6 927 8

Колосална глоба за жител на Абланица

Мария Атанасова

Жител на село Абланица ще плати митническа глоба от близо 50 000 лв., след като в колата му бяха открити чували с нарязан тютюн. Ресим Петелов е спрян за полицейска проверка в района на бензиностанция „Лукойл” на входа на Благоевград след оперативна информация, че превозва акцизна стока.

В багажника са намерени осем черни полиетиленови чувала, съдържащи ситно нарязан тютюн с общо тегло около 164 кг. Шофьорът предал доброволно чувалите и обяснил, че му били дадени от негов познат, чиято кола била аварирала на пътя и го помолил да ги транспортира. Случаят е поет от служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”, а тютюнът предаден на Митница Югозападна за съхранение.

Впоследствие били иззети проби за лабораторен анализ, който установил, че тютюнът става за пушене. На шофьора е съставен акт за административно нарушение на Закона за акцизните и данъчните складове, който му бил изпратен по пощата. Пратката била връщана няколко пъти, тъй като Ресим Петелов бил заминал в чужбина. Впоследствие началникът на Митница Югозападна му наложил глоба от 49 856 лв., равняваща се на дължимия акциз в двоен размер, която е обжалвана в съда. В хода на делото Ресим Петелов развил същата теза, като пред разследващите – че само е направил услуга на свой познат, който бил закъсал с колата си на пътя.

Той бил призован да свидетелства и потвърдил думите на Ресим, като допълнил, че чувалите били предназначени за негов братовчед, който щял да ги вземе от Благоевград. Въпреки обясненията районният съдия Владимир Пензов счита, че отговорността е на шофьора и потвърждава митническата глоба. Тютюнът се конфискува в полза на държавата. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  1 16:53  12.06.18
  Да иде Ердоган че да има демокрация бг робство се не трае
 • Аз съм българче
  Отговор
  2 17:07  12.06.18
  За кокошка, няма прошка!
 • 3 17:15  12.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ssяяяяя
  Отговор
  4 21:46  12.06.18
  хванали са най-големия престъпник на държавата.....а Боко и Цоко с милиардите няма кой да ги пипне

 • Бай Тошо
  Отговор
  5 22:07  12.06.18
  Боко милиарди прибра и няма закони за тая далаверка, сега се присмива на такива като завалията дето ги хващат за кокошкарсто а за милиардите е невидим
 • Абланица
  Отговор
  6 22:58  12.06.18
  Дилъри пред училища продават дрога на децата, а тия да се направят на големите полицаи се занимават с глупости.
 • Сретан
  Отговор
  7 11:29  13.06.18
  Тиквата ще увеличи милиардите след такива душмански герберски мутрински глоби ...ряпя да да яде бухалката пред глобите Тиквата най щасливата мутра в света
 • 5255
  Отговор
  8 12:38  13.06.18
  Евала Бойко, машала Цецо! Великани сте!!!!

Напиши коментар:


Публикувай