13 Юни, 2018 20:10 38 515 87

Голяма промяна за шофьорите в София

  • софия-
  • движение-
  • трафик-
  • зелена зона

Нови "зелени" зони от 1 ноември, предвиждат и винетки

Голяма промяна за шофьорите в София - 1

Новите "зелени" зони в София ще бъдат въведени най-вероятно от 1 ноември. Това ще стане с промени в Наредбата за организация на движението в София, стана ясно на транспортна комисия в Столичния общински съвет, пише "Труд".

Общо 5500 места за платено паркиране от 1 лв. на час ще бъдат разкрити в районите „Лозенец“, „Оборище“, „Възраждане“ и „Красно село“. Отпадна идеята да бъде включен и „Триадица“, защото няма желание на гражданите. Следва да бъде подготвен доклад, който ако бъде одобрен от СОС, ще има едномесечен срок за граждански предложения за промени, след което за 3 месеца зоната ще бъде въведена.

Разширението се предвижда в горни „Лозенец” и в “Оборище” между бул. “Хр. и Ев. Георгиеви”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Ситняково”, ул. “Черковна” и ул. “Султан тепе”. В “Красно село” – между булевардите “Иван Гешов”, “Пенчо Славейков”, “Ген. Тотлебен” и ул. “Георги Софийски” и между ул. „Добруджански край”, ул. „Йоаким Кърчовски”, бул. „Тотлебен” и бул. „Скобелев”. Във “Възраждане” – между булевардите “Сливница”, “Константин Величков”, „Скобелев” и ул. „Опълченска”.

Предвижда се и въвеждане на двугодишна винетка за паркиране на живеещите в районите на "синя" и "зелена" зона. Сега те могат да си набавят само едногодишен абонамент. Няма да можем, обаче, да си купуваме правото да паркираме в "зелена" зона пред блока за повече от три коли на апартамент.

Въвеждането на зоните ще струва 3,2 млн. лв., а прогнозните едногодишни приходи от тях са над 4 млн. лв. Центъра за градска мобилност планира с 900 хил. лв. да ремонтира и изгражда тротоари в новите зони, обясни пред „Труд“ Румяна Милова, която е начело на Дирекция „Паркиране и гаражи“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 столица на фъндъци

    239 28 Отговор
    Това не е "промяна" това ре поредната балтия за съдиране на кожи и пари за алчните герберасти !
    Промяна би било, ако се построят паркинги, подземни, надземни и т.н., това сегашното си е дране. Наскоро на познат му надраха колата, защото си е паркирал и платил в зелена зона в работно време !? Явно някой цървул е решил, че това му е личното място !?

    Коментиран от #11

  • 2 12345

    27 139 Отговор
    браво на общината
  • 3 Ники

    67 68 Отговор
    По 3 коли на апартамент казваш , мисля че на живущите в централните зони по 1 кола максимум и да е скъпо !! Искаш да живееш в центъра ще си плащаш ... навсякъде е така. Пълни са зоните и цената може да и вдигнат.

    Коментиран от #14, #31

  • 4 Ристе

    98 8 Отговор
    Те ще лъснат циганиите на общината все някой ден. Зверско дране, пренърнаха България в надземен паркинг Таки и Боко, само от центъра на София приходите на ден са над 150 хил. лв и не се дори и мисли за подземни паркинги. Диков поне се опитваше нещо да направи, този новия мишок Здравков дори и не се напъва!
  • 5 Спри автомобила

    44 79 Отговор
    Много закъсняло, много страхливо разширение. Решението е в денонощното платено паркиране до околовръстното. Няма как иначе да се справим с автомобилното оскотяване. Просто трябва да намалим и броя, и трафика на лични МПС, а платеното паркиране е единственото работещо решение. Въвеждане на изцяло електронни процедури за стикерите, обединяване на базата данни на КАТ и ЕСГРАОН, ако си под наем, проверка по електронен път за платени данъци на хазяина. И брутален контрол и при издаване на стикерите и на място на улицата. Нормативни промени за санкциониране на и на неплатилите и на неправилно паркиралите. И т.н., и т.н.

    Коментиран от #25

  • 6 гост

    88 16 Отговор
    БОКЛУЦИ
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 123

    73 75 Отговор
    И това е малко. Всеки, който няма софийска регистрация да плаща винетка от 5 лв. на ден, за да кара в София. Жестоки глоби за спрелите на пешеходна, на кръстовище, на зелени площи и на тротоар. В центъра да не могат да се движат коли без евро 4.

    Коментиран от #27, #56, #60

  • 9 Ристе

    91 12 Отговор
    Зоните немогат да спрат автомобилния поток, когато даваш разрешение за паркиране на улицата привличаш трафик. Същевременно стесняваш улицата и се чудиш защо има задръствания. После се борят от общината със задръстванията, ето това е циркът СО, смях сълзи и корупция до шия.
  • 10 киро

    103 5 Отговор
    Проблемът не е в зоните, а къде са събраните пари и за какво се харчат. Защо няма направен нито един надземен или подземен паркинг в центъра на града?
  • 11 Антон

    69 61 Отговор

    До коментар #1 от "столица на фъндъци":

    Хайде стига с дежурната фраза паркинги та паркинги.
    Ганя не иска да дава пари за нищо, освен за цигарки и пиячка. Нека да има зони. Тъкмо малко ще се облекчат въпросните райони.
    И да те питам понеже говориш за паркинги как ще коментираш двата ми примера:
    - в моловете закрити безплатни паркинги. Отвън задръстено от паркирали коли по пътното платно в пълно нарушение на всякакв знаци, задръстили улиците при положение че места в подземието колкото щеш. Какво ще кажеш по този въпрос. Аз ще ти отговоря - Ганя селтака иска да спре на входа за да го видят.
    - идва ганя от село и си купува апартамент. Обаче на ганя не му се дават още 10-12 хил.евро за гараж, но същите пари е броил за втора или трета премиум морга нов внос паркирани пред блока, в тревата, на тротоара и т.н. Коментар?
    Само дране трябва за такива андрешковци и не си мислете че някой е длъжен да ви осигурява безплатни паркоместа на общинска земя.
    Айде у лево

    Коментиран от #12, #36, #57, #64

  • 12 Антон

    41 40 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Вместо да слагаш минуси ми кажи защо спирате на улицата пред мола а не в безплатния паркинг.
    Да това не е паркинг за 24 часово паркиране но примера е показателен за селския ви манталитет.
    После общината виновна че си се родил на място с кенеф на двора.

    Коментиран от #30

  • 13 Лоренция

    9 7 Отговор
    Ох ох ох ох ах ах ах ох ох

    Коментиран от #81

  • 14 123

    23 17 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    Нещо сте се объркали зависниците, искаш да идваш с кола в центъра плащаш, нямаш парички за зона, купуваш си билетче или махаш крачоли. Винаги има гладни шпинги които тарикатеят спирайки на забранено, но паяците по сигнал на будни граждани ще спомагат за попълване на общинския бюджет. В зелена зона Годишната винетка за един автомобил 100лв.
    втори 200, трети 300, но и адресната регистрация на собсвеника трьбва да съответства, на номера на зоната за която кандидатстваш за винетка. Стикера може да отпадне, а винетката да се плаща с данъка на колата. И Трите милиона за изграждането. ще станат Два.
  • 15 Ристе

    41 7 Отговор
    Ганя си плаща предобре на Таки & Боко за София, само от топ центъра на ден са около 150 бона без да броим стикерите на живущите. Цяла България превърнаха в надземен паркинг затваряйки улици и пренасищайки центъра. А парите ги търсете при Таки и Боко, те не виждате лш как се оправдават още преда да са ги прибрали, щяло да им струвй въвеждането едни 3.2 милиона а едва 4 щяли да изкарат горките. Те паркинги и гаражи до няколко години я изкарваха на милион печалба, а сега какво стана само от два квартала 4 милиона. Пари за гаражи нямъ а няма и да шма, много разходи имат горките, пък и вие светка им търсите, засрамете се.

    Коментиран от #20

  • 16 Лоренция

    5 5 Отговор
    Божидаре, благодаря многоо за тези 66 червени рози.Невероятен си.Целувкии ^^

    Коментиран от #45

  • 17 Василев

    32 4 Отговор
    Да се готвят и останалите :) Това е ГРОБ- ГРАБителство до дупка!
  • 18 asoos

    48 2 Отговор
    проблема не в това че има много автомобили проблема е че се строи на високо а не на широко събаряш две къщи с два автомобила и строиш кооперация на 6 етажа 15 и кусур апартамента това са 15 атомобила на 2 парко места така е в софия и варна и големите градове.преди демокрацията се строеше но има голям паркинг и от блок до блок си имаше разтояние а сега всички знаем какво е.
  • 19 Стига сте ревали

    36 34 Отговор
    Стига сте ревали за всичко.
    Вече близо 30 год. комунизма го няма. Няма го и времето в което държавата да ви осигурява глезотии.
    Като не искате да давате пари за зони или считате че няма безплатни паркинги , имате алтернативи: пеша в центъра, градски транспорт вкл.метро, такси, колело, маршрутки. Така че вариантите са достатъчно много стига човек да реши какво иска.
    Седейки на компютъра и плюейки общината няма да си оправи положението. Отдавна свърши времето на безплатното.

    Коментиран от #52, #82

  • 20 Антон

    11 23 Отговор

    До коментар #15 от "Ристе":

    Много си зле, дори не разбираш какво четеш.
    Ще струва еди колко си пари, които ще се изплатят.
    Направеното остава за следващите години, и това направено ще носи приход тогава.
    А ако иамш данни за боко и експлоатацията на паркингите отивай и пускай сигнал до прокуратурата. В противен случай изглеждаш нелепо и смешно.

    Коментиран от #23

  • 21 вижся

    47 3 Отговор
    3.2 милиона за някви знаци и боя.. тия изобщо не крадат
  • 22 ЧОКОЛИНО

    17 6 Отговор
    Защо трябва да изберем нов кимет у чофия ?
    Някой да ни обясни защо ? Когат някой управник прекалява с гаврата , може би е настъпил моментът за раздяла .
  • 23 Ристе

    21 5 Отговор

    До коментар #20 от "Антон":

    За всичко си има време, налапайте се първо. А до направеното, остава в бъдеще но не в общината за да се използва за строителство на подземни паркинги а в джобовете на Таки и Боко. Общината поне един паркинг за цвят и от кумова срама да беше направила, ама нейсе.
  • 24 Гого

    13 7 Отговор
    Не ми дреме за селяните в София сами си избраха гетото

    Коментиран от #53

  • 25 Фандъкова

    28 8 Отговор

    До коментар #5 от "Спри автомобила":

    С рестрикции и забрани не се решава проблема с паркирането.Решава се с общински паркинги.
  • 26 Ганчо

    25 3 Отговор
    Кой живее по центъра в белите страни-наематели. Иначе инвестицията ( рекета) си я бива. Да вложиш 3,2 млн. лева и още първата година да излезеш на печалба 800000 лева си е за завиждане. Наздраве.

    Коментиран от #66

  • 27 гнида

    32 3 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Расте , но не старее ... ТИ когато караш в други населени места плащаш ли ? Аре стига простотии ! Когато ходиш на море , плащаш ли си така ? А на планина ? Или ти си караш отпуската в софия и никъде не ходиш ?
  • 28 Лоренция

    2 6 Отговор
    Емилияяя Емилияяя Емилияяя.
  • 29 Точно така

    10 14 Отговор
    Браво на Фандъкова. Все пак това са и част от"привилегиите" на софиянци.:)).честито на столичаните
  • 30 Селянин

    34 18 Отговор

    До коментар #12 от "Антон":

    По комплексиран народ от софиянците не съм виждал.В цяла западна Европа не е срамно да си от село и никой не се дели на селяни и граждани само тук.Няма значение от къде си,а какво имаш под шапката.

    Коментиран от #33, #83

  • 31 ...

    21 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ники":

    А ако живееш в центъра откакто си се родил какво? Да плащаш тройно, защото някой ти завижда? Малко си тъпичък, не мислиш ли?

    Коментиран от #55

  • 32 spec B

    19 3 Отговор
    Красно село?!?!?!? Хааххахах не наяли се преяли гереберастки свини:D ХААХАХАХ център за градска "не мобилност" Да ви изсъхнат ръчиците с които поставяте скобички и вдигате автомобили ваща ...
  • 33 Антон

    24 25 Отговор

    До коментар #30 от "Селянин":

    Само където разликата между манталитета на стооличаните и новодошлите е от земята до небето, в полза на домакините.
    А ако не ти харесва имаш избор - връщаш се на село при некомплексираните или отиваш в западна европа. Защо идваш в лошата София?

    Коментиран от #48

  • 34 Хаха

    33 3 Отговор
    Хах Държавата Ви го начуква за пореден път ,а вие се радвате на новите си такси за паркиране,така или иначе със зона и без зона положението е едно и също няма парко места, не се влагат пари за за създаване на паркинг места.Ситуацията е същата както с винетките 650мл лева събрани приходи 300 мл не могат да се докажат за какво са използвани. и докато вие се разсейвате с дразги един срещу друг , 240 измамника ви грабят всеки ден, а вие затъвате всеки ден. От злобата помежду си сме в това положение.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 стлица на фъндъци

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Отговарям ти кратко отворко !
    - не искат да спират в подземията на моловете, защото смятат, че ще им разбият колата, срежат катализатора и т.н. Проблем сигурност, но това отделна тема!
    - това с гаражите е мит няма такива гаражи за по 10-12 хил Е и изобщо не се предлагат гаражи, няма предлагане ! Личен опит от година опитвам да купя, само подземни дупки или имоти с проблемна документация и подобни ! Следи за един месец обявите по сайтовете и ще разбереш за какво ти говоря !
    Така че ай ся ти върви у лево отворингяш !

    Коментиран от #37

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Лозе не цъ

    25 2 Отговор
    Инвестирали - Таратанци Къде са туртуарите, я се разхоте с децата или с количка из Лозенец. На Бунтовник има една нова червена сграда, пред нея тротоара е 20 см и върху него има и стълбчета. Пак по същата улица на места тртоарите липсват. Винаги ще има някой джип или бус който е "временно" паркиран на тротоара. Да не говорим за Джеимс Баучър от семинарията лентата за автомобили е обособена като зелена зона, а колите трябва да си трошат окачването като карат по трамвайната линия, пред японския, пълен ХАОС, никаква маркировка, вместо тротоари паркоместа,"временни" заведения, храсти.......По Козяк, Милевска, Златовръх се разминаваш с насрещно движещите се на магия. Ама на кой му пука, на архитекта?, на инспектората?, на полицая? или на тези които нарушават. Но един ден някой кукумицин ще скъса синджира и като открадне някоя фадрома от Кръстова вада. и ще разшири и Козяк, и Черни връх и току стигне да заравни около паметника на Цар Освободител.
  • 39 Ибасимамата

    12 7 Отговор
    Помислих, че ще ни променят пола! След гей-парада финансиран от Фандъкова и Борисов, с пари от бюджета, гейовете от Гейропа ще искат ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!
  • 40 Камен

    20 2 Отговор
    Много ясно бембена зона до околовръстното и по 5 лева на час, така ще може Антон от Железница да си легне спокоен, че няма да им се размине на столичани. Геноцид, а не Фъндък - както за лятото сега вдигнаха цените на горивата, за да се нагушат - но за теб и 3 евро литър ще са ни малко. Явно си някой монополист. :)
  • 41 Виктор

    26 2 Отговор
    До кога ще се опитват да ни убеждават, че едва ли не правят тези зони за нас.И как ще е за нас бе , хем плащаш като поп , хем не получаваш нищо.А ако живееш в зоната хем си плащаш годишна такса , хем не получаваш паркомясто.Това е извиване на ръце и съдиране на бедните хора.Вместо да правят такива глупсоти , да вземат да видят какви коли са със сертификат Н1 и плащат по 10 лева данък на общината.Как пък всички нови коли са товарни бе?Кой си купува ново БМВ за товарно бе.Хайде стига глупости!Почнете да работите за народа , а не за себе си и за определени хора.Къде отиват всичките тези събрани пари от синя и зелена зона?
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 1234

    18 5 Отговор
    Време е вече да се сменят управниците, това го няма никъде по света. Не наядоха се. Тези улици за да ги има от нашите имоти е рязано. Отчуждили са даром и сега ще плащаме за същата тази улица. ГЕРБ вън
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Кума Лиса

    12 2 Отговор
    Предложение към ЦГМ!
    ДА НАПРАВИМ СОФИЯ ЗАБРАНЕН ГРАД

    Коментиран от #58

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 бббббб

    4 1 Отговор
    От септември и нови цени на ток,вода и парно.Честито на раята
  • 50 Другоземец

    14 2 Отговор
    Гласувайте отново за Бойко, Цв.Цв и Фандъчката. След 5 години ще ви назначат по един гербераст до вас, на когото ще плащате заплата, за да ви брои залците и вдишванията!
  • 51 арджентата

    12 1 Отговор
    Рекет! Справедливо е за живущите безплатен паркинг за 1 кола. Другите коли - в подземен , платен паркинг. Както се строи метро, така и трябва да има подземни паркинги, покриващи нуждите на софиянци и гости. Нежно и постепенно ни одират кожите, после защо има висока престъпност! Задълбочават социалното разделение и създават условия за нормален живот само за Герб , управляващите, приближените им и едрият бизнес. Как ще съществуват те без средна класа??? ...
  • 52 арджентата

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Стига сте ревали":

    Понеже сме много търпеливи и изчакваме до къде ще стигнат издевателствата... Кое в държавата ни е О.К. ??? С кое управляващите могат ГОРДО да заявят , че проблемът е решен ???
  • 53 арджентата

    20 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гого":

    Каква прекрасна София имаше!!! Красива, сигурна, без кражби и престъпления, без мутренски заведения и нарко сборища, децата играехме във вътрешни дворове... Всички бяхме културни, възпитани и се поздравявахме... Беше като РАЙ!

    Коментиран от #67

  • 54 IVO RADEV

    1 1 Отговор
    вс. коментари за изборите
  • 55 арджентата

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "...":

    ... защото искат, да те изгонят и да дойдат на твоето място!
  • 56 456

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Много си смнотан! И като не съм от София и си карам с моята регистрация, да си извадя софийска ли? Мога да го направя, има как, и какво ще промени това?? Най-много да се преместя окончателно да живея в столицата, как това точно помага за решаване на проблема???

    Коментиран от #68

  • 57 VTan

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Е че те 80%+ от "софиянци" са от "село", ти сега 'сичките ли ги прати "у лево"... ! :-D :- D :-D
  • 58 Кумчо Вълчо

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Кума Лиса":

    Може, таман ще почнат да се развиват и други части на България. Крайно време е да се спре с презумпцията, че София в център на вселената.
  • 59 факт

    7 0 Отговор
    Какъвто народът, такива и управниците му. Честито на печелившите.
  • 60 Тееееееее

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Пич, знаеш ли каквомозначава евро 4 изобщо ? И отговор с по-екологични са тия с по-голямата цифра не те устройва. Знаеш ли, че един автомобил на пропан-бутан, иначе казано на газ, бълва вредни емисии близки до нулата, независимо какво "евро" има..
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 топлата вода

    10 0 Отговор
    Не е нормално да се заема едната лента със зона, а колите на светофара на петте кьошета да стигат до площад Македония.
    Паркинги трябват(платени,многоетажни,надземни и подземни) и въпроса се рещава.
    Такса на улицата 3лв, а в паркинга 1лв.И улиците ще са свободни за движение.
    Така се прави, но става с правене.
  • 63 гост

    7 1 Отговор
    Глупост след глупост.Как веднъж не измислят нещо ново.Гледат да застроят всяка педя от общината за да се облагодетелстват,а не строят паркинки.И се чудят как да дерат кожата на хората ,които хем плащат данаци хем трябва и за да паркират да си плащат.Целият град ще направят платем както са тръгнали.
  • 64 Нафя

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    Има направен паркинг, намира се на бул. Македония върху пешеходните алеи и зелените площи. Ха ха ха смях през сълзи
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 JEEP

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ганчо":

    Публикувано във факти.бг: Кой живее по центъра в белите страни-наематели.
    Ха ха ха - право в десятката.
    Хората, които сме родени и живеем тук вече се изнасяме към покрайнините, на спокойствие, а тук идват наемателите.
  • 67 JEEP

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "арджентата":

    Това ще остане само в спомените ни. Лошото е, че децата ни няма да го изпитат.
  • 68 JEEP

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "456":

    Еми нали ревете, че Сф обира всички данъци. Ти ползваш инфраструктурата тук, а плащаш много по-малък данък в провинцията.
  • 69 Спри автомобила

    2 3 Отговор
    "Обществени многоетажни паркинги" е един мит:
    1. Намери парцел в кадастъра
    2. Стойност на парцела.
    3. Стойност на строежа.
    4. Стойност на поддръжката.
    5. Стойност на охраната.
    6. Дотук се вижда, че не може да е безплатно ползването му - а ако наоколо е безплатно паркирането, колко ще влязат.
    7. Ако входно/изходната пътна инфраструктура към такъв паркинг е под прозореца ти т.е. денонощен шум и мръсен въздух, ще си съгласен ли? - Никога няма да мине обществено обсъждане.
    8. Не се решава проблема с трафика на лични МПС т.е. не се решава въпроса с висенето в задръствания на градския транспорт и той продължава да е непривлекателен.
    9. Не се решава проблема с трафика на лични МПС и продължаваш да се тровиш с мръсен въздух и да си жертва на шумово замърсяване - http://www.euro.who.int/en/health-topics/environment-and-health/noise . Трафикът е основен източник на шум.
    10. ....и още може да се пише....
    Платеното паркиране, колкото и да не ни харесва, е най-работещото решение- и по света мислят така: https://www.economist.com/news/briefing/21720269-dont-let-people-park-free-how-not-create-traffic-jams-pollution-and-urban-sprawl?cid1=cust%2Fednew%2Fn%2Fbl%2Fn%2F2017046n%2Fowned%2Fn%2Fn%2Fnwl%2Fn%2Fn%2Fna%2F21816%2Fn
  • 70 Спри автомобила

    3 4 Отговор
    Годишен стикер за паркиране в определен периметър по местодомуване - за първа кола - 400 лв, за втора кола на същия адрес - 800лв, за втора кола на същия собственик - 1500 лв. и т.н. Извън този периметър 2-4 лв/час. Само така ще освободим улиците за да има бърз и удобен градски транспорт, по-чист въздух и най-вече по-малко шум. Мръсният въздух и шумът убиват.
    Първо трябва да освободим улиците. Автобусът е на 200м от спирката, на таблото пише 1 минута, а идва след 9 минути. Автобусът е застинал в гигантско задръстване предизвикано от коли, чието използване се дължи в 90 % от случаите на това, че са били паркирани безплатно през деня.
    Няма безплатно паркиране и бърз и удобен градски транспорт едновременно.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Чичо

    5 2 Отговор
    Според мен, не определени квартали само, а цяла София трябва да стане зона!!!
  • 74 Възмутена

    7 3 Отговор
    Селяндурите управляващи столична община непрекъснато измислят начини как да съдират кожата на софиянци. Направиха невъзможно движението в центъра заради 0.001процента велосипедисти а сега и ще дерат още кожи от изнемогващите хора. Сами ще се свалят от власт на изборите след серията от непопулярни и глупави мерки!!!
  • 75 наблюдател

    5 2 Отговор
    Каквото и да говорим-за пари говорим
  • 76 Пешеходец

    1 1 Отговор
    То хубаво зелена зона ,ама тиа коли кадето до сега са спирали там каде ша идат??? ша се набутат на варте по квартала и в малките улички и пак нема да плаштат
  • 77 Бай Брадър

    0 1 Отговор
    Да направим България "синя зона" та да вземат да минават!!!!!!
  • 78 Анонимен

    3 4 Отговор
    Ми да вдигат аз съм ЗА. 5лева на час да стане.
    Който не му е изгодно, слага си книжката на трупчета и ходи пеш, с колело или с автобус.
    Имам 2 коли лични и една служебна седят си в двора за спешни случаи, аз си ходя с велосипеда, а жената пеша. Размърдайте се, в България градовете не са толкова големи. 10 километра с велосипед се взимат за 40 минути (даже с автомобил е по-бавно)
    А ако чак толкова ви мързи, вземете си моторче.

    Що за глупост е до магазина за хляб с автомобил.

    Коментиран от #87

  • 79 шофьорът

    2 1 Отговор
    До коментар 5! Случайно да знаете, че всяка 4-та кола е от някъде си и плаща данък 20 - 30 лева аз 130 лв. и не мога да си паркирам пред дама си. Сини зони всичко е бизнес...
  • 80 Бай хой

    2 0 Отговор
    Чакаме и в Люлин,Св.Тройца,Надежда.
  • 81 Ще дойдеш пак

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Лоренция":

    при батко Божидар от Люлин 8. При къщето на тишина и уют.
  • 82 Абе пич

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Стига сте ревали":

    Прав си за безплатното, ама ние си плащаме данъци и искаме читави улици, да няма безобразни задръствания и да има къде да можеш да паркираш, нищо че си плащаш и за това. Колко съм обикалял да си платя за паркинг и не мога да си намеря свободно ПЛАТЕНО място.
  • 83 Лозе не цъ

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Селянин":

    Да си от село не е същото като селянин, селски тарикат, селенур.
  • 84 Идеално

    2 2 Отговор
    Да стане всичко платено, тъпаци мързеливи, искате само да ползвате, ако може всичко безплатно. Навсякъде по света с кола в центъра е скъпо, само Ганъо иска аванта, а и на тротоара да я паркира.
    Няма как прост народ да живее добре! Не се чудете, това е истината!
  • 85 Ром

    1 2 Отговор
    Продавам противогази 2 употреба . За " софиянци " -5% отстъпка . Продавам и конски талиги , идеални за трафика в столицата ! Продавам защитни каски , при конфликти с братчедите !
  • 86 не искам зона в Оборище

    0 0 Отговор
    В статията май услужливо са пропуснали, че това не е решено, а предстои обществено обсъждане в близко време и призовавам всички недоволни от такова предвиждане да пишат жалби до общините си. Лъжа е, че повечето от хората искат да се прави зелена зона за Оборище, а предполагам и за другите общини. Забележете, че когато хората си ползват уличната площ те се оправят по-добре без намесата на общината. Такова зониране с платено паркиране е само за пари, а не с мисъл за удобство на хората. Колата все пак си е вече необходимост дори да не я ползваш ежедневно. Вече и в крайните квартали става трудно да се намери място за паркиране, а нали като искат да не ползваме колите си до тези зони ще трябва все някъде да бъдат оставени.
  • 87 Харалампи

    0 0 Отговор

    До коментар #78 от "Анонимен":

    Ми що не ми дадеш едно местенце в твоя двор щото и и аз имам кола но ходя пеш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове