Last news in Fakti

10 Юни, 2018 11:50 1 664 13

Каракачанов благодари на БСП за самолетите

  • красимир каракачанов-
  • бсп-
  • самолети-
  • армия

По думите му сегашните изтребители МиГ-29 и Су ще се ползват през следващите 10 г. до придобиването на нова въздушна ескадрила

Каракачанов благодари на БСП за самолетите - 1
Снимка: БТА

Ще започна с благодарност към депутатите на БСП за подкрепата тим за проектите за нов самолет и нова бойна машина за пехотата. Това заяви пред "Канал 3" вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в свое импровизирано пряко включване по телефона. проектите.

"Ако се бяха увлекли по Марешки, щяхме още да си играем на леви и десни, сини и червени. Благодарим за подкрепата, темата на срещата беше точно това - уж имало спекулации, тайни преговори, но всички те бяха в зала Запад. Сега съм длъжен да благодаря на колегите от БСП, че подкрепиха проекта", продължи Карачанов в отговор на намеците на Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП, че в коалицията имало завист "кой е по, по, най", и отсъствието на министъра при гласуването на проекта в НС в четвъртък, уж като доказателство за тезата му.

Министърът на отбраната призна, че изпитва опасения дали е траен интереса за продажба на Ф-18. "По отношение на опасенията им, аз също имам за Боинг Ф-18, дали са трайни интересите им, дали ще се включат в цените. Имам опасения как ще се подходи към въпроса за желанието ни част от поддръжката да става в нашите военни заводи. Но това ще го решим с обща помощ и разбиране от страна на всички, за да може парите на българския данъкоплатец да остават тук", каза Красимир Каракачанов.

Той коригира Атанас Зафиров, който изрази опасения за качеството на самолетното гориво за българските изтребители на служба. "По отношение на горивата - г-н Зафиров бърка: не беше за горивата, а за маслата, и случаят бе от преди няколко месеца. В Русия са влезли нови регулации, маслата сега са заменени с френски - тук не е въпрос за горивата. Те са специализирани, доставят се от няколко фирми. В България, за съжаление, не се произвеждат такива горива", отбеляза Каракачанов.

"За изтребителя изискването ни е да се поемат част от ремонтните дейности в България. Това е по-сложно, защото нашият завод в Пловдив няма лиценз за поддръжка дори за руска техника, тъй като е изтекъл. Заводите ни в Пловдив и София пък нямат лиценз за поддръжка на западна техника. Иначе руските хеликоптери и в момента се ремонтират. България има своите способности - не само поддръжката на бойните ни машини за пехотата, но и сглобяването на машините ще е в България, целият жизнен цикъл - в България. Поне 3 от заводите "Терем" могат да извършват това. За самолетите проблемът е по-сложен, защото в България никога се е ремонтирала западна бойна техника", призна Каракачанов.

По думите му сегашните изтребители МиГ-29 и Су ще се ползват през следващите 10 г. до придобиването на нова въздушна ескадрила.

"За бройката на новите самолети - преди пишеше, че имаме 8 или 9 самолета да купим. Сега сме написали минимум 8 самолета, а ако сега някой ни предложи 10, 11 или 12 за същата цена, тогава "берекет версин", както казваме ние", пожела си военният министър.

Той твърдо подкрепи предложенията на другия вицепремиер от ОП - Валери Симеонов, за предложенията му за намаляване на шума в курортите. "По отношение на шума за българските граждани - да. По отношение на т. нар. преместваеми проекти, където той (Валери Симеонов) е заложил площ до 15 кв. м, това не е нормално. Но той е съгласен да коригираме нещата преди проектът да влезе в НС", поясни Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бобо

    6 1 Отговор
    Най-лесно се харчат чужди пари и се пускат турски мъдрости.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Геноцид за Военноинвалидите

    2 2 Отговор
    , заради отнетото им на 20 години здраве и заради огромните им пенсии от 130 лева месечно, отпуснати от душа и сърце от "мислещата" за тях и "състрадателна държава" България. За всички има пари , само за осакатените в задължителната до 2006 г. казарма , пари и реални грижи НАНАЙ . Щял да пести валери от инвалидите 500 милиона , та да дадял на пенсионерите .На кои пенсионери , защо забрави военноинвалидите , да не са били на купон в казармата , държавата са пазили .Сега щели отново да въвеждат казарма , да им пазят награбеното , ай сиктир бе катили . Това , което не успяха враговете ни от близката чужбина, ще го направят лъже патреотите от СКАТ. Най -много им приляга на мисленето и поведението , да са лица на гей парада и да го водят в първата редица . По - големи педерази от СКАТаджийските джендъри нема в България . Валери е мизантроп нетърпящ чуждо мнение различно от неговото , само неговото мнение да е точно и истина от последна инстанция, и да не е истина , не приема чужди аргументи , зъпъва се като магаре на мост , като зло куче ръфа , само и само да е на неговото . Той няма заден ход , няма как дори мълчаливо да признае , че е сгрешил и да приеме чужди аргументи , той великият случайник и дребосък , с напальонковска мания за величие. К"ъв велик си бе , врачански отрепко , издънка на ВКРски- сталинист , милЮмионер в казармата . Да си личност и партньор около него , е несъвместимо с живота , разболя жена си от рак и я умори . Сега съжалява , че нещастни
  • 4 Геноцид за Военноинвалидите

    1 1 Отговор
    , че нещастният му син , загубил майка си на 12 години , не успял да пукне от свръхдоза , и сега петнял му образа му на чист и неопетнен , ха-ха , как само изглеждаш отстрани . Проклятието ви е малко демагози и пет пари не даващи за болните и инвалидите , никой не е посмял да посегне на героите , дали най-свидното си за майка България , дори ДПС не направи това , въпреки че имаше възможности и министри . Тогава е по - големият български патриот , ДПС или ПФ ? ПФ нищо човешко и значимо досега не е свършил , само скандали за медийно отразяване , за "патриотична" реклама и празен шум, молим ви Намалете си Децибелите, не ви вярваме и додеяхте ни вече. Мургавелкото се е оградил с тотално дискредитирани съветници , изритани от СДС и отвсякъде , но интимно близки на СЕДЕРАСКАТА му душица черна , и детската си мечта изпълни , стана сайбия на Раковска 134 . Валерко дундурка ромите , нищо не дава да се издума за промени в законите и наредбите , нищо не пипна в нормативните документи за незаслужените им привилегии за над 4 милиарда годишно и извършва Геноцид над българските герои, военноинвалидите . Краднаха им санаториума в Поморие , ремонтираха го като за хотел ,чакащ новият му собственик да го лапне , посягат всеки месец над лекарствата им , после и тях самите ще ги обяват за несъществуващи според новите промени на наредбата за ТЕЛК. Само злоба и дребнавост у вас , лицемери , лапачи и демагози от ПФ , презиращи електората си , наричан от вас лумпени и олигофрени
  • 5 Геноцид за Военноинвалидите

    1 1 Отговор
    ПФ , презиращи електората си , наричан от вас лумпени и олигофрени , щото са гласували за вас ли ?! Марш , да водите гейпарада . Там е мястото ви , национални предатели ! Когото след 1990 година патриотите ги тероризираха , гонеха от работа , тях и техните семейства по списък , вие си поменувахте в СДС и ПОДКРЕПА , сбирахте като първи роми ,скраб от военните поделения на родителите и заводите , пишехте в Демокрация пасквили срещу национализма и патриотизма , за великият браД ЮеСеЙ , кютихте си кротко и гласувахте в Парламента , в листите на СДС и громяте патриотизма , като последно убежище на комунизма и негодниците. Спрете се Негодници , да не ви спрем, ние патриотите . Помним , знаем и кътните ви зъбки червиви . Да не излезе истината за вас , какви сте жалки негодници , хамелеони , въжеиграчи и лапачи . Мълчим , за да не петним името "патриот", каквито вие не сте . Като разкрием истината за вас , ще пострада и патриотичната идея , която узурпирахте. На война , като на война , вие започнахте Геноцида над над инвалидите ... Ще ви отговорим с факти и документи за вас , и никак няма да ви хареса , въпреки че сте с ампутирани срам и съвест .
  • 6 Гост

    2 1 Отговор
    Благодари им че му дадоха картбланш да си крадне комисионната
  • 7 Лъжи

    0 1 Отговор
    Оплетоха кошницата на ГРОБ за 10г. Ще ползваме старите МИГ, не че са лоши, ама от тях не летяха ли само 2? И не, няма турци да ни облитат, с 2 самолета ще ни пазят перфектно. В жалкото ни военно министерство дори няма да разберат кога някой лети над въздушното ни пространство, какво разузнава и какви отрови хвърля. Те нямат никаква техника, не само, че не могат да вдигнат и 2-та МИГ-га. Важното е, че 10г. няма да се охарчат за самолети и парите за обръчите на тиквоча ще си текат. А след 10г. я камилата, я камиларя, то държава дали ще има и вече говори за Ф18, които тогава ще са морално остарели, не че и сега стават и пак, ако изобщо, ще се купува скраб на някой, който ще си обновява въоръжението, а ние ще си ремонтираме ли, ремонтираме, остаряла и небоеспособна техника. Ех, Каракачане, Каракачане, как им играеш по свирката на гербавите мафиоти. Един истински патриот има в момента, в тая държава и това е Президентът Радев. Че и от самолети разбира. Беше уредил модерни, съвременни изтребители Грипен и щяхме да ги получим навреме и всичко по ремонт и договори и взаимоотношения беше изпипано. Ама не, нали Боко трябва да извади пари, а той от държавен интерес не се интересува, само от личните си мафиотски схеми. Та си скъсаха задниците да провалят проекта, то добре, че и нестинарката Цвъки не можа да ни уреди с ръждясалите, израелски Ф16. Не за друго, сигурно и толкова пари са се видяли много на мутренският му бос. И завалията Каракачан воевода оплетоха в интри
  • 8 Геноцид за Военноинвалидите

    0 0 Отговор
    Партия СКАТ да води Гейпарада . Хетеро съм , иначе щях да навървя на подвижната ми рамка "Сите СКАТаджийски отрепки -аджиДанчета , Керанки, Далаверки ,Касапки ,Яйчници , Михуювци и тем подобна гмеж..Най- големите пее...рази на света са бардамите от СКАТафкиният бардак . Всички качествени личности я напуснаха след скандал с деребея Баравски .Останаха лицата - гъзове , скляпащия и учуден като полу ...не знам какъв си Даниелчо , като да е зъвършил с тройка по милост ,помощно училище за идиоти , останаха и станаха дупетати отрепки , които са на опашка да облизват уя на техния АЛФА -джендър Хаяско -льоГранде далаверито . Патреоти сЪ, душЪ давЪт , но чужда душа . На чужди души душманине . Валерко води война срещу "тарикатите"-военноинвалиди" . Това са останали 2100 човека , осакатени и разболяни в Задължителната родната казарма и 2000 души военнопострадали - родители , деца и жени на убити войници в Задължителната родна казарма Заедно с роднините , копелето Горанов и далечният му уйко му Онаниев започнаха полека и всеки месец да спират или заменят с непотребни генерици , лекарствата които отпуснаха министърката на здравеопазването Деси Атанасова от ГЕРБ и Корнелия Нинова от БСП. Всеки ден военноинвалидите биват изненадвани с липса в списъка на Здравната каса за военноинвалидите , на жизнено важни за тях лекарства , давани им с намаление , заради отнетото им на 20 години здраве и заради огромните им пенсии от 130 лева месечно, отпуснати от душа и сърце от "мислещ
  • 9 Геноцид за Военноинвалидите

    0 0 Отговор
    Партия СКАТ да води Гейпарада . Всички качествени личности я напуснаха след скандал с деребея .Останаха лицата - задници , скляпащия и учуден като полу ...не знам какъв си Даниелчо , като да е зъвършил с тройка по милост ,помощно училище за идиоти , останаха и станаха дупетати отрепки , които са на опашка да облизват уя на техния АЛФА -джендър Хаяско -льоГранде далаверито . Патреоти сЪ, душЪ давЪт , но чужда душа . На чужди души душманине . Валерко води война срещу "тарикатите"-военноинвалиди" . Това са останали 2100 човека , осакатени и разболяни в Задължителната родната казарма и 2000 души военнопострадали - родители , деца и жени на убити войници в Задължителната родна казарма Заедно с роднините , копелето Горанов и далечният му уйко му Онаниев започнаха полека и всеки месец да спират или заменят с непотребни генерици , лекарствата които отпуснаха министърката на здравеопазването Деси Атанасова от ГЕРБ и Корнелия Нинова от БСП. Всеки ден военноинвалидите биват изненадвани с липса в списъка на Здравната каса за военноинвалидите , на жизнено важни за тях лекарства , давани им с намаление , заради отнетото им на 20 години здраве и заради огромните им пенсии от 130 лева месечно, отпуснати от душа и сърце от "мислещата" за тях и "състрадателна държава" България. За всички има пари , само за осакатените в задължителната до 2006 г. казарма , пари и реални грижи НАНАЙ . Щял да пести валери от инвалидите 500 милиона , та да дадял на пенсионерите .На кои пенсионе
  • 10 Геноцид за Военноинвалидите

    0 0 Отговор
    Партия СКАТ да води Гейпарада . . Патреоти сЪ, душЪ давЪт , но чужда душа . На чужди души душманине . Валерко води война срещу "тарикатите"-военноинвалиди" . Това са останали 2100 човека , осакатени и разболяни в Задължителната родната казарма и 2000 души военнопострадали - родители , деца и жени на убити войници в Задължителната родна казарма Заедно с роднините , копелето Горанов и далечният му уйко му Онаниев започнаха полека и всеки месец да спират или заменят с непотребни генерици , лекарствата които отпуснаха министърката на здравеопазването Деси Атанасова от ГЕРБ и Корнелия Нинова от БСП. Всеки ден военноинвалидите биват изненадвани с липса в списъка на Здравната каса за военноинвалидите , на жизнено важни за тях лекарства , давани им с намаление , заради отнетото им на 20 години здраве и заради огромните им пенсии от 130 лева месечно, отпуснати от душа и сърце от "мислещата" за тях и "състрадателна държава" България. За всички има пари , само за осакатените в задължителната до 2006 г. казарма , пари и реални грижи НАНАЙ . Щял да пести валери от инвалидите 500 милиона , та да дадял на пенсионерите .На кои пенсионери , защо забрави военноинвалидите , да не са били на купон в казармата , държавата са пазили .Сега щели отново да въвеждат казарма , да им пазят награбеното , ай сиктир бе катили . Това , което не успяха Враговете ни от близката чужбина, ще го направят лъже патреотите от СКАТ. Най -много им приляга на мисленето и поведението , да са лица на
  • 11 Геноцид за Военноинвалидите

    0 0 Отговор
    Ще защити ли Каракачанов военноинвалидите на ,които гадната компания , ОПГ на симеонов , Горанов , Онаниев реже лекарствата в списъка за тях , изготвен от министър Даси Атанасова , заменяйки ги с скъпи генерици от световно неизвестни компании, които лекарите отказват да предписват .Корехция та срънка. Напълнили са списъка с антибиотици , со които човек може да не опре години, а са махнали уникални , животоподържащи ,качествени препарати за хронично болнивоенноинвалиди .махнали са ги за да си спестят пари за потребни , а са увеличили с 2пъти неизползваеми генерици с неизвестни производители за да имитират грижа.Списъкът от 650 е нараснал на 1205 , но военноинвалидите са неприятно изненадани от липсата на животоподържащи лекарства , които нямат възможност да си купят с пенсиите от 130 лева това ако не е геноцид , какво е ?!разтуриха къща , направиха колиба. Досвидяха им се на "патриотите"разходите за 2000 ВОЙНИЦИ ОСАКАТЕНИ И РАЗБОЛЯНИ В ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА КАЗАРМА до 2006г., за 2000 родители, деца, съпруги на УБИТИ В ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА казарма ВОЙНИЦИ.С ПРОМЕНИТЕ В ТАРЕДБАТА ЗА ТЕЛК ще ликвидират категорията Военноинвалид и Административно ще ги обявят да здрави .Това , заради болната амбиция на Симеонов ,Горанов , Ананиев да пестят пари от болните и защото си мислят, че са осакатени хитреци , нямащи право на живот ,и защото не са красиви и са болни , да умират.Горанов , виж майка си като посягаш на живота на военноинвалидите, съвест имаш ли ?
  • 12 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    При този харчлък, това правителство има ли нужда от социален министър ??
    Правилно си е подал оставката човекът !!!
  • 13 Суйо

    0 0 Отговор
    Той затова Караката изпил 25бири на 6.05. след парада. От гордост!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове