744 6

Шефът на базата в Крумово: Недостигът на пари за авиацията ни убива

Свалена е черната кутия на разбилия се хеликоптер и информацията от нея тепърва ще се анализира

Венцислав Михайлов

Вчера беше емоционално осъзнаване какво се е случило. Всички сме съпричастни, държим връзка с роднините на загиналите пилоти. Това каза бригаден генерал Димитър Иванов в сутрешния блок на БНТ за инцидента с падналия хеликоптер.

"Поддържането на техниката е задължително условие, правим всичко възможно. Действително обаче не се осигурява финансово и материално, на границата сме да стават все повече катастрофи", коментира той.

"Като всяка техника откази винаги се появяват, важното е да имаме нужните части, които да се заменят. Техниците ни са способни. Има европейски стандарти, които налагат да летим 180 часа. Навсякъде има остра нужда от финансиране. След този случай ще преразгледаме състоянието, тъй като оставаме без един вертолет, с който можеха да се гасят пожари", каза още генерал Иванов.

Генералът говори и пред Нова тв. „Пилотите ни летят на санитарния минимум, което е буквално убийствено. Този проблем е неглижиран с години”, каза той.

Ген. Иванов обясни, че един час във въздуха с вертолет струва около 7000 лева.

Всеки пилот трябва да поддържа подготовката и си и във всеки момент да е готов да излети и да се включи в спасителна мисия”, категоричен бе началникът на авиобазата.

Той каза още, че тя функционира при постоянен недостиг на финансиране. Постоянно се усещал недостиг и на резервни части за машините, особено за руската техника.

Ген. Иванов информира, че във вторник е свалена черната кутия на разбилия се хеликоптер и информацията от нея тепърва ще се анализира.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пловдив
  Отговор
  1 10:59  13.06.18
  Момче пари в бюджета на МО има достатъчно, но се харчат не ефективно и изтичат в частни джобове. Това ви е проблема.
 • зомби килър
  Отговор
  2 11:09  13.06.18
  Хич даже не ми и пука,да напускат.

  Коментиран от #3

 • goni
  Отговор
  3 11:17  13.06.18

  До коментар #2 от "зомби килър":

  "Народ, който не храни своя армия, храни чужда!" Няма значение от къде е цитата! Истина е! Даже и на такива като теб не пожелавам да го изпитат!

  Коментиран от #4, #6

 • зомби килър
  Отговор
  4 11:26  13.06.18

  До коментар #3 от "goni":

  Наша армия?Каква наша армия бе пич,ние сме окупирана територия,българаката армия означава че е армия от българи не че служи на българия.

  Коментиран от #5

 • goni
  Отговор
  5 11:48  13.06.18

  До коментар #4 от "зомби килър":

  Да не помислиш че аз, съм ти сложил минус?!:) Не сме окупирана територия, а между другото освен българи в нашата армия служат и други националности, които се чувстват част от тази страна! Дали ти харесва, или не това са фактите! И , ако не се предаваме сами! Изобщо не сме лека плячка!
 • онзи
  Отговор
  6 18:27  13.06.18

  До коментар #3 от "goni":

  Ей стига сте повтаряли като папагали едно и също. "Народ, който не храни своя армия, храни чужда!" Ние и в момента се внасяме на НАТО така, че отдавна храним чужда армия. През 21 век има огромен брой държави с много по-малка армия от нашата. Коя армия хранят тези държави аз да те питам. Например Македония кого храни????? Политиците използват това клише за да им отпуснат пари и да ги изхарчат всичките от там и комисионни.

Напиши коментар:


Публикувай