14 Юни, 2018 10:17 915 9

Каракачанов: Повечето ни военни пилоти не летят

  • красимир каракачанов-
  • армия-
  • летци-
  • пилоти-
  • хеликоптери

Техника има, но тази техника не е отремонтирана, призна военният министър

Каракачанов: Повечето ни военни пилоти не летят - 1

По-малко от половината пилоти в Българската армия летят. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в сутрешния блок на bTV.

„От 245 пилоти в България по щат в българската армия, много малко летят. Техника има, но тази техника не е отремонтирана. Защото нещата са правени в годините на парче. От 5 хеликоптера „Ми-17“ в момента не лети ни един, от 5 хеликоптера „Ми-24“ – прекрасен хеликоптер, лети един, 4 не летят. От 12 от „Кугърите“ летят 3-4, от хеликоптерите „Бел“ 3 летят, 3 не летят. А специално за хеликоптерите „Бел“ сумата е 1 млн. лева за ремонта му за останалите 3, които не летят“, коментира министърът.

По думите му ние имаме техника, но тя стои в хангарите. Каракачанов заяви, че не приема за сериозно оправданието „Няма пари за ремонт“, защото става въпрос за човешки живот.

„Ние имаме проектите за модернизация на авиация, ще ни доведат нови самолети, но това е в перспектива. Ние дотогава какво да правим? Тези летци да стоят в базите и да не летят? Те трябва да трупат опит. Минимумът, което е било практика в България, са 100-120 часа, не минимумът, а нормалната практика в България. В момента двамата въпросни пилоти за половин година са налетели 17, мисля, че единият 17, другият 15 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Светлини

    5 0 Отговор
    Техника има, но тази техника не е отремонтирана. Защото нещата са правени в годините на парче.

    Кой ги избира тия велики умове на такива постове... Техника има, ама не лети. Пари има, ама самолети няма. Пилоти има, ама часове няма. Армия има, ама отбрана няма. И великия маршал завършва с редовното оправдание, Сега какво да правим?!?
    Все едно аз съм министър и трябва да му кажа какво да прави. Ако един министър на каквото и да било в една западна страна каже по телевизията Незнам какво да правим... Журналистът отсреща и народа ще си зададе въпроса като не знаеш какво се прави, за какъв .. си на тоя пост.
  • 2 бббббб

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: 245 пилоти в България по щат в българската армия.Значи плащаме заплати на 245 пилота да стоят на земята и да трупат стаж за пенсия.Защото няма летателна техника в армията. За три мандата тия затриха България и армията.

    Коментиран от #5

  • 3 Дам

    2 0 Отговор
    Причините за катастрофата ли... Ако беше МВР, отдавна да са разнищили случая и да са казали - Убийство от ревност, в краен случай Самоубийство :)
    В БА не са такива специалисти по версиите, затова сега почват Винтче, болтче, вятър, мъгла...
  • 4 Кугър

    1 1 Отговор
    То и автопаркът на българина е остарял но все пак се движи. А и данъци плаща, ГО и скъпо гориво но не ревем! Трепаме се по пътищата, ама на кой му дреме. Щом една Калинка е "експерт" по безопасноста на движението, за що да не е и "екперт" по ВВС и да стане съветник и на военния министър?
    Слушах го Каракачанов сутринта, като каза за някакви "смешни" 25 -30 милиона лева за ремонт на техниката!? Този човек дали така, с лека ръка ще се бръкне и ще извади свои пари? Друг път! Но с държавни пари сумите са "смешни". И какво като не летят!? Българите какво ги "топли" това че едни самолети, купени за толкова много пари стоят на земята? Хайде хеликоптерите изпълняват и граждански мисии, те са нужни, някои от тях, но всичко друго е един боклук купен за много пари за да тренират пилотите!!? За какво тренират, аджеба? Няма да забравя преди 2-3 години, когато техниката беше още нова, на Георгьовския парад не "вдигнаха" нито една машина защото времето било облачно и създавало опастност за машините. Ехо!! Това са бойни машини а не градински лейки. Ако някои реши да навлезе в нашето въздушно пространство, а времето е облачно, какво правим. Ще чакаме да изгрее слънце ли? От както аз бях войник през 70-те години, все едно и също. Стара техника, която и за учения не става камо ли за истински военни действия. Поне тогава имаше армия!
  • 5 99999

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "бббббб":

    Ние плащаме заплатите и на 240 депутата, за същата дейност!
  • 6 Пенчо

    0 0 Отговор
    За какво са ни пилоти щом не летят,за кво са ни толкост самолети щом не фърчат .? За кво са ни толкова разходи излишни ?
    На гол тумбак чифте пъщови, ЦЪРВУЛИ НЯМА ГАЙДА ЩЕ МИ КУПИШШШШ
  • 7 Стефан

    1 0 Отговор
    Къде са останалите хеликоптери МИ-24? Как така имаме само 5бр? Нямахме ли повече? Разпродадохте ли ги за без пари?
    Проверете защо се нарязаха самолетите МИГ-23 - около 80броя, през 2011г?
  • 8 Стефан

    2 0 Отговор
    Има ли сме общо 44 бр. хеликоптери МИ-24. КЪДЕ СА ДРУГИТЕ 39 БР.?
    10 - НА да са снети от въоръжение, 29 бр. къде са?
  • 9 bongobongo

    1 0 Отговор
    купете видео игри като няма пари за нови самолети
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове