати са отишли до палатката на протестиращите, за да се запознаят с проблемите им. Хората усещат единствено подкрепата на обществото.

„Непрекъснато идват хора без нашите проблеми, които ни носят вода, храна, въженце, за да си уплътняваме палатката. Виждаме огромна подкрепа от обществото, за разлика от народните представители, които са вътре. Излизат един по един, качват се по колите, гледат в другата посока”, заяви Вера Иванова от Конфедерацията за защита правата на децата, цитирана от bTV

„Моят син е вече на 20 години. Просто сме тук, защото знаем, че когато нас ни няма, нашите деца са обречени на смърт. Това е истината. Няма друга истина”, отбеляза и Диана Димитрова – майка на дете с увреждане от Варна.

7 дни депутатско нехайство за децата с увреждания

Заедно с омбудсмана Мая Манолова майките подготвиха нов закон за личната помощ.

„Днес премиерът беше в Народното събрание, ние го чакахме и тук от всички страни на парламента да дойде и да ни каже защо плаче. Ако може някак си, господин премиер, да се разберем, не да плачем, тоест ние да си плачем, ама вие не да плачете, а да вършите работа. Искаме закон за личната помощ, искаме сериозни промени, искаме да не се молим да надживяваме децата си”, категорична е Валентина Христова – майка на дете с увреждане от София.

„Децата просто имат грижа 24 часа, ние сме до тях и се изхабяваме, но просто нищо не се случва. Искаме закон за личната помощ, искаме регистри, искаме просто да бъдем чути”, посочи Лиляна Иванова, която е майка на дете с увреждане от Силистра.

Безсрочни протести на майки на деца с увреждания се подготвят в Бургас, Варна и Враца.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Така ще е
  Отговор
  1 19:49  08.06.18
  Те дУпетатите сега трябва да гласуват3-4 милярда за самолети и още доста повече за Белене. А един два милиона за децата няма от къде. Няма интерес към дребни суми, които и трудно ще прилапат наши хора. Така, че като дойдат избори или пак не гласувайте или пуснете да някой от настоящите и т.н.
 • Bahti
  Отговор
  2 20:52  08.06.18
  Грешка! Пред хамериканското посолство! А че тия ги боли Хь
 • антрашпиц
  Отговор
  3 21:41  08.06.18
  Какви депутати бе?Това са изроди!
 • WTF
  Отговор
  4 22:13  08.06.18
  Трагедия, онези античовеци в парламента са за въжето. Българите сме най-егоистичните, безсъсрдечни и крадливи същества. Кога ще гръмне пушката...

Напиши коментар:


Публикувай