961 4

Рушаща се мазилка се срути върху дете в Перник

13-годишното момче е извадило късмет и не е пострадало тежко

Константин Карагьозов

Мазилка от рушащата се сграда на бившия битов комбинат в Перник падна върху главата на дете, предаде БНР. В общината многократно са подавани сигнали за състоянието на сградата.

13-годишното момче минавало покрай сградата, когато мазилката се откъртила, разбила се в козирката на първия етаж и парче от нея го ударило по главата.

За щастие детето не е пострадало тежко, но сградата не се поддържа, руши се и е опасна. При всеки по-силен вятър падат стъкла и мазилка, на високите етажи има циментови греди, които са счупени на две и е въпрос на време да паднат, притесняват се перничани.

Сигнали в общината са подавани многократно. От общинския пресцентър днес съобщиха, че са издирени собствениците - шест фирми и четири физически лица, а кметът Вяра Церовска е издала заповед за обстоен оглед на сградата и е назначила комисия.

Проверката е насрочена за 3 юли.

Перник / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 14:37  11.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  2 14:43  11.06.18
  Човек, не виждаш ли, че това си е в града, на партера си има магазини, наоколо паркинг. Паднала мазилка, счупила се и парчето е ударило момчето в главата. Миналата година след буря от съседния панелен блок се вдигнаха ламарини и се стовариха на съседа на колата. От много блокове падат пазилки от козирката след продължително занемаряване, задръстване на улуцуте и оттам водата си пробива път между бетон и мазилка, мазилката поодпухва и остава неизвестно кога ще падне и върху кого. Лошото е, от областаната управа трябва да обикалят и да издават предписание, ако не се изпълни после акт и глоби, глоби докато собствениците не осъзнаят, че люпенето на семки не е достатъчно, за да се каже, че живееш в блока.
 • 3 14:48  11.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • възмутен
  Отговор
  4 18:15  11.06.18
  Така са нещата в държавата с мутренско неграмотно управление. НЕНАЯЛИ СЕ НЕКАДЪРНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Напиши коментар:


Публикувай