4 569 6

Страх у семейството, укривало Пелов и Колев

Бегълците се натресли в дома на Веселка Петкова, заплашили нея и двете ѝ деца

Константин Карагьозов

21-годишният Стоян, в чийто дом са се укривали бегълците Владимир Пелов и Радослав Колев, проговори пред "Нова телевизия".

„Майка ми е много изплашена. Стресирана е. Постоянно има проблеми с нервите. Цялото семейство се страхуваме. Никъде не излизаме”, заяви синът на Веселка Петкова, жената, укривала затворниците Пелов и Колев в дома си в Ботевград.

Приели ги от страх, признава момчето. Макар че Пелов е убит, страхът не е преминал. Страх ги е още от роднините на Пелов и от човека, който го е застрелял.

Пелов казал на момчето в семейството, че ако ги издаде, ще нарани майка му и сестра му. 13-годишната му сестра не знаела истината. Казали ѝ, че затворниците са им семейни приятели, дошли на гости.

„Не смее да ходи сама на училище. Не смее никъде да ходи сама. Не може да излиза никъде. Страх я е”, заявява Стоян.

Момичето беше извикано заедно с майка си и брат си в столичната полиция, за да дадат показания.

Пелов и Колев се свързали с жената, която ги укривала, точно десет дни след бягството им. Писали ѝ във Facebook. Първоначално тя казала, че се страхува за нейния живот и за живота на близките ѝ, но в края на април ги приела в дома си. Рецидивистите дошли само с една раница на гърба си, в която имало граната и тротилови пресовки. Имали ключове и излизали вечер, колко често - не е ясно.

Собственичката на апартамента не видяла да носят телефони в себе си. Не знаела и дали са ползвали личния ѝ компютър, когато не била вкъщи. В началото на юни Пелов се прибрал сам, без другия затворник. Казал, че Радослав Колев се е прибрал в София. Оттогава Колев е в неизвестност.

Броени дни преди престрелката в центъра на града обаче човек, приличащ на Пелов, обикалял в района. Забелязали го поне двама души.

„Направи ми впечатление, че в канала, на петдесетина метра от моста нагоре имаше седнал човек, до стената, беше се подпрял, с качулка, но помислих, че е някой човек, който е пратен да чисти канала. Възможно е да е бил и Владимир”, заяви свидетел пред "Нова телевизия".

Но незабелязан от органите на МВР, в нощта срещу 6 юни става престрелката. Момчета от охранителната фирма в града карат ранения Марио Панчев в болницата.

„Към 23:00 часа чухме пред хотела някакви гърмежи, след пауза от секунди се чуха гърмежи зад гърба ни. И след 30 секунди, две момчета видяха Марио. Доколкото си спомням, каза: „Простреля ме копелето в корема”. Имаше две прободни рани в стомаха” разказа Петко Иванов, служител в охранителна фирма.

Марио Панчев все още е в болница. В тежко състояние.

МВР отговори на критиките по случая с избягалите затворници. Според вътрешния министър убийството на Владимир Пелов е малшанс за полицията, защото били на крачка да го заловят. Той обяви, че сега се прави анализ дали има пропуски и чии са те. Главният секретар на МВР добави, че критиките са незаслужени.

Братята Ерменкови, за които се предполагаше, че са съдействали за укриването, са отрекли всичко пред полицията. Признали са единствено, че познават Пелов и сина му.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Инкогнито
  Отговор
  1 19:57  08.06.18
  Старах ги е дръжки! Страх ги е да не им повдигнат обвинение за укриване на бегълци!
 • Полицията Ало
  Отговор
  2 21:27  08.06.18
  Ало милиционерите ... при толкова много сигнали от гражданите, как пък не хванахте 2ма, които си нямат почти нищо. Бягат от закона и нямат удобствата и привилегиите на свободните хора. Истината е, че повечето сте некадърни. Това го казвам от личен опит с вас. То не ми обираха апартамента, то не бяха други неща, дето е излишно сега да описвам.
 • Лъже таа
  Отговор
  3 22:44  08.06.18
  И тоо лъже
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 23:18  08.06.18
  Тааа му и била гюбовницъ и Пилов и се е катерил от време на време и за туй му е била ятачкъ да се не праи на ,,света вода ни напитъ"и тя ни го е издала що тогава ще се притеснява от вендета?
 • Бени
  Отговор
  5 03:13  09.06.18
  Колев отдавна е убит от Пелов,какво още трябва да стане за да се докаже това
 • 6 09:40  09.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай