579 4

ВМРО доволни от "Северна Македония"

Светослава Ингилизова

Приветстваме постигнатото споразумение за решение на дългогодишния спор между Република Македония и Република Гърция. Надяваме се това решение да е трайно и да отвори пътя на Република Македония към ЕС и НАТО. Това е позицията на ВМРО относно споразумението за името между Гърция и Македония.

"Същевременно следим внимателно изпълнението на договора за добросъседство между Република Македония и Република България. Правата и законните интереси на повече от сто хиляди български граждани в Република Македония, както и на македонските граждани с българско национално самосъзнание трябва да бъдат безусловно защитени и спазвани.

Порочните антибългарски практики, като кражба и подмяна на общата история, фалшификация на исторически факти в учебниците по история, използване на език на омразата спрямо България са недопустими, неприемливи и несъвместими с членство в Европейския съюз.

Тези практики трябва да бъдат изкоренени и премахнати, съгласно клаузите на договора за добросъседство и ние следим внимателно това да се случи", коментират от партията.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аркан
  Отговор
  1 12:44  13.06.18
  Най-подходящо е Източнокосовска Албания.
 • гибона
  Отговор
  2 13:13  13.06.18
  Какви патриоти сте вие.Вас ви интересува само облагите и подкупите за българско гражданство.Парламента ще го гледате през крив макарон.Не знам кой ви пита за името на съседите.
 • Маке
  Отговор
  3 14:35  13.06.18
  В Пирин,Вардар,и Егея,има само един народ.Македонци

  Коментиран от #4

 • Кактус
  Отговор
  4 15:49  13.06.18

  До коментар #3 от "Маке":

  И този един народ защо говори на длавянски език? На такъв език ли са говорили древните македони?

Напиши коментар:


Публикувай