2 119 7

Трета версия за катастрофата с хеликоптера на Крумово

Всяка авиационна катастрофа е изключително тежко събитие

Мария Атанасова

И човешка грешка може да е причина за катастрофата с военния хеликоптер край Пловдив. Властите разследват и тази версия, обяви командирът на поделението в Крумово, предава Нова телевизия.

Така версиите стават три - техническа неизправност, грешка на пилота и лошо време. Черната кутия вече е иззета, а властите направиха нов оглед на машината.

Всяка авиационна катастрофа е изключително тежко събитие, неприятно. Най-важното изключително сложно за анализ, заяви Валерий Владинов, управител на „ТЕРЕМ-Летец“.

Излиза от завода през декември 2016 г. В пълна изправност, с отлични показатели, след облитането и проверката на пилотите. Като офицер от армията, 10 години работа във ВВС, мога да кажа, че всяко заключение в аванс е грешка, коментира Владинов.

Това е срамно, срамно е пилоти, на които се разчита да спасяват да имат по 17-20 часа от началото на годината и това трябва да се чуе от факторите, които управляват страната, коментира о.з. генерал Спас Спасов, председател на фондация „Български ВВС“.

Преди трагедията, същия ден, хеликоптерът е имал други четири полета. Изпълнил е учебна задача край полигона в Црънча, в която са участвали и Специалните сили. На машината са летели и други екипажи, които също не са докладвали за технически проблем.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Само три ,излагате се
  Отговор
  1 08:38  14.06.18
  Ехооо журналята постарайте се малко или няма с какво ...
 • Townboy
  Отговор
  2 08:44  14.06.18
  За сведение на журналистите ако сте гледали предаването "Разследване на самолетни катастрофи" по Н.Дж. Ще знаете че причините се изясняват след обстойно разследване от специалисти. Но е по-лесно да търсим евтини сензации и да заливаме матряла с изобилие от дезинформация.
 • Пилота
  Отговор
  3 08:44  14.06.18
  Борисов и неговата шайка крадци носят пряка вина за авиокатастрофата! Парите за гориво които Б.Б харчи да се разхожда по света можеха да стигна за части да се стегнат поне бг.хиликоптерите в Армията!!!

 • Пловдив
  Отговор
  4 09:05  14.06.18
  Накрая вината ще бъде прехвърлена на лошото време, както става обикновенно. Парите ги няма, няма виновни, да живее корупцията.
 • Кълвач
  Отговор
  5 09:15  14.06.18
  Точно тоя ден времето беше разкошно, ама нека си разследват. Защо не разследват и извънземна намеса?
 • Bahti
  Отговор
  6 09:42  14.06.18
  Военен хеликоптер катастрофира в мирно време. ОСТАВКА МУТРЯГИ! БОГ ДА ПРОСТИ ЛЕТЦИТЕ!
 • незнайко
  Отговор
  7 08:31  15.06.18
  Технически проблем НЕ Е ИМАЛО !!! Груба грешка, която няма да излезе на бял свят е причината за завъртането и последвалото "срутване"- подане на машината ! За три дена не могат да прочетат данните от черната кутия ! Какво тогава разследват ???

Напиши коментар:


Публикувай