Last news in Fakti

11 Юни, 2018 08:10, обновена 11 Юни, 2018 08:19 55 367 141

Рекордно поскъпване на горивата у нас

  • гориво-
  • горива-
  • автомобили

Най-високите цени на горивата у нас поддържа област Шумен

Рекордно поскъпване на горивата у нас - 1

Цените на автомобилните горива у нас поскъпнаха рекордно само в рамките на месец. По традиция те се увеличават в началото на летния сезон, но разликата спрямо същия период на миналата година и при бензина, и при дизела е значителна - с 20 до 30 стотинки за литър. Спрямо средата на май в първите две седмици на юни нарастването е със 7 - 8 стотинки за литър.

В края на миналата седмица средната цена в страната за масовия бензин А 95 бе 2.23 лв. за литър, а за дизеловото гориво - 2.25 лв. за литър. На някои бензиностанции цените на бензина достигнаха 2.34 лв., а на дизела подгониха 2.40 лв. В началото на миналия юни основните горива са се продавали между 2.02 - 2.06 лв. за литър, показва справка в данните за средните цени на горивата в България в информационната платформа "Fuelo".

Между 2.08 - 2.09 лв. за литър варираше средната цена на горивата у нас от началото на януари до средата на април. Покачването започна да се забелязва в края на април, когато имаше движение нагоре от 2-3 стотинки за литър. Както в. "Сега" писа тогава, освен традиционното за страната увеличение в началото на летния сезон заради по-голямо потребление, причина за скока в цените бяха и нарасналите котировки на цените на петрола на международните пазари.

В началото на май цените на петрола достигнаха до 74.44 долара за барел, а месец по-рано един барел се търгуваше средно за 62 долара. В края на миналата седмица средната цена на петрола се понижи до около 73 долара за барел.

Най-високите цени на горивата у нас поддържа област Шумен. Така например една от големите бензиностанции там предлага масовия бензин А 95 за 2.34 лв. за литър, а дизела - за 2.38 лв./литър. В този регион трудно могат да се открият цени под 2.30 лв. за литър, показва справка в платформата "Fuelo". Друга област с рекордни цени e Благоевград. Там основните горива се търгуват на цени между 2.25 - 2.30 лв./литър.

Като цяло най-високи са цените в Западна България. Областите Монтана, Враца и Ловеч са сред първенците по най-скъп бензин и дизел. В област Монтана например дизелът се намира на средна цена от 2.37 лв./литър.

В област Русе цената е с 18 стотинки по-ниска от средната за страната. Една от големите вериги бензиностанции в областта обаче предлага бензина за 2.27лв./литър, а дизела за 2.32 лв./литър. По-малките бензиностанции в Русенско обаче държат доста ниски цени - от около 2.04 лв. за бензина и 2.08 лв. за литър за дизела. В областите Варна, Добрич, Силистра и Ямбол също цените са по-ниски в сравнение с тези в Западна България.

Любопитно е да се отбележи, че при веригата бензиностанции на Веселин Марешки, които по традиция предлагаха най-ниските цени - дори и под 2 лв. за литър, също има увеличение. В София, например в края на миналата седмица бензинът в тази бензиностанция се продаваше на 2.06 лв./литър, а дизелът - за 2.08 лв./литър.

В Софийска област все още могат да се намерят и цени от 2.18 - 2.19 лв. на литър за основните горива, но като цяло поскъпването е доста осезаемо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    60 301 Отговор
    Искам да забранят и използването на АГУ и проблемът със задръстванията ще остане в миналото,90 процента от клошарите веднага ще закарат талигите си в пунктовете за скраб.

    Коментиран от #5, #18, #41, #42, #47, #61, #70, #71, #86, #100, #115, #118, #119, #124, #126

  • 2 Голям Слон

    102 101 Отговор
    Горивата не са скъпи. Ние сме бедни. Какво да кажат в Италия с дизел от порядъка на 1.8 евро? А там стандартът не е много висок. Но винаги има алтертаниви: градски транспорт, велосипод, ходене пеш. Или просто повече работа и доходи :-)

    Коментиран от #6, #32, #66, #83

  • 3 Воиводта от Чавдар

    249 11 Отговор
    Идва сезона на почивките и жътвата и се започва да се жъне яко от бедният Български народ.То не е само горивото,европеиски цени балкански заплати.
  • 4 YAMAHA

    209 8 Отговор
    Не зареждайте няколко дни и ще го намалят гафовете мръсни
  • 5 Бесен Язовец

    170 10 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    В София трябва да забранят и каруците с коне и ти ще се принудиш да ходиш паеш
  • 6 Alarak(the truth)

    81 10 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Каква алтернатива е да се потиш в тея жеги в градския, или да припаднеш ходейки пеш?

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    99 8 Отговор
    Бензиновите минават на газ, а дизелите на олио.

    Коментиран от #19, #108

  • 8 Голям Слон

    48 120 Отговор

    До коментар #6 от "Alarak(the truth)":

    А защо мислиш, че държавата е длъжна да ти осигури възможност да се предвижваш със собствен автомобил?

    Крайно време е да си влезне в ролята и да започне да регулира, а не да пълни пътищата с каляски от по 100-200 паунда или 500-600 евро, за които собствениците плащат по 50 лева данък и грам не ги подържат. Да направи курса за В кат. скъп и качествен. Да прекара всички кандидати през ДАИ за психотест и да удостовери, че същите са физически и психически годни.

    И нещата ще си дойдат на място. А като ти е горещо и градския транспорт не ти изнася - таксита с климатици бол! Или обади се на приятел/роднина.

    Коментиран от #22, #24, #50, #62, #64, #127, #138

  • 9 Ефтини сензации

    64 6 Отговор
    Е събират за море, яхти....
  • 10 ivan4o

    47 7 Отговор
    Ще оправят Българския народ! Продължавайте в същия дух
  • 11 Валентин Златев

    119 5 Отговор
    Хора не се сърдете ..........имам да правя хотел на морето и ми трябват пари. Благодаря за разбирането.......,
  • 12 Пешо

    99 43 Отговор
    Акциза в България е най ниския. Ако се изравнят акцизите с тези в Германия ще лъсне истнината, че нашите горива са най скъпите. Руската фирма ЛУК - ойл цеди милиарди от бедния народ, а после нямало пари за пенсии и лечение на децата. Да ви е честети руската любов.

    Коментиран от #76, #84

  • 13 Нещастници

    118 11 Отговор
    Акциза е виновен за текущите цени на горивата, не толкова цените на петролната борса. Повече от 2/3 от цената се дължи на акцизи и други ставки, потъващи в "държавния апарат". Как може Люксембург да няма акциз върху горива, цигари и алкохол? По-малко европейци ли са от нас? Не вярвам, там е създаден ЕС в днешния му вид. Минималната им заплата е 2000€, а литър бензин 0.9€, с една заплата можеш да закупиш 2200+ литра бензин/нафта, а тук 510/2.4=212 литра.
    Стандарта не е двоен, а десетократен. Ако имахме и ние държава като тях и при нас щеше да е така, но тук ако олицетворим държавата с карикатура, чисто и просто ще е изобразен един пробит джоб

    Коментиран от #95

  • 14 ХХХ

    64 3 Отговор
    Вчера на Петрол на околовръстното на Перник 2.50 дизела.. нещо им става на тези хора...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 гост

    49 10 Отговор
    Всичко зависи от правителството
  • 18 Читател

    65 4 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    И аз искам да забранят идиотските изказвания. Ама тогава трябва да мълчиш :)
  • 19 Доставчика

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Предлагам ГОРИВНО олио от Алкадин фуудс, Хепи, КФС и МкДоналдс. Екстра качество. Отработено! Сипваш и ..... караш ако можеш. Ниски цени, изгодни договори. Може и дългосрочно. Минава за биодизел, биогаз и биобензин и изобщо е "био-"нещо. Бий се, народе, днеска има утре няма! Който рабира - тука се спира!
  • 20 гост

    36 46 Отговор
    Това е щото руснаците са ни големи приятели и много ни обичат - та затова ни продават горивата по-скъпо от на германците ...

    Коментиран от #110

  • 21 гочето

    41 11 Отговор
    Нормално е да се вдигат цените лукойла няма само на загуба да бачка я! Те са ни братя (по големите батковци) щом са преценили ще плащаме по скъпи горива.Румънците им сипаха на лукойла.....ама на нас не ни стиска,да не ги разсърдим.
  • 22 Лелинчо

    29 5 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Време е да се "прЕдвижиш" към български правописен речник...

    Коментиран от #25

  • 23 гочето

    28 15 Отговор

    До коментар #15 от "планина витоша":

    Аааа сакън тука срещу русия не се пише.Ти ще си само някои платен соросоид!:)))))
    Къде си тръгнал бе братле на магаре ще обясняваш,че капаци му сложили:)))))да жули там в браздата...
  • 24 lava

    43 4 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Защото това е и смисъла на т.нар "обществен договор" - държавата да се грижи за добруването на населението чрез политиките, които прави. Да разработва и управлява по най-добрия възможен начин източниците на природни богатства, които са НА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ, да прави обстановката благоприятна за инвестиции - и на местните и на чуждестранните компании, без да превръща народа си в роби и още няколко други неща, но твоят коментар ми подсказва, че си от хората, които благодарение на труд или късмет или комбинация от двете живееш с по-висок стандарт и гледаш с презрение на тези с по-малки възможности от твоите. Ти смяташ, че всеки си е получил това, което е заслужил - едните на кола, а другите на рейс, само че в добре управляваните страни всички имат или могат да си позволят да имат кола, просто едните се возят на чисто нов мерцедес а другите на чисто нова киа. Това трябва да е стремежа на всяка държава - да доведе икономиката си до такова положение.

    Коментиран от #29

  • 25 Голям Слон

    29 9 Отговор

    До коментар #22 от "Лелинчо":

    Случва се да допусна някоя и друга грешка в бързината. За това ли ще се захващаме? Не е ли по-важно съдържанието? Печатни грешки има и в книгите. Това не ги прави по-малко ценни. :-)

    Коментиран от #28

  • 26 Истината

    35 0 Отговор
    Разбира се, че ние ще поведем хорото. Спекулацията в България е на ниво. Трябва само да лапат, и да лапат, и да лапат.
  • 27 слави

    32 1 Отговор
    А някой има ли логично и нормално обяснение защо цените на горивата са различни в различните градове ?
    Става въпрос за едни и същи вериги бензиностанции.

    Коментиран от #30

  • 28 Лелинчо

    13 6 Отговор

    До коментар #25 от "Голям Слон":

    ОК, просто повсеместната неграмотност все повече ми боде очите... Хубав ден!
  • 29 Голям Слон

    44 16 Отговор

    До коментар #24 от "lava":

    :-) Комунизмът приключи отдавна в България. Принципът за равенство отдавна го няма. Не може аз да съм с основно, а ти кадърен вишист, но и двамата да получаваме по 300 лева. Държавата ти е осигурила някаква сигурност, спазва ти конституционните права, а оттам нататък си е лично твоя работа какво ще правиш, как ще живееш и по какъв начиш ще се транспортираш :-) Има ли градски транспорт? Има. Влакове, автобуси, маршрутки, таксита - на корем! Е, да, всеки иска да си сложи гъзето в кола и да стигне от т.А до т.Б. Всеки иска равна магистрала без трафик, че и с маркировка. С нови бензиностанции и места за почивка. Но както вече написах, държавата е направила достатъчно. Имам три автомобила. Всеки един от тях е в гараж. Преценям къде отивам и дали са ми необходими. В общия случая се движа със скутер или велосипед. Ако целта е до 2 км - пеш! Но колко са като мен? Ако има начин повечето с колите ще влезнат в магазина. След това защо имало насилие по пътищата, затлъстели хора, трафик и мръсен въздух. Но както виждам, малцина разбират какво точно им пиша.

    Коментиран от #34, #43

  • 30 Отговорител

    19 0 Отговор

    До коментар #27 от "слави":

    Да - различават се по транспортните разходи (отдалечеността от доставчика) и количеството вода, добавено в горивото "в движение"...:)
  • 31 123;)

    22 3 Отговор
    Всенародния доброжелател,изглежда вече му писна да милее за бъларите!Много преди увеличението,беше стопена разликата в цената до няколко стотинки!Варненските мутри пробутаха Марешки в парламента чрез циганите ,и много скоро ще им сърбате попарата!
  • 32 Калин

    21 16 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Качвай се на велосипОда и не ръси акъл, който очевадно нямаш. В Италия дизелът е по-евтин от тук, 1,8Е освен на крайбрежието в Монако да е.

    Коментиран от #33, #129

  • 33 Голям Слон

    19 9 Отговор

    До коментар #32 от "Калин":

    Онзи ден се прибрах от Италия :-)
    На магистралата под 1.74 няма. В населените места по малките бензиностанции е около 1.55. В евро, разбира се.
    А на велосипед се качвам, когато трябва. Прочети поста ми няколко мнения по-горе.
  • 34 Иван

    31 18 Отговор

    До коментар #29 от "Голям Слон":

    Имал бил 3 коли и стоели по гаражите? Еми продай ги бе балък, за кво даваш пари за данъци, граждански и винетки, щом като караш колело по тротоара и пукаш гумите на линейките? Аман от изветрели психари в тая държава. С умрелия двутактов скутер тровиш въздуха повече от един самосвал, крайно време е да вземат да проверяват двуколесните на ГТП с газанализатор и шумомер. Нали се сещате колко ще минат прегледите- 0

    Коментиран от #35, #90, #101

  • 35 Голям Слон

    13 22 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    Мога да си позволя три автомобила - имам ги. Няма да казвам какви са, че съвсем ще ме сметнеш за шаран. Но умирам да тровя въздуха на завистниците с тях. 26 цилиндъра общо за трите :-)))) Не знаех, че t-max-а е двутактов. Добре, че са тролове в коментарите, че да ми открехнат очите какъв захлупен идиот съм.

    Коментиран от #37, #39

  • 36 фау ве

    56 1 Отговор
    Добре бе, хора, за кво спорите за глупости!?
    НА всеки му е ясно, че ни таковат всяко лято с по-скъпи горива!
    Това означава, че има МОНОПОЛ, КАРТЕЛ и МАФИЯ, защото измисления регулатор не си върши работата, както и има доказателства за връзки между управляващи и производител на горива в България!
    С една дума КАКВО ПРАВИМ по въпроса, ще стоим, като овце да ни стрижат или ще се размърдаме малко и ще направим нещо по въпроса!
    Знаете, от къде идва жегата, нали?
    Аз предлагам, да спрем да зареждаме, всички заедно, никой да не припарва до бензиностанциите. можем ли да го постигнем и да бъдем единни, БЪЛГАРИ?
  • 37 Иван

    24 16 Отговор

    До коментар #35 от "Голям Слон":

    26 цилиндъра якооо. Добре, че са анонимните коментари, че да има къде мечтите на душевноболните да оживяват. Познавам хора, които наистина имат 3 и повече расови коли и повярвай ми, никога няма да се качат на скутерче или колело. Отделно грам не ги вълнува какво пише по сайтовете, ами си правят парите и си живеят живота. Айде стига толкова, че нямам като някои милионери с 260 цилиндъра в 30-те гаража цял ден за губене. И много поздрави на Питър Пан.

    Коментиран от #40

  • 38 информация

    22 0 Отговор
    малко полезна информация за колегите, вчера на shell Сл.Бряг заредих A95 vpower на 2,44 лв.
    За справка в shell Ямбол, цената е 2,30 лв.
    Поздрави!
  • 39 гост

    12 6 Отговор

    До коментар #35 от "Голям Слон":

    Ти , и една ако имаш пак ще е добре.
  • 40 Голям Слон

    24 16 Отговор

    До коментар #37 от "Иван":

    Хора, като мен не познаваш. Това мога да ти го гарантирам!!! Всеки може да пише и приказва каквото му е на сърце. А другите да вярват или да не вярват.

    През оная работа ми е за цената на горивата и продуктите. Ако нещо не мога да издържам: автомобил, имот или нещо друго, просто променям начина си на живот. Продавам, отдавам под наем, вадя допълнително пари и не лежа на кълките си в очакване на това, държавата да направи цената на тока, парното и горивото достъпна за моя джоб. Искахме Европа - получихме я! Сега гъзина да ни е яка.

    И не виждам никакъв проблем в това да имаш три автомобила и да предпочиташ скутер, велосипед или ходене пеш. Ама западняците са така. Само ние тук си мислим, че като започнеш да взимаш малко повече пари и трябва да не ставаш от колата. Но и крайният резултат е видим. Просто трябва да имаш очи да го погледнеш.

    Коментиран от #46, #49

  • 41 Бай Тошо

    40 8 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Благодарение на АГУ-то дишаш малко по чист въздух, с което не могат да се похвалят много страни по света
  • 42 Гост

    29 12 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    По-голяма тъпотия не съм чувал.Колите на газ най-малко замърсяват въздуха.
  • 43 lava

    6 2 Отговор

    До коментар #29 от "Голям Слон":

    Отлично разбирам какво казваш, само смятам, че в 21 век най-ниското ниво трябва да е малко по-високо и на всичкото отгоре смятам, че това е напълно възможно ако управлението е добро. Има достатъчно "капиталистически" страни които са го постигнали, което показва, че е възможно.
  • 44 СссереМ

    12 17 Отговор
    На който му е скъп бензина да се вози с градския транспорт,ама нали всички са тежкари и трябва да изтипосат 20 годишната катафалка на паркинга пред панелката,а че броят стотинките за газзчицата е друг въпрос.

    Коментиран от #48, #78

  • 45 МАК

    25 2 Отговор
    Абсолютни боклуци ! Кога тъпата държава ще направи сериозен контрол върху качествата на скапаните Боклукойл горива?? Я отворковците да кажат - я сипете на колата си гориво от ОМВ- Австрия или АРАЛ Германия гарантирам че няма да познаете колата си!!!
  • 46 фау ве

    32 1 Отговор

    До коментар #40 от "Голям Слон":

    Не може да разсъждаваш по тоя начин, нали и ти живееш в България, едва ли не те интересува, дали държавата ще заприлича на кочина или не?
    Не е въпроса дали цените са непосилни, а защо ги вдигат изкуствено, това е проблема, проблемът е, че няма свободен пазар, няма реална икономика, а всичко е сив сектор или измама и кражба.
    Искам да живея в свободна и нормална държава, в която има силно гражданско общество, спокойствие и сигурност, не в кенеф и постоянно да се чудим, какво ще стане утре, кой ще те обере или открадне колата, спестяванията, пенсията и какво ли още не!
    Не искам мафиоти във властта! Мафията няма място в управлението на държавата!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 фау ве

    37 0 Отговор

    До коментар #44 от "СссереМ":

    Всеки сам избира как да живее, според потребностите си, а защо са ни такива възможностите е ясно на всеки!
    Колата е необходимост, не средство за гъзария, макар, че има и много такива хора, които избиват комплекси на пътя.
    Факт е, че хората са бедни и това могат да си позволят, не , че не искат да сменят 20 годишния кенеф за чисто нова кола.
    Защо само ние българите се делим, съдим и подиграваме един на друг не ми е ясно, може би, защото ни е такава народопсихологията, навярно!?
  • 49 Гъши Салон

    7 5 Отговор

    До коментар #40 от "Голям Слон":

    кулилото с колко биела е охлюв
    ?
  • 50 Дизел

    29 3 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Голям слон с малко мозък! След като плащаме данъци, независимо каква сума, но плащаме, трябва да знаем за какво! Ако си толкова сляп , че не виждаш как ограбват българина, по добре си мълчи и не пиши простотии. Живееш в някакво миноло време, или в друго измерение. Държавата трябва да изпълнява своите функции, да работи за благосъстоянието на народа в тази държава а не да го краде и някой да стават милиардери за наша сметка.
  • 51 навит

    36 0 Отговор
    Ако наистина поне 30% от шофьорите на лични автомобили спрат да зареждат за десетина дни мисля, че загубите за търговците ще са по-големи отколкото печалбите за цял сезон от поскъпването.
    Защо наистина не се обединим и да им покажем кой живее в тази държава ?

    Коментиран от #53

  • 52 Маличка

    4 18 Отговор
    Аз съм подсигурена. НЕ мисля за цените на горивата друг се грижи за това нещоо ;**** Уникален партньор си имам все така да ме глези и да ме качва на 7то небееее.

    Коментиран от #54, #67

  • 53 Вуте

    11 1 Отговор

    До коментар #51 от "навит":

    Язе съм "ЗА", ам де да знам Нане чо че чини...?
  • 54 Съдията

    18 2 Отговор

    До коментар #52 от "Маличка":

    1. Русо гладно нема, и
    2. Богат грозен нема.

    Коментиран от #55

  • 55 Маличка

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "Съдията":

    Хахаха
  • 56 брутален нерез

    10 4 Отговор
    Хора няма смисъл да се оплакваме, човека биг бос просто е решил да си кипи нова яхта. И той душа носи.
  • 57 Петър

    10 5 Отговор
    Красавци и красавици. Литър дизел на едро в момента е 2.05 в лукойл и другите рафинерии. Това е бизнес и има своята бизнес логика, с 3 стотинки на литър както искате всички вие - не може да се плащат - ток, вода, заплати, осигуровки, ремонти, застраховки, маркетинг и развитие. А държавата бай дъ уей, без да прави нищо ви прибира по 1 лев на литър .....
  • 58 Станислав

    20 2 Отговор
    Абе кви са тия папагали, където в коментарите си разделят народа на еди какви си и еди какви си...Вие ли ще определяте, кой ще кара автомобил и кой не?? В днешно време на хората е необходим личен транспорт, повече от колкото преди 15-20 години и то е най-вече за по-бърза мобилност, а не за показност (вижте ме каква кола карам...). Примитивно мислене, с тая логика до никъде няма да стигнем.
  • 59 Балачоровци

    17 0 Отговор
    Айде господа тъпите служители изпъчете мазните космати гърди и дебелите мазни задници и кажете как не ви бутат цените.Как може да си го позволите и после като се приберете вкъщи треперете за кредита и яжте спаружения кашкавал от хладилница.ПроЗти народе малко ви е кекса повече да ви клатат във въздуха да ви е по готино.
  • 60 До Голям слон

    7 2 Отговор
    Ти наистина си тъп и голям слон...
    Държавата е длъжна да ти осигури ниски горива и да може бе да си шофираш
    Все пак ние ги избираме редно е да ни върнат услугата
    Обаче за психо тестовете съм съгласен
    Обаче да са качествени а не набързо проверени
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Гост

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    По твойте коментари разбирам че поскъпването на горивата е само за лични автомобили. Да но и за сужебните важи поскъпването, а от там поскъпване на всички стоки и услуги. А относно градския транспорт, той е развит само в големите областни градове. Тия в малките да го духат нали?
  • 63 ТъпНарод

    17 5 Отговор
    Най-тъпата алчна лакома меркантилна нация роби до гроб тъпи селяни невъзпитани глупаци дриплиовци клошари.ТОВА Е БЪЛГАРИНА НАВЕДЕНА ГЛАВА НИСКО ДОЛУ В ЪГЪЛА ОБЛИЗВАЩ ПРУСТИ ОТ ФЕКАЛИЙТЕ НА СВЕТА.МАНГАЛИСТАНЦИ СМЕ.

    Коментиран от #65

  • 64 Биг

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    По твоята логика - колкото по-скъп автомобил, толкова по-здрав. Имам новина за теб: старите коли са по-здрави. Окачването е евтино и се сменя при най-малкия проблем. Половината аудита и мерцедеси се движат с разбити шарнири и носачи. Като чуят 1000 лева за предница и бягат по моргите да вземат нещо, което "да изкара" малко.

    Коментиран от #89

  • 65 фау ве

    17 3 Отговор

    До коментар #63 от "ТъпНарод":

    Да добавя само:
    Българинът е най-комплексирания човек на Света, гаранция!
    Бил съм почти по цяла Европа и никъде не съм срещал подобни балкански субекти, ама никъде.
    Взимат си големите заплати европейците и си купуват нови коли, карат 4-5 години и ги сменят за по-нови, само в Бълхария, страната на мутрите и кучетата е пълно с комплексари, които, ако не карат немски премиум кенеф, не могат да живеят, това им е мИчтата, селска. След това се хвалят, че карат мИчтата на живота си и са постигнали всичко и там някакви левчета за гориво не могат да ги съборят, нищо, че курникът гори 20 на сто в града, важното е да ги мислят за патрони.
    Тоя народ наистина не заслужава свободата си, трябваше още да сме под турско робство, да ни е по-спокойно.
    Роби сме и тва си е, такова ни е и мисленето, за това ще ни клатят до спукване с най-тъпите и елементарни схеми.
  • 66 Вальо

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Ти пък къде в Италия видя дизел за € 1.80 ?
    Дизел в Италия €1.30-1.52.
    https://www.prezzibenzina.it
    А за градския транспорт не ми говори,защото по евтино излиза с кола,която дори и да харчи 12-13 на сто градско.
    Самоковския боклук Фандъкова докато вдига цените на билетите няма да има полза.
    Единствената полза е това,че краде тя и всички боклуци около нея...
  • 67 КОЛЧО СЛЕПЕЦА

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Маличка":

    Случайно в един сайт ...никът да Ви беше MEGI ???Ako e така...поздрави !
  • 68 Петроф

    10 2 Отговор
    Абе хора бензина е евтин.Несе оплаквайте.Оставете олигарсите да вземат малко печалба че като гледам са все на загуба.

    Коментиран от #135

  • 69 Алфа Ромео

    17 1 Отговор
    Поне да имаше качество, то двойни стандарти пак, храни, гориво скъпи боклуци. Европа ни таксува като втора класа хора, миячи на чиниите им и берачи по полето на зеленчуците им, да ни е честита Еуропата....
  • 70 Гост

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    А ти гей ли си?

    Коментиран от #79

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 МДПК

    10 1 Отговор
    На българина когато му е скъпо му е добре и колата пак няма да си спре.Никой не се противи на новите цени, тук таме някой в някой форум.Е тогава да си кажем честито.
  • 73 ггггг

    10 0 Отговор
    Някой забеляза ли че докато за последните 6 месеца дизела и бензина поскъпнаха с 20 стотинки на литър, пропан-бутана падна с 10. Нал уж все от едно място идват и двете?

    Коментиран от #81

  • 74 Пурко

    6 1 Отговор
    Безплатно за еврогейци: Газ от Г.з!
  • 75 ТОЧКАТА

    7 0 Отговор
    ,,Невидимата ръка,, на пъзаръ се разфуча и развилня...интересно по кой точно ,,закон,, на пъзаря.Време за обилна жътва под ,,втренчения,,поглед на стадото и обилните мнения на пазарните фундаменталисти-- от агенции,институти,НПО,фондации...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Маличка

    2 0 Отговор
    Късааай хвърляй продадено на тебе скъсай го докрай.Всеки минус става плюс . Търсиш ли си белята, ти ли си тариката? Питам просто ей така
  • 78 klimbo

    1 0 Отговор

    До коментар #44 от "СссереМ":

    голям слон - "голям "" го вади !
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 патриотъ

    16 1 Отговор
    Всеки народ си заслужава управниците и съдбата!Сирия след такава война ще се оправи и ще стане нормална държава,но ние никога!Жалко за 13 вековните мъки да се запазим като народ и държава!Струваше ли си?!Последните 30 години доказват,че не!
  • 81 СссереМ

    1 21 Отговор

    До коментар #73 от "ггггг":

    Пропан-бутана трябва да бъде забранен,това е жива бомба,що народ изгоряха в произшествия не е истина.
  • 82 СссереМ

    7 2 Отговор
    Невероятно точен коментар,само с малка забележка-хората на запад освен че карат нови автомобили не спират да използват и градския си транспорт,а в Холандия велосипедите са на особена почит,само тук Ганьо трябва да си покаже "новата" 20 годишна кошара на газчица и да реве в кво задръстване е бил.
  • 83 ITALY

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "Голям Слон":

    Стандарта в Италия не бил висок ? Ха ха ха ....особено в Рим,Торино и Милано е един от най- ниските с ЕС:)

    Коментиран от #116

  • 84 Знаещ

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Пешо":

    Защо лъжеш? ОМВ и Шел си внасят горивата и не продават по-ниско. Явно не е виновен Лукойл. Ако ОМВ пуснат много по-ниски цени всички дори и лукойл ще ги последват. Но нашите западни приятели не желаят. Ето ти част от интервю на ОМВ: “Раду Капрау е директор верига бензиностанции ОМВ България.

    - Г-н Капрау, откъде се доставят дизелът и бензинът, които се продават в бензиностанциите на ОМВ в България?

    - ОМВ оптимизира веригата на своите доставки. Това означава, че на българските бензиностанции ние предлагаме продукти от Австрия, Румъния и местно производство“

    Коментиран от #103

  • 85 Без майтап

    11 1 Отговор
    Даа..малко сметки..,в Европа-2000€минимална., София-1000€ да кажем..,а в провинцията 250€ някъде и по малко..и карай таралясника с нафта-2.50.. или яж мръвка за 8-9лв..,мда..това е положението!!!
  • 86 Алфа Ромео

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Комунистически паразит ояден, ша дойде и твоя час някой ден и парите няма да ти помогнат......
  • 87 Гого

    9 2 Отговор
    Нормално за Герб има ли нещо което да не се увеличава освен заплатите стоят на едно ниво.

    Коментиран от #92

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 СссереМ

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "Биг":

    Не съди за другите по себе си.
  • 90 Спасов П

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Иван":

    Че те отдавна проверяват и газовете на двуколесните при ГТП

    Коментиран от #91

  • 91 777

    4 0 Отговор

    До коментар #90 от "Спасов П":

    Дали ??? А за избушените ауспуси кога ???
  • 92 onq s konq

    6 7 Отговор

    До коментар #87 от "Гого":

    Прочети съседната статия и ще разбереш че "стартовата" учителска заплата става 920лв.Наскоро увеличиха заплатите на тъмничарите,а малко преди това-на полицаите и военните.На медицинския персонал - също.Затова посочи ПОНЕ ЕДНА ЗАПЛАТА В ДАДЕН СЕКТОР,КОЯТО НЕ Е УВЕЛИЧЕНА...и после приказвай че заплатите "не мърдали" при управлението на ГЕРБ.
  • 93 пост

    3 1 Отговор
    Батко кара на бензин и вода.
  • 94 Гост

    6 0 Отговор
    Много хора говорят за градски транспорт но тези "столичани" явно отдавна не са ходили в провинцията
  • 95 Да да

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Нещастници":

    Пак недочел и недочул! Обаче си събрал плюсове като корифей на икономическата мисъл ! Няма държва в ЕС в която да няма акциз на горива,алкохол и цигари! В България акциза е по-малък от този в Люксембург! Това което прави стоките евтини там е липсата на данъци! И това не е само за алкохол,цигари и горива! Освен това руския петрол е най-скъп и най-некачесвен,което води и до скъпа преработка, а от там и до най-високите производствени цени за бензин и дизел в целия ЕС!

    Коментиран от #128

  • 96 Дългия

    5 3 Отговор
    До ОНЯ С КОНЯ.
    Колега запази си мнението за теб.Заплатите на ченгетата се вдигат за първи път от 8-9 години.На военните също само на даскалите са увеличавани за последните 5 години 2 пъти.Прочети малко за инфлация и защо се изнасят чуждестранни фирми работещи тук от 15 години.Външния дълг е нараснал през управлението на Герб с 18 милярда евро.Живуркаи си в твоя свят но не се изказваи.
  • 97 Дъгето

    9 0 Отговор
    До Знаещ.
    ОМВ И ШЕЛ имат бази и складове в България и зареждат от ЛУКОЙЛ БЪЛГАРИЯ.Работил съм и за двете вериги и ти го казвам от първа ръка.Единствено Ромпетрол си карат от Румъния.Еко само 100 октана е от Гърция.За другите вериги не знам.
  • 98 анго

    17 0 Отговор
    За справка само през 2014 година цените на горивата бяха горе-долу такива като сега само че цената на петрола беше 114 долара!!!А сега е 74 долара и цените пак са такива!Ебахти!
  • 99 Анонимен

    16 0 Отговор
    Когато петрола беше 160 долара за барел дизела и бензина бяха 2.8 лева за литър, а когато беше паднал и до 30 долара за барел защо никой не намали горивата, а сега бил скочил до 70 долара и веднага трябвало да се вдигнат цените? Защо когато вдигнат цената на петрола веднага вдигат цените на горивата, а когато го свалят не ги свалят веднага защото сме били зареди ли от скъпия? Така ли един път не сме зареди ли от евтиния?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Шаран БГ

    4 1 Отговор
    Никой никого не задължава да зарежда от "Лукойл" !! По левче да им станат литрите ,нафтови или бензинови, там не зареждам!!
    При един и същи шофьор,и една и съща кола, по един и същи маршрут:
    Първи случай - Пълнейки резервоара до горе на два пъти за една седмица,от една и съща бензиностанция на Лукойл, разлика в прехода от 300 км !?!?
    Втори случай - В Испания колата гори максимум 4,5 - 5 литра нафта на 100 км. От бензиностанция на Лукойл разхода не пада под 7литра на 100 км !?!?
    И в двата случая спасението дойде от "Ромпетрол" !!!

    Коментиран от #104

  • 103 НекъФ Пич

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Знаещ":

    Очевидно колега, не си много Знаещ. Поразрови се малко и виж, точно шел от къде товарят. :)
  • 104 падналия ангел

    1 0 Отговор

    До коментар #102 от "Шаран БГ":

    И аз зареждам от там,но бензин.
  • 105 Василев

    5 4 Отговор
    Селяни, винаги когато политиците ни се навеждат пред злото джудже Вовата, цените на горивата скачат нагоре, а една офшорна сметчица на кайманите надебелява!
    Агент Октана. ЦРУ!
  • 106 Бай хойДД

    2 0 Отговор
    5 ЛВ ДА СТАНЕ ЗАДРЪСВАНИЯ ПАК ЩЕ ИМА ЩОМ СЕ КАРСТ КОЛИ ЗА ПО 100 200 БОНА ПАРИ ЗА БЕНЗИН ИМА
  • 107 Жорко Павето

    6 0 Отговор
    Добре де, ама дайте инфо и за цена- качество на Ромпетрол. А са вдигнали и гражданската отговорност, така, тихомълком с 50- 60 лв. нагоре. Оная комунделка от Ссссерем ако я гепя, ще и разширя изхода, такива нагли същества заслужават само бой и е.
  • 108 112

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Не всеки дизил може с олио.
  • 109 Доктор Ох Боли

    1 4 Отговор
    .....аве.....без да изригвам тука..... трее да знаете....... за да е убаво.... трее се плати..... Стока ем убава ем ... евтина нема..... тва ясно ли е?.... ха ха ха..... Разбирами ли са до тука а?... ха хаха... У западна европа....цената е 1,40 еуро...... да повторя ле ?... ха хаха.... и не мърда....и... е качествено.... И виниетката ви е скъпа... ама искати немски магистрали.... а у Гърция .... плащати като.... ха хаха.... ае....
  • 110 Фуксия и Селдичка

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Напрайх си труда да прочета всичките коментари.
    Еми ... не срещнах една умна идея как да се противопоставим на
    манипулираните цени.
    Тва- "братя не купувайте" не върви.
    Защото доставчика на хляб отива и зарежда.
    Освен ако не сте се отказали от хляба.
    Има някакъв минимум потребление под който не може да се слезе.
    Тия работи доставчиците на гориво са си ги сметнали предварително.
    С колко може да падне потреблението като реакция на пазара.
    И колко време може да се издържи.
    Трябва да разсъждаваме като тия които определят цените.

    Коментиран от #114, #125

  • 111 Надя

    2 0 Отговор
    А в Пловдив какво да кажем за дизела като е 2.54
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Така е

    2 0 Отговор
    До всички. Руснаците не знаят че сме братя и не го приемат.
  • 114 Доктор Ох Боли

    1 1 Отговор

    До коментар #110 от "Фуксия и Селдичка":

    .... хах аха ха ха.....Аз се съмнявам, че ти мое разсъждаваш изобщо..... Соца удря....идин път.... ха ха ха.... У Шампионската Лига е 1,40 еуро..... и не мърда..... тва разбираш ли гу? ... ха ха ха..... Не искай да е евтино..... искай да имаш пари да си гу купиш..... Тва е световен пазар...и.... има причина цената да е такава..... ха ха ха..и така....
  • 115 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Каскет ,колата ми е на газ и смея да твърдя , че е по-добра от твоята.
    Затова стой на амбазурата и не ръси мозък.
  • 116 Голям Слон

    2 2 Отговор

    До коментар #83 от "ITALY":

    :-) Милано, Рим, дрън-дрън. Гледай колко получават представителите на средната класа. Това първо! Второ, важно е какво могат да купят с тия пари. Явно на определен кръг хора трябва да им се обясни какво е паритет на покупателна способност. С думи прости какво по света можеш да си купиш за 100 евро, например. Каква полза имаш от 2500 евро заплата, ако наемът ти е 1200 евро, комуналните сметки 350, а разходите за храна са още толкова. И бензин/дизел по 1.7 евро :-)

    За Италия, моля, да не ми обяснявате. Работя с жабарите и всеки месец съм там.
  • 117 Белия

    4 0 Отговор
    Горивата още ще поскъпват! Защо ли? Ами защото ние сме говеда, какво пречи да задръстим София с няколко стотици хиляди автомобила,които да спрат по централните булеварди и да поискаме регулаторът да си свърши работата и по отношение на цената и по отношение на качеството!?...Ама няма как да стане щото сме нация от Пенки, и като кравата Пенка роболепно само ще мучим и ще чакаме благоволението на някое правителство да реши проблема!...

    Коментиран от #120, #121, #122

  • 118 Шофьора

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    АГУТО,е екологично,плюс това при нас температурите не са опасни за Агу,тъй ,че пръскайте се от яд ,но навсякъде в Европа газта е чисто екологично гориво.
  • 119 Опала

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Една кола на газ цапа въздуха много по малко от чадещия дизел дето караш
  • 120 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Белия":

    ...аве...... като задръстиш София ко ша напраиш... Тва , че ти си говедо..... не значи , че и ние сме... ха хаха..... Стига си пълнила сайта с простотиии..... ха хаха..... и с безброй мъжки никове... ха ха ха...
  • 121 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Белия":

    ... Са почва световното.....иснам та.....Бело синьо челвения..... ха ха ха..... ама да нема простотиии...... ха хаха....
  • 122 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "Белия":

    ...искам да си нежна мацка..... да мислиш..... ха ха ха.....ди си с нежен ник.... женски....... не да ми да праиш на мъж.... ха ха ха.....и така....
  • 123 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор
    ..........нема да пия повече............. ха хахаа....аааааа
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Да да

    1 5 Отговор

    До коментар #110 от "Фуксия и Селдичка":

    И аз те прочетох! Защо да падат цените! Евтините неща не се уважават и се разхищават! Според мен в цената на горивата трябва да се добави 5-10 ст.пътна или еко такса,която да отива директно в бюджета за енергопроекти,пътища или за субсидии на хибриди и ел.коли! Отделно от това данъка за коли над 150 коня са става зловещ! Примерно по 5 лв.на конска сила ! Или 10 лв.за всеки кон над 150! 300 коня - 1500 лв.+данъка до 150 кончета! 170 коня- 200 лв.+ данъка до 150 кончета!

    Коментиран от #131, #132

  • 126 Така

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Така си дрънкаш защото сигурно си финансово добре обезпечен. Ако не беше нямаше да пишеш така. Колите с АГУ изхвърлят най малко вредни емисии в сравнение с пръдливия дизел!
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Шматка

    3 1 Отговор

    До коментар #95 от "Да да":

    Ей мишо, живял съм и съм работил в Люксембург почти 3 години, точно АКЦИЗ нямат, данъци си имат и то какви... Нито на цигари, нито на бутилка алкохол, закупени от херцогството може да видиш акцизен бандерол, едно нещо когато не си сигурен недей се изказва така, че ме разсмиваш. 15 кинта е бутилка джак, черното джони е 10-11, водките са по 5-6. По-евтино дори от булгаристан
  • 129 Бегай на село !

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Калин":

    Олелеее ! У ваше село бива горивото ,но в Италия има и над 2 евро вече ,но пък какво то е на теб ,дрънкаш глупости и какво ти дреме !
  • 130 Va60

    0 0 Отговор
    Може ли да карам 1.9тди на Рено от 1995г на олио
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 vasik atanasova

    1 3 Отговор
    в Сърбия хората излязоха
    а ние тука кога
  • 134 vasik atanasova

    1 2 Отговор
    МАРЕШКИ ПРЕЗИДЕНТ
  • 135 Кирил

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Петроф":

    Що сте толкова големи идиоти, бензина бил евтин, като сметнеш колко е заплатата и пенсята ще видите че ние караме с най скъпите горива в Европа.
  • 136 Да да

    1 0 Отговор
    Не те знам къде си живял и кога шишо! Факта че 4,7% от БВП на Люксембург се формира от акциз е общодостъпен! Кажи в лева колко са най-евтините цигари(има ли под 3 евро?) Бензина в момента там е 2,48лв,а дизела 2,19 лв.срещу 2,20 в България! https://bg.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/ Ама нали си живял там,вероятно преди 20 год !За сведение,при възстановяване на ДДС на дизел от Шел в Белгия ,цената е по-изгодна,нищо че е 2,87 лв.А вече имаш над 100 +! Колко прост народ посещава сайта?
  • 137 иван

    1 1 Отговор
    защо бе хора не излезе некои,та да събере тоа изстрадал народец,та да вземем по една сопа и да си направим държава по мерак.тия лешояди и на хорицата що им дават хляба ще налетят.ИЗЕДНИЦИ!!!
  • 138 Бакша

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Голям Слон":

    Евала ти си човека който прозира самата истина и хората които не го проумяват поне да вземат отношение и да почнат да карат а не да ми се возят по улиците само
  • 139 Руснак

    2 0 Отговор
    И още ще ви вдигаме цените!Ще плащате яко скапани българи!Ще ви измучем и последните пари и после с тях купим скапаната държава България.
  • 140 Пурко нафтата

    1 0 Отговор
    И 25 лева да стане че карам, и 5 стотинки да стане че краднем от тръбата край Карнобат!😅😅😅
  • 141 1234

    0 1 Отговор
    Преди няколко години при 200 долара за барел цените бяха 2.60лв за литър ,а сега защо е толкова скъп тоя дизел като петрола е 74,...долара?Голямо лапани става пак.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове