Last news in Fakti

9 Юни, 2018 09:09 1 977 28

„София Прайд” и контрашествия в столицата

  • „софия прайд”-
  • шествия-
  • софия

Единадесетото мирно шествие на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) и техните близки и приятели – "София Прайд", ще се проведе днес в столицата. Темата през тази година е „Различни хора, равни права!“.

Шествието ще започне в 19:00 ч. от Паметника на Съветската армия, а маршрутът предстои да бъде уточнен със Столична община.

Още от 16:30 ч. започва музикалната програма с Рут Колева, Иво Димчев, Михаела Филева, Танцуваща София, Yambadon, Spice Girls Tribute, Jennifer Benediction, Dead Man’s Hat Live. Има и съпътстващи културни и спортни събития.

Междувременно консервативни организации организират голям брой свои мероприятия.

От 14 до 16:30 ч. е заявено шествието "Поход за семейството", което ще започне от площад "Независимост", ще продължи по бул. "Цар Освободител", ще премине покрай сградата на Министерския съвет, а оттам по бул. "Княгиня Мария Луиза" и по бул. "Витоша" до Националния дворец на културата.

"Поход" ще има и в Пловдив, Варна, Бургас и Русе.

Само 30 минути след това - от 17 часа, пред билетния център на НДК ще започне концерт с наслов "За Възраждане на семейните ценности". Той е организиран от партия "Възраждане" и е планирано да приключи в 20 часа.

В 18 часа пред пилоните на НДК ще се събират участници в друго шествие, които ще се придвижат по бул. "Патриарх Евтимий", ул. "Граф Игнатиев", бул. "Христо и Евлоги Георгиеви", пред сектор "А" на Национален стадион "Васил Левски" , по алеята покрай сектор "Г" на стадиона до езеро "Ариана" в Борисова градина, където събирането ще приключи.

От 17 часа в Княжевската градина ще се състои протест "Да спасим децата на България и българското семейство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Барчо

    10 28 Отговор
    Не мога да разбера какво им пречим на соросоидите, че искат да ни забраняват парада? Не може ли поне веднъж в годината и ние русофилите да се почувстваме недискриминирани?

    Коментиран от #12, #14

  • 2 НОВА МОДА

    30 3 Отговор
    КОЩУНСТВО И ИЗВРАТЕНОСТ!
  • 3 гост

    30 3 Отговор
    Цирк и зоопарк на едно място!
  • 4 Само питам

    6 13 Отговор
    Защо Паметника на окупаторите е толкова привлекателен за разни особени същества-едни на 9 май, други на 9 юни?

    Коментиран от #5

  • 5 Анонимен

    7 7 Отговор

    До коментар #4 от "Само питам":

    Защото извратеняците се привличат.
  • 6 Кака Гинка

    20 1 Отговор
    О,това заплашва да се превърне в национален празник!Добре,че тази година има и отговор...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Даниел

    12 1 Отговор
    На къде върви този свят ? Постепенно нормалните хора които открито подържат християнските ценности , стават малцинство във държавите си, разврата и моралната деградация са по големи от всякога през вековете , дори жителите на содом и гомор биха се изчервили ако можеха да видят нашето съвремие . Европа само до преди няколко десетилетия се бастион на християнството , без което едва ли щеше да оцелее през вековете . А сега във скандинавските страни , а скоро и във другите ще ти вземат детето ако го възпитаваш да бъде морално и да вярва в Бога . Но какво се чудите сам Господ ни казва какво ще се случи, във Словото Си тоест , Библията..... Ап. Павел до Римляните 1 : 4 Затова, според страстите на сърцата им, Бог ги предаде на нечистота, щото да се обезчестят телата им между сами тях, -
    25 те които замениха истинския Бог с лъжлив, и предпочетоха да се покланят и да служат на тварта, а не на Твореца, Който е благословен до века. Амин.
    26 Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.
    27 Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
    28 И понеже отказаха да познаят Бога, Бог ги предаде на развратен ум да вършат това, което не е прилично,
    29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със з

    Коментиран от #9

  • 9 Даниел продължение

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "Даниел":

    29 изпълнени с всякакъв вид неправда, нечестие, лакомство, омраза; пълни със завист, убийство, крамола, измама и злоба;
    30 шепотници, клеветници, богоненавистници, нахални, горделиви, самохвалци, измислители на злини, непокорни на родителите си,
    31 безразсъдни, вероломни, без семейна обич, немилостиви;
    32 които, при все че знаят Божията справедлива присъда, че тия, които вършат такива работи, заслужават смърт, не само ги вършат, но и одобряват ония, които ги вършат.
  • 10 Анонимен

    16 3 Отговор
    Парад на пе*е*астията, която е заразна ли? Еми то същото все едно да направят парад крадците или убийците, за това че ги гледат с лошо око, че крадат и убиват и да мрънкат, че срещу тях има дискриминация :) хаха
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Смях в залата:)

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    А не може ли да хванеш под мишници Американския посланник и Рошко - страпонна и хайдееее на Прайда:)))))))Помисли убаво?Един ден е в годината е....
  • 13 Ford Prefect

    3 25 Отговор
    Оставете хората да си празнуват, и те са част от нас!

    Коментиран от #26

  • 14 Бай Стоил

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Барчо":

    Пречите, като изкушавате нормални мъже, да им д*хате или, като ги карате да ви го м*шкат у смръ*ливите за*ници. И на тях вземе, че им хареса и те стават като вас.
    Да не говорим, като искате да отглеждате деца, които по принцип е доказано, че копират поведение от родителите си, с тяхната психика какво става, като израстват с вас. Аз не казвам, че не правя лоши неща, но за разлика от вас се стремя повече да не ги правя и съжалявам за грешките си, гледам повече да не ги повтарям. А вие не само, че не съжалявате, ами на цялата работа правите парад, за да призовете хората да ви приемат гадостта, която вършите. Вие нормални ли сте изобщо? Всъщност защо изобщо питам, като знам че сте с извратено мислене - ненормални
  • 15 гост

    2 1 Отговор
    Някой красавец ,чак дотам,че си сложил автопортрета !
  • 16 Даниел

    5 1 Отговор
    Много точно казано , всички сме грешници всеки е вършил неща от които се срамува , и би искал да върне времето за да ги поправи . За съжаление това е не възможно. Но слава на Бога имаме надеждата , че ако искрено се покаяме от греховете си , и ако се стремим всячески да не ги вършем съзнателно , Господ Исус Христос е обещал да ни прости . Но горко на Вас , които вършите тези гнусотии . Матей 18 : И тъй, който смири себе си като това детенце, той е по-голям в небесното царство.
    5 И който приеме едно такова детенце в Мое име, Мене приема.
    6 А който съблазни едно от тия малките, които вярват в Мене, за него би било по-добре да се окачеше на врата му един воденичен камък, и да потънеше в морските дълбочини.
    7 Горко на света поради съблазните, защото е неизбежно да дойдат съблазните; но горко на онзи човек, чрез когото съблазънта дохожда!
  • 17 руйййй

    4 2 Отговор
    Има и рима !На дохожда- оножда! Такива може само един да ги спре!
  • 18 123.300д

    10 1 Отговор
    Не,тази извратена сган не е част от нас,но явно ти си част от тях.откраднаха дъгата от децата за да си направят знаме...дъгата е чиста като децата,а има ли извратени гейове и разните му други там чисти??? Тая покварена сган трябва да ѝ се забрани да правят "прайдове" а и прайдовете са предимно от лъвове-сред тия гнусари къде видя лъв...да им пуснат лъвовете от зоопарка да се нахранят с тази измет

    Коментиран от #21

  • 19 ИВАН

    9 2 Отговор
    Прекалено силни са - власта, полицията, Европа - всичко е с тях, а пометем ли ги със сила - ще означава война. Затова най-добре, никакво внимание, дори и протести не заслужават - пълно игнориране.
  • 20 Трол

    4 1 Отговор
    Днес много слабо присъствие във форума, що така?
    😉
  • 21 Даниел

    5 1 Отговор

    До коментар #18 от "123.300д":

    Не е случайност че си присвоиха цветовете на дъгата . 2 Коринтяни 11-14 не е чудно; защото сам сатана се преправя на светъл ангел;
    15. тъй че, не е голямо нещо, ако и неговите служители се преправят на служители на правдата. Но тяхната сетнина ще бъде според делата км.
  • 22 месара

    3 8 Отговор
    какво ви пречи мирно шествие макар и на гейове?! един път в годината е, никой никого не кара да участва или гледа, та то организираните от бсп шествия и протести са почти през ден, къде им е морала! . педерастията и всичко останало ги има от край време, та даже и през комунизма (въпреки че те отричаха съществуването им), защо не протестирате срещу порно сайтовете и бг клиповете в тях?! ама не, всички ги гледаме, но тайно! стига с тия помпозни "защита на българско семейство", "защита на български ценности ", и т. н.,, всеки решава сам за себе си. трябва да линчуваме хората които живеят заедно без сключен граждански брак ли, това ли разваля българските ценности? ама моля ви се драги" моралисти", дали е гей парад, или парад на кучетата, смятам че не пречи на никого.
  • 23 Глупак

    7 1 Отговор
    Прайд означава ГОРДОСТ
    АКО ТЕЗИ СА ГОРДОСТТА НА БЪЛГАРИЯ ИЛИ СОФИЯ….. ДА ЗАКРИВАМЕ ДЪРЖАВАТА
  • 24 гост

    1 0 Отговор
    В Русия са!
  • 25 Светата Инквизиция...

    6 1 Отговор
    е била НЕИЗБЕЖНА!!!...
    Аз като Православен Християнин никога не съм разбирал защо се е появила точно "Светата Инквизиция" в Католичиската църква, докато не започнах да чета литература свързана със темата, така разбрах, че "тя" е била неизбежна, една от причините за създаването е била да спре РАЗВРАТА(содомията, кръвосмешението, прелюбодейството, секс със животни и др. извращения) който се е пропагандирал и "парадирал" на всякъде в Западна Европа!!!
  • 26 до перфектния Ford:)

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ford Prefect":

    Ами празнувай Ти:)Слагай бързо вакса за обувки на лицето си,скачай в килотите на ма...а си и бегом при травестити те,душевно разтроилите се и т.н. и т.н.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове