Last news in Fakti

10 Юни, 2018 19:21 1 866 22

Пленумът на БСП: Борисов е провален!

  • бсп-
  • пленум-
  • корнелия нинова

Обявиха, че подкрепят идеята за модернизация и превъоръжаване на българската армия

Пленумът на БСП: Борисов е провален! - 1

Министър-председателят Бойко Борисов се е провалил и в трите си мандата. Тази позиция заяви соцлидерът Корнелия Нинова по време на заседание на Националния съвет на БСП, цитирана.

Нинова скочи, че Борисов не е успял нито в мисията си да залови престъпниците, нито при строежа на магистралите, нито в обединението.

"През първия си мандат Борисов бе отмъстителят, който обещаваше да вкара в затвора всички престъпници и виновници за кражбите на прехода. Нищо такова не се случи. През втория си мандат бе строителят на магистрали и пътища. От доклада на Световния икономически форум за качеството на инфраструктурата става ясно, че пътищата в България са по-лоши, отколкото в Танзания, Алжир и Мали. В проучването страната ни е поставена на 93 място по качество на пътищата. И тази мисия на Борисов не е изпълнена", ядоса се лидерът на червените.

По думите ѝ настоящата роля на премиера като обединител на Западните Балкани и Европа и Русия също не се реализира.

"Днес той е в ролята на обединител - обединява Западните Балкани, обединява Европа с Русия, а не може да си обедини министрите в собствения си кабинет - Валери Симеонов обвинява Ангелкова в корупция и сезира главния прокурор, а българският народ е по-разединен от всякога", акцентира Корнелия Нинова.

БСП обаче са готови с алтернатива - "Визия за България". Социалистите ще представят визията си на 21 юли на национално съвещание. По проекта работили и експерти, които не са част от партията. Визията включвала и предложения на учените от БАН.

Измамите на митниците също тревожат соцлидера. И в тях тя вижда неуспеха на министър-председателя.

"Времето показва истината", отсече Нинова и добави, че по време на вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха акцент на левицата. Те получили критики за липса на аргументация.

"Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова.

Социалистите отделят 2 млн. лв. за телевизия

Близо 2 млн. лв. е бюджет на БСП за създаването на партийна телевизия.Това заяви пред журналисти депутатът от БСП Филип Попов преди началото на националното заседание на партията.

На него членовете на левицата обсъждат възможността за създаване на медията. Обективна телевизия, искат социалистите.

Бюджетът за стартирането на телевизията на БСП е около 2 млн. лева и това е един дългосрочен проект.

Попов сподели, че темите, които се обсъждат по време на заседанието са в областта на пълната политическа обстановка, проекта за модернизацията на българската армия и въоръжените сили и създаването на партийната телевизия.

Той посочи, че политиката на левицата е последователна по отношение на модернизация на българската армия и това право на мнение няма да се промени. По отношение на вътрешните референдуми, Попов отбеляза, че по време на пленума на партията ще се обсъдят правилата за участие в референдуми, начинът на гласуване и процедурите.

На въпрос как оценява резултатите от политика на лидера на БСП Корнелия Нинов, Попов заяви, че откакто тя е начело на БСП, партията е реанимирана, тя е опозицията, удвоени са народните представилите и с кандидатура, издигната от партията, се избра президентът на България. "Това е огромен успех, като се има предвид предишното състояние на БСП", констатира социалистът.

В БСП няма вътрешна опозиция за модернизацията на армията

Със 72 гласа за, 2 против и 1 въздържал се Националният съвет на БСП прие на днешното си заседание по принцип позицията за подкрепа на модернизацията на българската армия и възложи на Съвета по външна политика и отбрана да я допълни с направите от членовете на Пленума предложения. Те ще бъдат включени в окончателния вариант.

Предложената позиция подкрепя проектите за модернизация на българската армия при условие, че разходите за отбрана не надвишават 2 % от БВП, и реализирането й се осъществява посредством офсетни програми и индустриално сътрудничество.

В приетата позиция се казва, че БСП ще настоява инвестираните средства за закупуване на ново въоръжение и техника да се върнат в България по примера на страни като Полша и Румъния. От БСП считат, че българската отбранителна промишленост трябва да заеме мястото си в процеса на изграждането, развитието и поддържането на отбранителните способности. В документа се подчертава, че български фирми трябва да се включат в процеса на придобиване на въоръжение и техника и в поддържането на платформите през пълния им жизнен цикъл. Изтъква се и все по-голямата необходимост да се търси трансфер на технологии, което ще осигури развитие на националната индустрия.

Документът още гласи, че процесът на придобиване на нови способности и модернизиране на българските въоръжени сили трябва да бъде осъществяван прозрачно, при пълен контрол и отчетност. В същото време, увеличените разходи за отбрана не трябва да отнемат от парите за здравеопазване, образование, социални дейности и всички други, системно недофинансирани сектори на българското общество. Според позицията това може да стане само с икономически растеж, борба с паралелната държава, независимо правосъдие и силни правоохранителни органи.

Твърдо против Истанбулската конвенция

Националният съвет на БСП застана твърдо зад лидера си Корнелия Нинова срещу ревизия на позицията по Истанбулската конвенция.

Това обяви Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро и съпредседател на Съвета външна политика, международна дейност, отбрана и сигурност към Националния съвет на партията. "Пленумът ни показа забележително единство и няма да има никаква промяна в нашата позиция. Това е тема, която среща пълно разбиране в по-голямата част от обществото и нашата партия", допълни той.

Социалистите са приели и декларация до ПЕС в подкрепа на българските превозвачи, съобщи след обсъждането на темата на пленума евродепутатът Петър Курумбашев. "Смятаме, че е особено важно БСП в този момент да представи своя позиция пред ПЕС", каза още той и напомни, че позицията може да бъде атакувана в залата на европейския парламент. Той изрази виждане, че въвеждането на дигиталните тахографи за ТИР-превозвачите трябва да се отложи до 2028 година. Международният транспорт е изваден от обхвата на директивата за командировани работници.

Нинова коментира и друга актуална тема - измамите в българските митници. "Времето показва истината. На вота на недоверие към управляващите проблемите със системата БАЦИС бяха един от акцентите ни. Тогава ни критикуваха, че не сме били достатъчно аргументирани. Сега, няколко месеца по-късно, доклад на ОЛАФ установява точно това - подправени данни и фиктивно преминаване на товари", обясни Нинова. Тя се позова на европейската служба за борба с измамите, че "в системата са били подавани данни за товари, които фиктивно преминават транзитно от Полша, Унгария, Германия, Франция, Литва и Словакия, за да достигнат Сърбия и Турция. Сръбската и турската страна са съобщили, че такива товари не са пристигнали на място. Разследването е обхванало 110 случая". Нинова припомни, че тогава именно от БСП са сезирали институциите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илич Санчес

    13 15 Отговор
    Борисов отдавана е провален обаче Корнелка нещо се ослушва и не му крои шапка.
  • 2 goni

    15 3 Отговор
    Корни! Вие сте двете лица на една и съща монета! Поне тук в България избора е по-малкото, или по-голямото зло! Ами, въпрос на избор!:)
  • 3 Да да

    26 9 Отговор
    Под вещото ръководство на БСП/БКП България има фалит 1965,фалит 1989,фалит 1997,криза от 2009,опит за фалит и криза 2013! Главни действащи лица - Тодор Живков,Андрей Луканов,Жан Виденов,СерГей Стани/падни/шеф,Пламен Ореховски! С неизменната подкрепа на фараоните от партията и братушките от СеСеСеРе/пРосия! И още се опитват да ни прецакат! Има ли нормален човек който да вярва на тази партия! Без значение кой и е лидер - резултатите винаги са плачевни!
  • 4 Бат Вальо

    22 7 Отговор
    Баба пита внуче:
    - Как, баби, блеят овцете?
    - Бе-е-е-е-е-е-е-е Се Пе-е-е-е-е-е .....
  • 5 тъп но богат

    10 16 Отговор
    Провален е но всички заедно му позволихме да стане милиардер е това е проблема !

    Коментиран от #6

  • 6 goni

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "тъп но богат":

    Лошо нема! Ти какво очакваш?! Някой бедняк ли да ни командва?!:) То, и Тръмп е милиардер, ама мисли за народа си! За какво мислиш че Европа орева орталъка?! Човека им каза право в очите"Няма да сме повече касичката, която ще ограбват!"
  • 7 ГАЛЕВ

    8 16 Отговор
    БОКО ТИКВАТА ЩЕ ГО ПРЕДАДАТ ТЕЗИ КОИТО ГО СЛОЖИХА НА ТОЗИ ПОСТ И ЩЕ ЗАВЪРШИ ТЪПО КАТО ТАТО.ТОЕСТ КАТО КОНЬ БЕЗ ИСТОРИЯ.ДАНО УСПЕЕ ДА ДАДЕ ОТКРАДНАТОТО НА РОДАТА СИ.
  • 8 onq s konq

    14 5 Отговор
    Крайно време е НА ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО НА БСП ДА БЪДЕ ПОТЪРСЕНА СМЕТКА ОТ ЕЛЕКТОРАТА ИМ за проспани политически възможности и пълна незаинтересованост относно реалния живот в България.ЗАЩО цели три пъти Борисов се проваля,а въпросното Ръководство не ПОЕ ВЛАСТТА НА СТРАНАТА?Впрочем след първата оставка на ББ властта буквално беше"натикана " в ръцете на БСП ...след което те с "дружни усилия" успяха лекомислено да я ПРОФУКАТ точно за година и няколко месеца.Е НЕ СТАВА ТАКА ДРУГАРИ!Първо си реформирайте Партията ОТВЪТРЕ-ИЗГОНЕТЕ НЕКАДЪРНИТЕ СИ РЪКОВОДИТЕЛИ и сложете читави хора на тяхно място,защото НЕ БОРИСОВ СЕ Е ПРОВАЛИЛ 3 ПЪТИ,А ВИЕ СТЕ СЕ ПРОВАЛИЛИ СЪЩОТО ЧИСЛО ПЪТИ ДА ПОЕМЕТЕ ДЪРЖАВНОТО КОРМИЛО!
  • 9 Бай село

    7 3 Отговор
    Ейййй много сте смешни бе,,не е вкарал никой корумпиран в затвора''' че то няма място в затворите за толкова много корумпирани от бсп бе другарко КУРНЕЛИЯ...ако щлибне и някой герберист бах мааму то ще трябва да преименуваме държавицата ни от БЪЛГАРИЯ на РАЙСКА БЪЛГАРИЯ....абе струвами се че скоро ще ви дойде времето несе натискайте за затвора толкова много...като гледам как всички прибягвате да духате на ПУТИН скоро ще ви пита какво правихте от 89 година досега..що унищожихте БЪЛГАРИЯ бе ...но като знам каква подла сган сте ще си лъснете партийните билети,,цитирам всички политици демократи и комунисти''' и ще обвините народа че е виновен а вие сте се дърпали и сте живели гладни и в мизерия и сте чакали ДРУГАРЯ ПУТИН ДА СЕ ПОЯВИ...
  • 10 Колев

    10 4 Отговор
    Другарко Курнелия от теб по голям провал има ли в политиката
  • 11 Трети

    4 4 Отговор
    ...Нине много зобиш кобилката , да не ...пукне..
  • 12 МАЙ

    6 1 Отговор
    Пленумя не чувствате ли, че това откритие е доста закъсняло или ви е удобно така. Борисов и ГЕП са отдавна провалени но вие сте много слаби, свити в ъгъла, все едно няма опозиция.
  • 13 Комунист на квадрат

    7 2 Отговор
    Борисов може да е провален в класацията , ама кака Кори пък не може да стигне до класацията въобще. Винаги горката е в 20 та глуха и там ще си остава .
    Че не става за лидер на държавата и комунягите разбраха но самата тя неще да се сети . Нямали кой да и каже че не става за нищо, просто няма такива качества . Човек без визия за бъдещето , без елементарни качества за управление на държава. Не всеки може да краде и да граби, а и парите не растят по дърветата.
  • 14 Коко

    5 1 Отговор
    Страшен коментар; те решиха?
    Винаги са били тъпи и упорити.
  • 15 Курнела

    1 1 Отговор
    Борисов да си ходи,ние обещаваме да крадем с 1процент по-малко от герб - Обещано
  • 16 месара

    1 1 Отговор
    другарката "истина" нинова продължава да се опитва някой да и повярва!
  • 17 Баш Майсторът

    2 1 Отговор
    Малко хора знаят,че Бойко е подготвян,за този пост,още докато е служил,като "фазан" в Плевен.И не той решава,кой,какво,къде.....Той е една пионка,това е.Че е пълен провал,то му личи.Цървул обувка не става,то трябва алъл за тая работа...
  • 18 Препатил

    6 0 Отговор
    Както комунист знае да краде , никой друг не може ! Ако някой иска да ме обори , да посочи поне 1 български олигарх ,който не е свързан с БКП и ДС !
  • 19 Perko

    3 1 Отговор
    Комунистите са много огладнели.
  • 20 Гост

    2 1 Отговор
    Курнелио народа казва кой е провален и кой не е. За вашата партия народа каза десет пъти, че сте се провалили. За къде се напъваш не разбирам.
    Към всички преяли депутати хората искат от вас да си намалите субсидиите и да си вкарате заплатите в нормална рамка.
  • 21 ВЕК

    1 1 Отговор
    Ее, кой му проваля програмите?? Кой вика асфалт не ядем?? Кой спира новите проекти като пуска жалби?? Кой вика дръжте кръдеца?? кой...........................
  • 22 Димитров

    0 0 Отговор
    ЗАЩО ВЪНШНИЯТ НИ ДЪЛГ надмина 50 МИЛЯРДА.......БСП като дойде на власт ще надмине 100 МИЛЯРДА..........ГЛАСУВАЙТЕ за БСП и ЛилиПутин
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове